Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel - budyń karmelowo-orzechowy bez cukru
Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel - budyń o smaku masła orzechowego z karmelem, bez dodatku cukru i bez substancji słodzących.
Jeśli nie wiesz jak policzyć kaloryczność budyniu, w zakładce 'Skład' znajdziesz szczegółowe wyliczenia dotyczące wartości odżywczych samego proszku budyniowego oraz gotowego budyniu przygotowanego z erytrolem, bez dodatku cukru.
Proszek budyniowy bez cukru znakomicie sprawdza się jako składnik fit musów i deserów a także serników, nadaje im kremową konsystencję nie dodając cukru ani tłuszczu, proszek budyniowy jest naturalnym aromatycznym zagęstnikiem i dodatkowym źródłem smaku w zdrowych ciastach.
Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Dr Oetker wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących - wybierając budyń Dr Oetker Duet możesz cieszyć się lekkim budyniowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Dr Oetker Duet Peanut Butter & Caramel budyń bez cukru* o smaku karmelowym z masłem orzechowym, bez substancji słodzących
Masa netto: 40g (opakowanie wystarcza do przygotowania 4 sugerowanych porcji, każda o masie 142g)
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier karmelizowany*, koncentrat z buraka, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO, barwnik (karoteny), aromaty, sól.
* Proszek budyniowy zawiera karmelizowany cukier jako barwnik w ilości śladowej w gotowym produkcie tj. poniżej 0,5% w 100g suchego proszku
Alergeny: możliwa obecność mleka
Producent podaje na opakowaniu wartości odżywcze po przygotowaniu budyniu z cukrem - poniżej podajemy wartości odżywcze w wersji przygotowanej bez dodatku cukru, z użyciem zamiast niego erytrolu:
Wartości odżywcze 1 gotowej porcji (142g, z erytrolem, z mlekiem 2% tł.): wartość energetyczna 98,0kcal/410,0kJ, tłuszcze 2,5g (w tym tłuszcze nasycone 1,5g), węglowodany 22,0g (w tym cukry 6,5g , erytrol 7,7g), błonnik 0,0g, białko 4,3g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru, z erytrolem, z mlekiem 2% tł.: wartość energetyczna 69,0kcal/288,7kJ, tłuszcze 1,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 15,4g (w tym cukry 4,5g , erytrol 5,4g), błonnik 0,0g, białko 3,0g, sól 0,1g
Wartości odżywcze suchego proszku budyniowego:
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 333,0kcal/1393,2kJ, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 82,7g (w tym cukry 0,0g , erytrol 0,0g), błonnik 0,0g, białko 0,1g, sól 0,1g
Wartości odżywcze w 40g (zawartość 1 opakowania): wartość energetyczna 133,2kcal/557,3kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 33,0g (w tym cukry 0,0g , erytrol 0,0g), błonnik 0,0g, białko 0,0g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Polsce przez Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Instrukcja: Zamieszaj 0,5l mleka 2% tłuszczu z całością proszku budyniowego i 30g erytrolu. Zagotuj, zmniejsz ogień i mieszaj aby nie powstały grudki. Rozlej budyń do miseczek. Zostaw na godzinę do ostygnięcia i zgęstnienia.