Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate 125kcal - biała karmelizowana czekoladka bez dodatku cukru
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate pierwsza na świecie słodzona erytrolem karmelizowana biała czekolada bez dodatku cukru!
Pierwszą na świecie i do dziś najpopularniejszą czekoladą z kategorii caramel blond była australijska czekolada Cadbury Caramilk - ponieważ Cadbury jest obecna w kilkudziesięciu krajach świata, to właśnie z tą marką kojarzona jest karmelowa blondynka, ale w Polsce temat tego smaku przybliżył Wedel w formie bijącej rekordy sprzedażowe tabliczki Wedel KarmelLove.
Mleczne i ciemne czekolady RED Delight są powszechnie uznawane za najlepsze czekolady bez cukru, nie mogliśmy więc sobie wymarzyć lepszej marki, która podjęłaby wyzwanie stworzenia karmelowej białej tabliczki bez dodatku cukru. I oto jest!
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate! Tabliczka białej czekolady w odcieniu złocistego karmelu z super aromatycznym karmelizowanym mlekiem, która cudownie rozpływa się na języku uwalniając ogrom smaków i rozkosznej karmelowej słodyczy
Białokarmelowa RED Chocolette ma o 20% mniej cukru, zawiera tylko cukier występujący naturalnie w mleku. Złota, biała czekolada o jedwabnej konsystencji i karmelowym wykończenie smakowym, które sprawia, że czas na chwilę zatrzymuje się w miejscu, to spełnienie marzeń fit czekoladożerców i już sam zapach tej czekolady sprawia, że wszystkim wielbicielom karmelowych smaków serce bije odrobinę mocnej :). Rozpływająca się w ustach biała czekolada z karmelowym akcentem to smak, który zawsze smakuje dobrze - a bez cukru podwójnie dobrze.
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate w porównaniu do Cadbury Caramilk i Wedel KarmelLove:
- zarówno czekolada Cadbury Caramilk, jak i KarmelLove Wedel, na pierwszym miejscu w składzie mają cukier - czekolada RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate na pierwszym miejscu listy składników ma masło kakaowe, czyli podstawowe źródło smaku i aromatu białej czekolady!
- pierwsze miejsce cukru na listach składowych konkurencyjnych czekolad przekłada się na wysoką zawartość cukru - wedlowska ma 58% cukru, a Cadbury aż 63% cukru, czyli około 6 kostek cukru w tabliczce! Ponad 2/3 obu tych czekolad stanowi czysty, biały rafinowany cukier! Szok! Tymczasem tabliczka RED Delight zawiera mniej niż 10% cukru, co przekłada się na mniej niż 0,5g cukru w dużej kostce czekolady - warto dodać, że jest to wyłącznie cukier występujący naturalnie w mleku, a nie cukier dodany
- Wysoka zawartość cukru ma swoje konsekwencje w postaci wysokiej kaloryczności - obie cukrowe karmelowe blondynki mają powyżej 570kcal w 100g - tymczasem REDowa blondynka ma 480kcal w 100g, czyli o 20% mniej - całą tabliczka RED Delight Caramelized Blond ma tylko 366kcal (po jednej na każdy dzień roku ;))
- wszystkie 3 czekolady z tego porównania są bezglutenowe, mają podobnie krótki i prosty skład i nie zawierają oleju palmowego - czyli marketowe słodycze z cukrem też mają swoje zalety!
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate to pierwsza na świecie biała czekolada o tak niskiej kaloryczności. Z uwagi na fakt, że nie ma dodanego cukru i ma zredukowaną zawartość cukru i tłuszczu, udaje się obniżyć wartość kaloryczną gorzkiej czekolady o 45%, a czekolady mlecznej o 30%. Jeden kawałek ciemnej czekolady zawiera tylko 22 kcal - czyli tyle co kawałek jabłka!
Stworzona przez najlepszych Chocolatierów z Francji i Szwajcarii, smakowita czekolada zawiera nie tylko mniej kalorii i tłuszczu, ale także nie zawiera dodatku cukru i jest produkowana wyłącznie z naturalnych słodzików; starannie wyselekcjonowane kakao i masło kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej oraz najwyższej jakości mleko z Niemiec.
Unikalna opatentowana technologia w połączeniu z naszymi specjalistycznymi umiejętnościami sprawia, że smakuje jak zwykła czekolada, chociaż nie ma dodatku cukru.
Koniec z wyrzutami sumienia. Oddaj się nieskrępowanej przyjemności jedzenia czekolady.
Głównym składnikiem RED jest wysokiej jakości kakao, produkowane przez Barry Callebaut - światowego lidera w tej branży.
Źródła słodyczy w czekoladach RED Chocolette:
- Erytrytol - naturalna substancja słodząca o zerowej wartości energetycznej, występująca w melonach, winogronach, gruszkach i innych owocach. Obecnie jest uważana za najbezpieczniejszą i najpopularniejszą substancję słodzącą w Europie.
- Maltitol - podobnie jak erytrytol jest obecny w wielu owocach i warzywach. Wyróżnia się znacznie mniejszą zawartością kalorii niż cukier przy podobnej słodkości, intensywności i smaku.
- Polidekstroza - stanowi bogate źródło błonnika, który sprzyja zdrowemu trawieniu. Pochodzi z naturalnych produktów. Jest w pełni bezpieczna i została dopuszczona do produkcji żywności w Europie.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
RED Delight Blonde Caramelized White Chocolate - biała czekolada z karmelizowanym mlekiem o zmniejszonej wartości energetycznej, bez dodatku cukrów. Zawiera substancje słodzące
Masa netto: 26g
Składniki: masło kakaowe, substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca: polidekstroza; karmel w proszku {słodka serwatka w proszku (z mleka), masło (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone; maltodekstryna}, pełne mleko w proszku, emulgatory: lecytyny (z soi), E476; substancja zagęszczająca: karagen, aromaty.
Masa kakaowa minimum 20%, mleko minimum 14%.
Alergeny: mleko, soja; może zawierać migdały, orzechy laskowe i orzechy makadamia
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 480,7kcal/2012,8kJ, tłuszcze 33,0g (w tym tłuszcze nasycone 20,0g), węglowodany 61,5g (w tym cukry 11,9g , poliole 46,1g), białko 2,6g, błonnik 1,1g, sól 0,3g
Wartości odżywcze w 1 batoniku: wartość energetyczna 125,0kcal/523,3kJ, tłuszcze 8,6g (w tym tłuszcze nasycone 5,2g), węglowodany 16,0g (w tym cukry 3,1g , poliole 12,0g), białko 0,7g, błonnik 0,3g, sól 0,1g
Producent: RED Chocolette Confectionary SIA, Chocolette S.A. Rue Adrien-Lachenal 26, Geneve, CH 1207 Switzerland
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.