• Obecnie brak na stanie
Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
  • Frankonia Chocolat No Sugar Added Chocolate Brownie Nutri Score A, 50 G
Kod produktu: 4000194901257
Frankonia

Frankonia Chocolate Brownie - baton błonnikowy 150kcal, Czekoladowe Brownie

Obecnie brak na stanie

Baton o wysokiej zawartości błonnika (15g w batonie), wzbogacony o białko (10g w batonie), bez dodatku cukru, niskokaloryczny (150kcal w batonie 50g), wypełniony masą o smaku czekoladowego ciasta brownie i oblany polewą z ciemnej czekolady.

Wszystkie Batony białkowo-błonnikowe Frankonia charakteryzują się oceną A w tzw scali Nutri-Score.

7,81 zł netto

9,61 PLN brutto
Ilość produktów:

Objętość netto 50 ml; 19.22zł/100ml

Główny smak: Smak brownie – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak czekolada i masło orzechowe – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Frankonia to niemiecka manufaktura czekolady z ponad 150-letnią tradycją, a wśród jej cenionych tabliczek odd niedawna znajdują się także pyszności wzbogacone o białko i bez dodatku cukru.

Frankonia Chocolate Brownie to bezglutenowy baton bez dodatku cukru w typie słodyczowego batonika snack bar, o smaku ciasta czekoladowego i w polewie z ciemnej bezcukrowej czekolady, o rzadko spotykanej najwyższej możliwej do otrzymania ocenie A w skali oceny jakości produktów spożywczych Nutri-Score. Na uwagę zasługuje zarówno krótka lista składników, jak i ich wysoka jakość, brak konserwantów, wypełniaczy, barwników, wybrane smaki batonów są słodzone stewią

Najważniejsze informacje o batonach Frankonia:

  • wysoka zawartość błonnika: aż 15g w batonie
  • źródło białka: 10g w batonie
  • bez dodatku cukru - słodzone maltitolem lub maltitolem i stewią, w zależności od smaku
  • niskokaloryczne w porównaniu zarówno do zwykłych słodyczy makretowych, jak i batonów proteinowych - jeden baton dostarcza w 50g około 150kcal
  • bezglutenowe
  • Nutri-Score A

Czym jest Nutri-Score?

Nutri-Score to obowiązujący w niektórych krajach europejskich (na razie w Francji, Belgii, Hiszpanii, Niemczech, Holandii, Luksemburgu i Szwajcarii, ale postuluje się wprowadzenie go obowiązkowo w całej Unii) uproszczony system znakowania żywności informacją o wartości żywieniowej polegający na wyliczeniu wskaźnika, który stanowi o profilu żywieniowym danego produktu. W efekcie produkt jest oznaczony literą w odpowiednim kolorze – od A – zielona (najlepsza) do E – czerwona (najsłabsza), prezentowaną wyraziście i przejrzyście na froncie opakowania produktu. 

Lista branych pod uwagę kryteriów oceny produktu jest długa, i obejmuje m.in.

  • punkty ujemne: gęstość energetyczna (czyli wysoka kaloryczność w małej masie produktu), zawartość tłuszczy nasyconych i cukrów prostych oraz soli
  • punkty dodatnie: zawartość i proporcja warzyw i owoców, oliwy i tłuszczy z orzechów, zawartość białka i błonnika

Skuteczność systemu znakowania i oceny Nutri-Score wynika z prostoty przekazu, ponieważ za pomocą kodu składającego się z 5 liter i odpowiadających im kolorów przekazuje on konsumentom całościową ocenę wartości żywieniowej danego produktu, nie wymagając od nich pogłębionej analizy ani wiedzy na temat poszczególnych składników produktu, bo z badań wynika, że pomimo szczegółowych informacji o składzie na opakowaniach, konsumenci bardzo często nie wiedzą, jak wybierać wartościowe produkty spożywcze, a wręcz odwrotnie, w wyniku nadmiaru informacji tracą umiejętność obiektywnej oceny jakości produktów spożywczych.

Pierwszym producentem, który wprowadził na swoich produktach system Nutri-Score w Polsce jest Danone. Oznaczenie to wprowadzane jest również na opakowaniach produktów własnych sieci handlowych Auchan, Carrefour, Aldi i Kaufland. Wprowadzenie Nutri-Score deklaruje m.in. firma Nestle.

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
151.00
302.00
kJ
632.21
1,264.41
Tłuszcze, w tym
4.30
8.60
tłuszcze nasycone
2.10
4.20
Węglowodany, w tym
13.00
26.00
cukry
3.30
6.60
poliole
7.50
15.00
Białko
10.00
20.00
Błonnik
15.00
30.00
Sól
0.08
0.16

Frankonia Chocolate Brownie no sugar added high fiber bar with chocolate brownie flavor coated with dark chocolate - baton wysokobłonnikowy bez dodatku cukru o smaku czekoladowego ciasta w polewie z ciemnej czekolady z substancjami słodzącymi

Masa netto: 50g

Składnikirozpuszczalny błonnik kukurydziany, syrop oligofruktozowy, białko mleka, substancja słodząca maltitol, miazga kakaowa (9,6%), kakao niskotłuszczowe (8,1%), substancja utrzymująca wilgoć gliceryna; odtłuszczone mleko w proszku, sojowe chrupki kakaowe (2,8%) (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, kakao w proszku wysoko odtłuszczone), masło kakaowe, inulina, naturalny aromat, emulgator: lecytyna (soja).

Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający

Alergeny: mleko, soja; może zawierać jaja, sezam, oraz orzechy, w tym nerkowce i orzechy laskowe

Wartości  odżywcze  w  100g: wartość energetyczna 302,0kcal/1264,4kJ, tłuszcze 8,6g (w tym tłuszcze nasycone 4,2g), węglowodany 26,0g (w tym cukry 6,6g , poliole 15,0g), białko 20,0g, błonnik 30,0g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 151,0kcal/632,2kJ, tłuszcze 4,3g (w tym tłuszcze nasycone 2,1g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 3,3g , poliole 7,5g), białko 10,0g, błonnik 15,0g, sól 0,0g

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Producent: Wyprodukowano w Europie dla Frankonia Schokoladenwerke GmbH, Daimlerstraße 9, DE-97209 Veitshöchheim

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, chronić przed wilgocią, światłem i gorącem i źródłami intensywnych zapachów.