Buraczane sernikobrownie z malinami to nie tylko świetny sposób na przemycenie porcji warzyw do swojej diety! Ma intensywnie czekoladowy smak, mocno wilgotne ciasto, zero buraczanego posmaku, pełna satysfakcja, sytość i wspaniałe makro.
Z czystym sumieniem polecamy ten w pełni dopracowany przepis.
Buraczane sernikobrownie – SKŁADNIKI NA 2 CIACHA
SPÓD BROWNIE
🍠250g gotowanych buraków (kupnych)
🍠3/4ł gumy ksantanowej, płaskiej
🍠szczypta soli
🍠30g erytrolu
🍠20g kakao
🍠8g aromatu w proszku czekoladowego lub więcej kakao
🍠30g odżywki czekoladowej WPC
🍠1ł pdp
🍠 1 jajko
🍠 1 białko (żółtko zostaw osobno)
Zblenduj składniki. Wlej do formy (1 większa lub 2 małe). Surowe ciasto jest dość rzadkie, ma konsystencję pitnego jogurtu (parz kolejne slajdy, jest film z rozlewaniem ciasta)
MASA SERNIKOWA
🍰 100g serka milsani
🍰 1 żółtko (to co zostało z masy brownie)
🍰 garść malin mrożonych
🍰 eytrol lub aromat do smaku
🍰 5g skrobi ziemniaczanej albo budyniu w proszku
Zblenduj składniki masy sernikowej, zrób z niej kleksy w surowej masie czekoladowej (patrz film na kolejnych slajdach)
Piecz 40 minut w 170C, zostaw na noc do wystudzenia, bez cięcia żeby nabrało w środku odpowiedniej konsystencji.