Mega kremowy serniczek z mikrofali gotowy w 5 (P-I-Ę-Ć!!🖐) minut. Przepyszniasty, smakuje jakby był bardzo tłusty, choć ma zaledwie 6g tłuszczu w całej sycącej porcji!
Piękne malinowe śniadanie na słodko to optymalny początek niedzieli, łapcie przepis:
Niskowęglowodanowy sernik proteinowy z kuchenki mikrofalowej
🍓 2 jogurty maluta albo 300g chudego klinka – jeśli używasz klinka to warto dodać trochę płynu, mleka roślinnego albo krowiego, a jeśli chcesz żeby było bardziej tłusto, śmietanki
🍓100g mrożonych malin
🍓1 jajko
🍓słodzidło do smaku i/lub aromat, u mnie erytrol i aromat sernikowy Funky Flavors Sweet New York Cheesecake
🍓5g proszku budyniowego
Makro całości: 371kcal / B40g / W32g / T6g
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zamieszać widelcem, na koniec dodać maliny. Mikrofalówkować 5 minut na max mocy. Jeść od razu (będzie półpłynne) albo odstawić na kilka godzin do lodówki.
EDIT 😉
1. Klinek to rodzaj twarogu w trójkątnym w opakowaniu
2. Maluta to rodzaj jogurtu wysokobiałkowego
3. Sernik można upiec w piekarniku, temperatura 160 stopni Celsjusza, czas około 20 minut
4. Serniczek nie wyjdzie na zwykłym jogurcie albo jogurcie typu skyr, musi być twaróg albo bardzo, bardzo gęsty jogurt