Dzisiejszy przepis na lody z Ninja Creami – cytryna lawenda inspirowane były lodami Willisch – wielkanocną limitką o smaku babki cytrynowej z lawendą.
Smaki lodów Willisch są będzie ciekawe, ale makro już niekoniecznie 😉
Kupne masowo robione lody o takim makro byłyby niezjadliwe, pewnie suche i sztuczne w smaku.. z tego przepisu są przepyszne! Cudny delikatnie cytrynowy smak z leciuśką nutą lawendy, bo łatwo z nią przedobrzyć.
🍋Lody cytryna lawenda – SKŁADNIKI🍋
🍋250g serka Milsani (magerquark)
🍋30g odżywki białkowej ( tu AlaniNu Lemon Meringue)
🍋0,5g gumy tragaka towej (może być guar lub celulozowa, zagęstniki nie jest konieczny)
🍋10g aromatu ciasta cytrynowego
🍋Kurkuma jako barwnik
💦Woda do granicy
🪻1/2ł lawendy
Składniki zblendować, masę zamrozić, wyjąć z zamrażalnika 20min przed spinowaniem.
1 x spin light
Dodać 1Ł syropu Vitafiber lub 2Ł mleka
Respin
Posypane dodatkowo lawendą i suszonym dragon fruitem.
Makro dotyczy 1 kubka 450ml / 400g