Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
RUF Grieß Mandel, wegański budyń migdałowy z manny z migdałami, bez cukru i słodzików
Nietypowy migdałowy budyń bez cukru i bez substancji słodzących na bazie kaszy manny z mielonymi migdałami - gęsty i wyjątkowo aromatyczny.
Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Niemiecka marka RUF wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących - wybierając budyń RUF możesz cieszyć się lekkim waniliowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
RUF Feiner Pudding Grieß Mandel - budyń instant migdałowy na bazie kaszy manny, bez cukru
Masa netto: 50g (masa sugerowanej porcji po przygotowaniu: 4 x 150g)
Składniki: kasza manna (56,1%) (pszenica), skrobia, tarte migdały (9,4%), sól, aromat naturalny, barwnik karoteny
Alergeny: pszenica, gluten, migdały, może zawierać: migdały, soja.
Wartości odżywcze 1 porcji po przygotowaniu wg. polskojęzycznej instrukcji na etykiecie (150g, opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji): wartość energetyczna 93,0kcal/389,6kJ, tłuszcze 2,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 6,1g), białko 4,4g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 100g gotowego budyniu po przygotowaniu wg. polskojęzycznej instrukcji na etykiecie: wartość energetyczna 64,1kcal/268,7kJ, tłuszcze 1,3g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 9,7g (w tym cukry 4,2g), białko 3,0g, sól 0,1g
Producent: RUF Lebensmittelwerk KG D-496610 Quakenbruck
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Instrukcja: Dodaj 6 łyżeczek budyniu do 0,5l mleka 1,5% tłuszczu, dokładnie wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj w garnku, dodaj do niego 40g erytrolu*. Do gorącego, ale nie wrzącego mleka dodaj rozrobione zimne mleko z proszkiem budyniowym, ciągle mieszając podgrzewaj do osiągnięcia pożądanej konsystencji (około 1 minutę). Budyń rozlej do 4 salaterek.
* Budyń można przygotować z cukrem lub dowolną inną substancją słodzącą odporna na wysokie temperatury, np. z ksylitolem. Taka zmiana przełoży się na zmianę wartości odżywczych podanych na etykiecie a uwzględniających użycie erytrolu.