Proteinowe brownie z mikrofalówki

0
Proteinowe brownie z mikrofalówki
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Przytul ten przepis na rozpływające się na talerzu brownie i traktuj jak własny 😘 Czyli baw się nim, didaj ulubione dodatki, dopasuj do tego na co masz ochotę!

Mocno czekoladowe, intensywne, gotowe w 3 minuty czekoladowe ciacho z środkiem z knoppersowej kuleczki, bogactwem antyoksydantów z borówek i jeżyn oraz zdrowych kwasów tłuszczowych i błonnika z nasion chia to piękny i pyszny przykład odżywczej harmonii, w której jest miejsce i na to co 'zdrowe’ i na to co 'niezdrowe’. Bo zdrowe musi być przede wszystkim podejście do jedzenia – a reszta ułoży się sama.

Składniki brownie bez cukru

Przygotowanie – jak zrobić brownie w mikrofalówce

  1. Zamieszaj składniki na jednolitą masę.
  2. Wlej połowę masy do kokilki, dodaj nadzienie (opcjonalnie), a następnie zalej resztą masy.
  3. Wstaw do mikrofali na 3 minuty przy mocy 600W.
  4. Przed odwróceniem na talerz odczekaj kilka minut, aby brownie „doszło” w środku.
  5. Podaj ze świeżymi owocami i nasionami chia, których nie podgrzewaj.

Makro – ile kalorii ma brownie bez cukru

Makro wartości dotyczą całości z wszystkimi dodatkami, a kulka Knoppers Goodies ma 43 kcal – podaję informacyjnie gdybyś chciała zrobić bez dodatków.

Dlaczego dodaję do 'zdrowych’ deserów 'zakazane’ słodycze?

Dodawanie do zdrowych deserów takich składników jak kulki Knoppers czy inne 'zakazane’ słodycze to świadome działanie, mające na celu zrównoważone podejście do odżywiania. Zamiast całkowicie unikać pewnych produktów, warto włączyć je do diety w sposób kontrolowany.

Pomaga to zapobiegać rozwijaniu niezdrowych restrykcji żywieniowych, które mogą prowadzić do obsesyjnych myśli o jedzeniu i zwiększać ryzyko zaburzeń odżywiania. Włączenie do diety różnorodnych smaków i tekstur sprawia, że staje się ona bardziej satysfakcjonująca i przyjemna, co ułatwia utrzymanie zdrowych nawyków na dłuższą metę. Dzięki temu, możemy cieszyć się naszymi ulubionymi smakami, nie rezygnując przy tym z odżywczych wartości zdrowych składników.

Zrównoważone Podejście do Diety

Warto podkreślić, że w zrównoważonej diecie chodzi o równowagę i umiar. Znacznie lepiej czasem pozwolić sobie na coś przetworzonego czy cukrowego, niż rozwijać lęki przed jedzeniem. Zamiast unikać pewnych produktów, warto skupić się na tym, by cała dieta była zróżnicowana i zbilansowana. Taki przepis, jak nasze brownie, pokazuje, że można cieszyć się pysznymi deserami, które dostarczają zarówno przyjemności, jak i wartości odżywczych.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes