• Obecnie brak na stanie
RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
  • RUF Bio Vanilla Pudding, sugar free & gluten free
Kod produktu: 4002809042355
RUF

RUF Bio Vanilla Pudding, bezglutenowy budyń waniliowy bez cukru i słodzików

Obecnie brak na stanie

Organiczny budyń bez cukru i bez słodzików o smaku waniliowym z naturalnym ekstraktem wanilii burbońskiej.

4,95 zł netto

5,20 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 40 g; 13.00zł/100g

Główny smak: Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Organiczny budyń bez cukru i bez słodzików o smaku waniliowym z naturalnym ekstraktem wanilii burbońskiej.

Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Niemiecka marka RUF wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących - wybierając budyń RUF możesz cieszyć się lekkim waniliowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.

Wartości Odżywcze

Porcja 145g

Wartości odżywcze w:
Porcja 145g
100g
Kalorie
95.00
65.52
kJ
398.05
274.52
Tłuszcze, w tym
2.10
1.45
tłuszcze nasycone
1.20
0.83
Węglowodany, w tym
25.00
17.24
cukry
6.00
4.14
Białko
4.30
2.97
Sól
0.16
0.11

RUF BIO Pudding Bourbon Vanille - organiczny budyń instant  bez cukru z wanilią burbońską

Masa netto40g (masa sugerowanej porcji po przygotowaniu: 4 x 145g)

Składnikiskrobia, naturalny aromat wanilii burbońskiej

100% składników pochodzenia organicznego DE-OEKO-))! gospodarstwo z /spoza UE

Alergeny: może zawierać: migdały, soja.

Wartości odżywcze 1 porcji po przygotowaniu wg. polskojęzycznej instrukcji na etykiecie (145g, opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji): wartość energetyczna 95,0kcal/398,0kJ, tłuszcze 2,1g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 25,0g (w tym cukry 6,0g), białko 4,3g, sól 0,1g

Wartości odżywcze w 100g gotowego budyniu po przygotowaniu wg. polskojęzycznej instrukcji na etykiecie: wartość energetyczna 65,5kcal/274,5kJ, tłuszcze 1,4g (w tym tłuszcze nasycone 0,8g), węglowodany 17,2g (w tym cukry 4,1g), białko 2,9g, sól 0,1g

Producent:  RUF Lebensmittelwerk KG D-496610 Quakenbruck

Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

Instrukcja: Dodaj 6 łyżeczek budyniu do 0,5l mleka 1,5% tłuszczu, dokładnie wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj w garnku, dodaj do niego 40g erytrolu*. Do gorącego, ale nie wrzącego mleka dodaj rozrobione zimne mleko z proszkiem budyniowym, ciągle mieszając podgrzewaj do osiągnięcia pożądanej konsystencji (około 1 minutę). Budyń rozlej do 4 salaterek.

* Budyń można przygotować z cukrem lub dowolną inną substancją słodzącą odporna na wysokie temperatury, np. z ksylitolem. Taka zmiana przełoży się na zmianę wartości odżywczych podanych na etykiecie a uwzględniających użycie erytrolu.