• Obecnie brak na stanie
Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
  • Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan
Kod produktu: e25999076223626
BioTech USA

Biotech Zero Bar Cholate - Marzipan bezlaktozowy baton białkowy (Czekolada & Marcepan)

Data ważności: 31.07.2024Obecnie brak na stanie

Baton białkowy na bazie izolatu natywnego białka serwatkowego, całkowicie bez cukru, bez laktozy i bez glutenu. Doskonałe źródło białka wzbogacone o błonnik pokarmowy przy minimalnej zawartości tłuszczu i bez najczęstszych alergenów.

Świąteczny smak: Marepan w czekoladzie

5,87 zł netto

7,22 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 50 g; 14.44zł/100g

Główny smak: Smak banan – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak ciemna czekolada – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Batony białkowe całkowicie bez laktozy i bez glutenu Biotech Zero Bar powstają na bazie białek o zróżnicowanej  kinetyce trawienia, wśród których dominuje Native Whey Isolate (izolat natywnego białka serwatkowego) - białko najwyższej jakości pozyskiwane wyłącznie z surowego mleka od krów hodowanych w naturalnych warunkach i karmionych trawą; białko NWI jest wolne od antybiotyków i syntetycznych hormonów (rBST),a dzięki wypracowanemu procesowi produkcji zachowuje strukturę białkową w najpełniejszej formie.

Batony Zero Bar powstają z najwyższą dbałością o jakość składników i myślą także o tych, którzy przestrzegają diet eliminacyjnych - to dlatego batony Zero Bar nie zawierają ani laktozy, ani glutenu. Laktoza będąca węglowodanem złożonym to inaczej “cukier mleczny”, który stanowi ok. 2-8 % suchej masy mleka. Coraz częściej zdarza się że organizmy dorosłych osób nie produkują laktazy, enzymu odpowiedzialnego za trawienie laktozy, co wiąże się z nietolerancją laktozy i dolegliwościami żołądkowymi po zjedzeniu nie tylko jogurtów czy samego mleka, ale także odżywek białkowych czy batonów proteinowych, które zawierają laktozę.

Jeżeli zwracasz uwagę na zawartość i jakość białek w swojej diecie – z powodu aktywności fizycznej, w czasie zwiększania masy mięśniowej, czy dlatego, że chcesz zrzucić nadprogramowe kilogramy – możesz to zrobić szybko i wygodnie dzięki batonom Zero Bar od BioTechUSA, bo białka w diecie wspomagają wzrost i utrzymanie masy mięśniowej oraz utrzymanie zdrowych kości, dodatkowo batony Zero Bar zawierają witaminę E, która wspomaga ochronę komórek przed skutkami stresu antyoksydacyjnego.

Najważniejsze informacje o batonach Biotech Zero Bar:

  • zero cukru
  • bez laktozy
  • bez glutenu
  • bez aspartamu
  • bardzo wysoka zawartość białka o zróżnicowanej kinetyce
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • bardzo niska zawartość węglowodanów
  • ze zdrowymi tłuszczami nasyconymi (MCT)

Biotech Zero Bar batony białkowe bez laktozy

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
176.50
353.00
kJ
738.97
1,477.94
Tłuszcze, w tym
7.50
15.00
tłuszcze nasycone
4.25
8.50
Węglowodany, w tym
5.50
11.00
cukry
0.45
0.90
poliole
3.25
6.50
Białko
20.00
40.00
Błonnik
6.00
12.00
Sól
0.40
0.80

BioTech Zero Bar Chocolate-Marzipan - baton proteinowy o smaku czekoladowo-marcepanowym, bez cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 50g

Składniki: mieszanka białkowa [izolat białka serwatki (z mleka), białko jaja w proszku, hydrolizowane białko, kazeinian wapnia (zawiera mleko), izolat białka sojowego], substancje utrzymujące wilgoć [glicerol (zawiera soję), maltitole], tłuszcz palmowy, fruktooligosacharydy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, ekstrudowana soja, kawałki czekolady [substancja słodząca (maltitole), masa kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat], woda, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty, substancje żelujące (karagen, chlorek potasu), substancja konserwująca (sorbinian potasu), octan DL-alfa-tokoferylu, substancja słodząca (sukraloza).

Alergeny: zawiera mleko, soję, jaja. Może zawierać gluten, orzechy.

Wartości odżywcze w 1 batonie 50g: wartość energetyczna 736kJ/176kcal, tłuszcze 7.5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4.3g), węglowodany 5.5g (w tym cukry 0.45g, poliole 3.25g), błonnik 6g, białko 20g, sól 0.4g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1473kJ/353kcal, tłuszcze 15g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8.5g), węglowodany 11g (w tym cukry 0.9g, poliole 6.5g), błonnik 12g, białko 40g, sól 0.8g

Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. ul. Zamkowa 21a lok. 4A, Pabianice 95-200, Polska.

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.