• Obecnie brak na stanie
Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
  • Tagatesse caramel milk chocolate with tagatose
Kod produktu: c5412158005687
Damhert

Tagatesse mleczna czekolada karmelowa z tagatozą

Obecnie brak na stanie

Doskonałej jakości belgijska mleczna czekolada bez cukru to idealne rozwiązanie dla wielbicieli czekolady unikających białego cukru. Pyszna, jedwabiście mleczna i naturalnie słodka, z nutami karmelu, o niskim indeksie glikemicznym i obniżonej kaloryczności zachwyci cię na pewno!

7,87 zł netto

9,68 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 85 g; 11.39zł/100g

Główny smak: Smak karmel – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada mleczna – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Jedyna czekolada słodzona wyłącznie tagatozą, a więc bez sacharozy (białego cukru), - doskonała dla osób, które nie tolerują maltitolu lub ksylitolu, a szukają czekoladowych słodyczy bez cukru.

Ponieważ tagatoza ma o prawie 70% mniej kalorii niż biały cukier, słodzona nią czekolada jest mniej kaloryczna niż zwykła czekolada. Słodzone tagatozą czekolady cechuje naturalna słodycz - są odpowiednie dla osób, które sa nadwrażliwe na smak stewi czy ksylitolu w słodyczach, bo czekolady z tagatozą smakują tak samo, jak czekolada ze zwykłym cukrem. Równocześnie tagatoza charakteryzuje się niezwykle niskim indeksem glikemicznym IG3 - dzięki temu jest odpowiednia dla osób na diecie wymagającej stałej kontroli poziomu cukru we krwi.

Co to jest tagatoza?

Tajemnica naturalnie słodkiego smaku czekolad Damhert tkwi w zastosowaniu opatentowanej w Belgii tagatozy pozyskiwanej z mleka krowiego (w wyniku syntezy tagatoza jest pozbawiana alergenów mlecznych i nie zawiera białek mleka), słodzika bezpiecznego dla diabetyków, ponieważ jego spożycie nie powoduje gwałtownego wzrostu stężenia glukozy we krwi. Pod względem chemicznym tagatoza to cukier prosty o 6 wiązaniach węglowych a więc budowie podobnej do fruktozy. Słodkość tagatozy jest zbliżona do cukru i wynosi aż 92% słodkości białego cukru stołowego, jednak jej kaloryczność jest wielokrotnie niższa - co wynika z największej zalety tagatozy: niemal nie jest metabolizowana przez ludzki organizm. Drugą dużą zaletą tagatozy w porównaniu do polioli (np. ksylitol, sorbitol itd.) jest to, że nie wywołuje ona biegunek ani wzdęć.

Więcej informacji na temat tagatozy znajdziesz na naszym blogu.

Wartości Odżywcze

Porcja 21.5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 21.5g
100g
Kalorie
90.73
422.00
kJ
376.04
1,749.00
Tłuszcze, w tym
6.69
31.10
tłuszcze nasycone
4.11
19.10
Węglowodany, w tym
12.00
55.80
w tym cukry
11.76
54.70
w tym tagatoza
9.80
45.60
Błonnik
0.43
2.00
Białko
1.29
6.00
Sól
0.04
0.20

Damhert milk chocolate with caramel flavor sweetened with tagatose - mleczna czekolada bez dodatku białego cukru, o smaku karmelowym, zawiera substancję słodzącą (tagatozę)

Masa netto: 85g 

Składniki: mleczna czekolada {tagatoza (45,6%), mleko w proszku, masło kakaowe, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy i naturalny aromat karmelowy.

Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie zawiera dodatku cukru, zawiera tylko cukry naturalnie występujące w składnikach w ilości 54,7g/100g, z czego 45,6g to tagatoza. Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Alergeny: soja, mleko; może zawierać orzechy.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1749kJ / 422kcal, tłuszcze 31,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 19,1g), węglowodany 55,8g (w tym cukry 54,7g/100g, z czego 45,6g to tagatoza), błonnik 2g, białko 6g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano przez Damhert NVSA, Kapelstraat 154 . B-3550 Heusden-Zolder, Belgia

Importer: Guiltfree.pl

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu