Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - gotowe niskowęglowodanowe spody do pizzy
Bocado Functional Foods Low Carb Pizza to wypiekane na drożdżach, wieloziarniste funkcjonalne spody do przygotowania pizzy lub tarty o obniżonej zawartości węglowodanów.
Pizza Bocado zawiera o 47% mniej węglowodanów i 258% więcej białka niż inne pizze na rynku. Kto powiedział, że zdrowe odżywianie nie obejmuje jedzenia pizzy?
Jeden spód ma 28g białka i 13g błonnika!
Liczysz węglowodany? Na twoim talerzu od miesięcy nie gości pieczywo? Pizza śni ci się po nocach? Niskowęglowodanowe placki pizzowe Bocado Functional Foods to doskonały sposób na dostarczenie organizmowi dodatkowych 28g białka i 13g błonnika i jednocześnie trzymanie się zasad diety. Mając niemal trzy razy więcej białka i 43% mniej węglowodanów niż zwykłe spody do pizzy, wysokoproteinowe blaty Bocado to wygodny i smaczny sposób na przestrzeganie diety wysokobiałkowej / niskowęglowodanowej / o niskim indeksie glikemicznym!
Ciężko uwierzyć, ale 100 gramach Bocado Functional Foods Low Carb Pizza jest aż 29 gramów białka! Przykładowo - 100g tradycyjnego pieczywa to około 8g białka, czyli niemal 4 razy mniej!
Chleb to z założenia głównie źródło węglowodanów. W pieczywie od Bocado znajdziecie ich akurat nie wiele. W tym przypadku chleb to przede wszystkim źródło białka. To prawdziwa rewolucja, zwłaszcza dla zwolenników diety białkowo-tłuszczowej. A niełatwo zrezygnować z pieczywa…lecz wychodzi na to, że dzięki Bocado Functional Foods wcale nie trzeba tego robić.
Bułki proteinowe Bocado - najważniejsze informacje w skrócie:
- 29g białka w jednym blacie pizzowym - dodaj kilka plastrów szynki, sos pomidorowy i posyp serem piórko i 50g białka w obiedzie gotowe!
- 3 razy więcej białka niż konwencjonalne pieczywo
- 43% mniej węglowodanów niż tradycyjne bułki pszenne
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - podpiekane wieloziarniste spody do pizzy o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka
Zawiera o 47% mniej węglowodanów w 100g niż standardowe pieczywo wieloziarniste oraz o 218% więcej białka.
Masa netto 200g (2 spody)
Składniki: mieszanka białkowa (35%) (białko pszenne, mąka z nasion słonecznika, białko sojowe), mąka pszenna pełnoziarnista (17%), grys sojowy (12%), otręby pszenne (10%), len (7%), mączka sojowa (6 %), mączka lniana (5%), błonnik owsiany (5%), sól (<2%), woda i drożdże, środek emulgujący (<2%): lecytyna sojowa; regulator(-y) kwasowości (< 2%): dioctan sodu, woda i drożdże.
Alergeny: pszenica, owies, gluten, soja, łubin; możliwa obecność jęczmienia, żyta, orkiszu, jaja, mleka, orzechów laskowych, sezamu i łubinu.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 285,0kcal/1194,1kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 3,1g), błonnik 13,0g, białko 28,0g, sól 1,4g
Producent: wyprodukowano w Hiszpanii dla The Baker House S.L. C/Cobalto 127, Barcelona
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. W celu przedłużenia świeżości chleba można zamrozić fabrycznie zapakowany bochenek na okres do 6 miesięcy, po rozmrożeniu należy spożyć w ciągu tygodnia.