Komet budyń bez cukru i bez słodziów, Migdał
Budyń bez cukru i bez substancji słodzących, smak migdałowy
Chcesz przygotować budyń bez cukru, ale zależy Ci na tym, żeby nie było w nim sztucznych słodzików? Niemiecka marka Komet wychodzi naprzeciw osobom przywiązującym wagę do rodzaju substancji słodzących - wybierając budyń Komet możesz cieszyć się lekkim migdałowym deserem bez cukru i posłodzić go tym słodzikiem, do którego masz największe zaufanie - np. erytrolem, ksylitolem albo stewią.
Porcja 177 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 160.00 kcal | 90.40 kcal | ||
kJ | 670.40 kJ | 378.76 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 6.50 g | 3.67 g | ||
tłuszcze nasycone | 4.10 g | 2.32 g | ||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 19.30 g | 10.90 g | ||
cukry | 8.30 g | 4.69 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 5.60 g | 3.16 g | ||
Błonnik | ||||
Erytrytol | ||||
Sód | 108.00 mg | 61.02 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 270.00 mg | 152.54 mg | ||
Uwagi |
Komet budyń bez cukru i bez słodzików o smaku migdałowym
Masa netto: 40g (opakowanie wystarcza do przygotowania 3 sugerowanych porcji, każda o masie 190g)
Składniki: skrobia, aromat, sól jodowana, barwniki: ryboflawina, annato.
Alergeny: możliwa obecność pszenicy, orzechów laskowych, mleka i jaj
Wartości odżywcze 1 gotowej porcji (177g)*: wartość energetyczna 670kJ / 160kcal, tłuszcze 6,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1g), węglowodany 19,3g (w tym cukry 8,3g), białko 5,6g, sól 0,27g
Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru*: wartość energetyczna 378kJ / 90,3kcal, tłuszcze 3,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g), węglowodany 10,9g (w tym cukry 4,7g), białko 3,2g, sól 0,15g
Wartości odżywcze 1 gotowej porcji (190g)**: wartość energetyczna 898kJ / 214kcal, tłuszcze 6,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1g), węglowodany 32,7g (w tym cukry 21,6g), białko 5,6g, sól 0,27g
Wartości odżywcze w 100g gotowego deseru**: wartość energetyczna 473kJ / 113kcal, tłuszcze 3,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2g), węglowodany 17,2g (w tym cukry 11,4g), białko 3,0g, sól 0,14g
* Podane wartości dotyczą budyniu przygotowanego ze słodzikiem, bez cukru
** Podane wartości dotyczą budyniu przygotowanego z 40g cukru
Producent: wyprodukowano w Niemczech przez Gerolf Pöhle & Co. GmbH 02692 Großpostwitz/Sachsen
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Instrukcja: Zamieszaj 0,5l mleka 3,5% tłuszczu, 5 łyżek proszku budyniowego i 2 łyżki cukru lub słodzik. Zagotuj mleko i wsyp resztę proszku i cukier lub słodzik. Zmniejsz ogień i mieszaj aby nie powstały grudki. Rozlej budyń do miseczek. Zostaw na godzinę do ostygnięcia.