• Obecnie brak na stanie
Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
  • Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - low-carbohydrate breadcrumbs, 48g of fiber
Kod produktu: ciao_2_fibra
Ciao Carb

Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - niskowęglowodanowa bułka tarta, 48g błonnika

Data ważności: 31.01.2025Obecnie brak na stanie

Bułka tarta odpowiednia dla osób na diecie: wysokobiałkowa (20g białka), wysokobłonnikowa (40g błonnika), niskowęglowodanowa (8g węglowodanów). 

12,81 zł netto

13,45 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 5.38zł/100g

  

Ciao Carb ProtoFibra Stage2 - bardzo wysokobłonnikowa (niemal 50% masy stanowi błonnik) bułka tarta, odpowiednia dla etapów utrzymania masy ciała w dietach niskowęglowodanowych.

Bułka tarta Ciao Carb idealna do panierowanych dań na diecie, obtaczane w niej kawałki mięsa warto piec lub smażyć z użyciem spray'ów PAM aby uzyskać chrupiącą panierkę przy minimalnym zużyciu tłuszczu.

Niskowęglowodanowa bułka tarta Ciao Carb w smaku niczym nie różni się od tradycyjnej bułki tartej z białej mąki, ale ma wielokrtnie lepsze proporcje składników odżywczych:

  • o 30% mniej kalorii: tradycyjna bułka tarta ma 395kcal, a bułka tarta Ciao Carb tylko 310kcal,
  • prawie 10 razy mniej węglowodanów: tradycyjna bułka tarta ma 72g węglowodanów, a bułka tarta Ciao Carb tylko 8g węglowodanów,
  • 12 razy więcej błonnika: tradycyjna bułka tarta ma 4g błonnika, a bułka tarta Ciao Carb aż 48g błonnika
  • prawie 2 razy więcej białka: tradycyjna bułka tarta ma 13g białka, a bułka tarta Ciao Carb aż 20g białka

Bułka tarta Ciao Carb doskonale nadaje się do panierowania pieczonych i smażonych mięs i ryb, obsypywania formy do ciasta, zagęszczania sosów a nawet do przygotowania niskowęglowodanowej smażonej z masłem bułki tartej - idealnej dla osób na dietach wysokotłuszczowych, unikających węglowodanów.

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
46.50
310.00
kJ
194.84
1,298.90
Tłuszcze, w tym
1.80
12.00
tłuszcze nasycone
1.20
8.00
Węglowodany, w tym
1.20
8.00
cukry
0.12
0.80
Błonnik
7.20
48.00
Białko
3.00
20.00
Sól
0.21
1.40

CiaoCarb Protofibra Stage2 LC low calories food preparation - bułka tarta niskowęglowodanowa o wysokiej zawartości błonnika i białka

Masa netto: 250g

Składniki: modyfikowana skrobia pszenna, białko pszenne, olej kokosowy, błonnik pszenny, oliwa extra virgin, błonnik akacjowy,  sól, emulgator mono- i di- glicerydy kwasów tłuszczowych, drożdże piwne, emulgator lecytyna słonecznikowa.

Alergeny: pszenica, gluten; może zawierać orzechy, w tym orzechy laskowe i migdały, i nasiona, soję sezam oraz łubin.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 310,0kcal/1298,9kJ, tłuszcze 12,0g (w tym tłuszcze nasycone 8,0g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 0,8g), błonnik 48,0g, białko 20,0g, sól 1,4g

Wartości odżywcze w 15g: wartość energetyczna 46,5kcal/194,8kJ, tłuszcze 1,8g (w tym tłuszcze nasycone 1,2g), węglowodany 1,2g (w tym cukry 0,1g), błonnik 7,2g, białko 3,0g, sól 0,2g

Producent: wyprodukowano we Włoszech dla Fooditalia Srl.

Wyłączny dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu i chłodnym, chronić przed światłem i wysuszeniem.