Biotech Zero Bar Czekolada & Karmel - baton białkowy bez laktozy
Batony białkowe całkowicie bez laktozy i bez glutenu Biotech Zero Bar powstają na bazie białek o zróżnicowanej kinetyce trawienia, wśród których dominuje Native Whey Isolate (izolat natywnego białka serwatkowego) - białko najwyższej jakości pozyskiwane wyłącznie z surowego mleka od krów hodowanych w naturalnych warunkach i karmionych trawą; białko NWI jest wolne od antybiotyków i syntetycznych hormonów (rBST),a dzięki wypracowanemu procesowi produkcji zachowuje strukturę białkową w najpełniejszej formie.
Batony Zero Bar powstają z najwyższą dbałością o jakość składników i myślą także o tych, którzy przestrzegają diet eliminacyjnych - to dlatego batony Zero Bar nie zawierają ani laktozy, ani glutenu. Laktoza będąca węglowodanem złożonym to inaczej “cukier mleczny”, który stanowi ok. 2-8 % suchej masy mleka. Coraz częściej zdarza się że organizmy dorosłych osób nie produkują laktazy, enzymu odpowiedzialnego za trawienie laktozy, co wiąże się z nietolerancją laktozy i dolegliwościami żołądkowymi po zjedzeniu nie tylko jogurtów czy samego mleka, ale także odżywek białkowych czy batonów proteinowych, które zawierają laktozę.
Jeżeli zwracasz uwagę na zawartość i jakość białek w swojej diecie – z powodu aktywności fizycznej, w czasie zwiększania masy mięśniowej, czy dlatego, że chcesz zrzucić nadprogramowe kilogramy – możesz to zrobić szybko i wygodnie dzięki batonom Zero Bar od BioTechUSA, bo białka w diecie wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej oraz utrzymanie zdrowych kości, dodatkowo batony Zero Bar zawierają witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed skutkami stresu antyoksydacyjnego.
Najważniejsze informacje o batonach Biotech Zero Bar:
- zero cukru
- bez laktozy
- bez glutenu
- bez aspartamu
- bardzo wysoka zawartość białka o zróżnicowanej kinetyce
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego
- bardzo niska zawartość węglowodanów
- ze zdrowymi tłuszczami nasyconymi (MCT)
Porcja 50 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 176.50 kcal | 353.00 kcal | ||
kJ | 739.54 kJ | 1,479.07 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 7.50 g | 15.00 g | ||
tłuszcze nasycone | 3.75 g | 7.50 g | ||
Węglowodany, w tym | 5.50 g | 11.00 g | ||
cukry | 0.45 g | 0.90 g | ||
Białko | 20.00 g | 40.00 g | ||
Sól | 0.25 g | 0.50 g |
BioTech Zero Bar Chocolate Caramel - baton proteinowy bez dodatku cukru o smaku czekoladowo-karmelowym, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 50g
Składniki: mieszanka białkowa Zero {izolat białek serwatki (z mleka), białka z białka jaja w proszku, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (z mleka), izolat białek soi}, regulator wilgotności {glicerol (soja), substancja słodząca maltitol}, olej palmowy, fruktooligosacharydy, woda, kakao ze zredukowaną ilością tłuszczu, soja wytłaczana, kropelki czekolady {substancja słodzącą maltitol, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, kakao ze zredukowaną ilością tłuszczu, naturalny aromat}, emulgator lecytyna sojowa, aromaty, środek żelujący (karagen, chlorek potasu), substancja konserwująca (sorbinian potasu), przeciwutleniacz octan dl-alfa-tokoferylu, substancja słodząca sukraloza.
Alergeny: mleko, soja, jaja; Uwaga! Możliwa zawartość glutenu, skorupiaków, soi, siarczynów lub orzechów.
Wartości odżywcze w 1 batonie 50g: wartość energetyczna 1479kJ/177kcal, tłuszcze 7,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8g), węglowodany 5,5g (w tym cukry 0,45g, maltitol 3,3g), błonnik 4g, białko 20g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1473kJ/353kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5g), węglowodany 11g (w tym cukry 0,9g, maltitol 6,5g), błonnik 12g, białko 40g, sól 0,50g
Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.