Koszyk  

Brak produktów

0,00 zł Dostawa
0,00 zł Razem

Koszyk Zobacz koszyk

eBiuletyn-Newsletter

Opinie o www.guiltfree.pl na Opineo.pl
Opinie o Guilt Free na Opineo.pl

Splenda - słodzik 150 tabletek

Splenda®

  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku
  • zawiera ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej

12,54 zł brutto

x

Wysyłka w 24h

Splenda® słodycz zawdzięcza substancji o chemicznej nazwie sukraloza, nie zawierającej kalorii substancji słodzącej, 600 razy słodszej od cukru którą można stosować jako element zdrowej i zrównoważonej diety pomagającej zmniejszyć ilość przyswajanych cukrów i węglowodanów. 

Sukraloza została odkryta w 1976r. w laboratoriach Tate&Lyle w Queen Elizabeth College i w tym samym roku proces jest powstawania został opatentowany. W wyniku tego procesu cukier (sacharoza) jest przetwarzany na niezawierającą kalorii i niemal niezawierającą węglowodanów substancję słodzącą. Jedna tabletka Splenda® (odpowiada 1 łyżeczce do herbaty cukru) zawiera mniejszą ilość węglowodanów niż jakakolwiek inna dostępna na rynku substancja słodząca (poniżej 0,5 grama) i jest to ilość niezbędna do nadania produktowi pożądanej objętości i formy tabletki. 

Ponadto Splenda® wykazuje odporność na działanie wysokich temperatur (do 220°C) co oznacza, że jej struktura chemiczna nie ulega modyfikacji w trakcie przygotowywania potraw w wysokiej temperaturze – dzięki temu Splenda® jest właściwym produktem do stosowania np. przy wypieku ciast (w przeciwieństwie do aspartamu).

Najważniejsze informacje o Splenda®*:

  • zawiera jedynie ułamek kalorii zawartych w cukrze
  • jest wytwarzana z cukru, ale nie jest cukrem
  • jest wszechstronna - możesz jej użyć wszędzie tam, gdzie zwykle używa się cukru
  • jest odporna na działanie wysokich temperatur - nadaje się do pieczenia i gotowania
  • odpowiednia dla diabetyków i osób na diecie niskowęglowodanowej
  • nie zostawia charakterystycznego dla większości słodzików gorzkiego posmaku

* Informacje dotyczą sukralozy, substancji słodzącej zawartej w słodziku Splenda®

 

Splenda słodzik w tabletkach z Sukralozą

Waga netto 8,25g (dyspenser 150 tabletek)

Skład: laktoza (z mleka), substancja słodząca sukraloza (11%), leucyna, guma celulozowa. 

Alergeny: mleko, soja, laktoza

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 348kcal, 10g białka, 76,9g węglowodany, 0g tłuszcze, 1,6g błonnik, 0,7g sód.

Wartości odżywcze na 1 tabletkę: 0,2kcal, śladowe ilości białka, śladowe ilości węglowodanów, śladowe ilości tłuszczów.

Producent: Wyprodukowano i zapakowano Ww Wielkiej Brytanii dla McNeil Nutritionals Limited,PO Box SCE 14638,Bracknell,RG12 2BR, UK.

Dystrybutor: Kornelia Warda-Poniecka Walden Farms, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu.

 

 

 

  • Produkt odpowiedni dla diety Niskie IG, Dieta niskowęglowodanowa, South Beach, Niskokaloryczna, Dukan, Diabetyczna, Wysokobiałkowa, Niskotłuszczowa
  • Zastosowane substancje słodzące Sukraloza (Splenda)
  • Substancje słodzące, których unikasz Maltitol, Aspartam, Laktitol, Syrop glukozowo-fruktozowy, Glukoza, Sorbitol, Erytrytol, Mannitol, Cukier, Lo han guo (owoc mnicha), Tagatoza, Acesulfam potasu, Ksylitol, Stewia, Fruktoza, Miód, Cyklaminian sodu
  • Kaloryczność porcji do 10 kcal, do 300kcal, do 100kcal, do 50kcal, do 200kcal
  • Produkty wegetariańskie i ekologiczne Odpowiedni dla wegetarian
  • Wyklucz alergeny Jaja, Orzechy, Gluten