• Obecnie brak na stanie
Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
  • Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - ready low-carbohydrate pizza crust
Kod produktu: 8437020684255
Bocado Foods

Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - gotowe niskowęglowodanowe spody do pizzy

Obecnie brak na stanie

Wypiekane na drożdżach, wieloziarniste funkcjonalne spody do przygotowania pizzy lub tarty o obniżonej zawartości węglowodanów.

Opakowanie zawiera 2 spody o wymiarach 14cm x 24cm

17,67 zł netto

18,55 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 9.28zł/100g

  

Bocado Functional Foods Low Carb Pizza to wypiekane na drożdżach, wieloziarniste funkcjonalne spody do przygotowania pizzy lub tarty o obniżonej zawartości węglowodanów.

Pizza Bocado zawiera o 47% mniej węglowodanów i 258% więcej białka niż inne pizze na rynku. Kto powiedział, że zdrowe odżywianie nie obejmuje jedzenia pizzy?

Jeden spód ma 28g białka i 13g błonnika!

Liczysz węglowodany? Na twoim talerzu od miesięcy nie gości pieczywo? Pizza śni ci się po nocach? Niskowęglowodanowe placki pizzowe Bocado Functional Foods  to doskonały sposób na dostarczenie organizmowi dodatkowych 28g białka i 13g błonnika i jednocześnie trzymanie się zasad diety. Mając niemal trzy razy więcej białka i 43% mniej węglowodanów niż zwykłe spody do pizzy, wysokoproteinowe blaty Bocado to wygodny i smaczny sposób na przestrzeganie diety wysokobiałkowej / niskowęglowodanowej / o niskim indeksie glikemicznym! 

Ciężko uwierzyć, ale 100 gramach Bocado Functional Foods Low Carb Pizza jest aż 29 gramów białka! Przykładowo - 100g tradycyjnego pieczywa to około 8g białka, czyli niemal 4 razy mniej!

Chleb to z założenia głównie źródło węglowodanów. W pieczywie od Bocado znajdziecie ich akurat nie wiele. W tym przypadku chleb to przede wszystkim źródło białka. To prawdziwa rewolucja, zwłaszcza dla zwolenników diety białkowo-tłuszczowej. A niełatwo zrezygnować z pieczywa…lecz wychodzi na to, że dzięki Bocado Functional Foods wcale nie trzeba tego robić.

Bułki proteinowe Bocado - najważniejsze informacje w skrócie:

  • 29g białka w jednym blacie pizzowym - dodaj kilka plastrów szynki, sos pomidorowy i posyp serem piórko i 50g białka w obiedzie gotowe!
  • 3 razy więcej białka niż konwencjonalne pieczywo
  • 43% mniej węglowodanów niż tradycyjne bułki pszenne

Wartości Odżywcze

Porcja 50g

Wartości odżywcze w:
Porcja 50g
100g
Kalorie
142.50
285.00
kJ
597.08
1,194.15
Tłuszcze, w tym
5.50
11.00
tłuszcze nasycone
0.80
1.60
Węglowodany, w tym
6.00
12.00
cukry
1.55
3.10
Błonnik
6.50
13.00
Białko
14.00
28.00
Sól
0.70
1.40

Bocado Functional Foods Low Carb Pizza - podpiekane wieloziarniste spody do pizzy o obniżonej zawartości węglowodanów i wysokiej zawartości białka

Zawiera o 47% mniej węglowodanów w 100g niż standardowe pieczywo wieloziarniste oraz o 218% więcej białka.

Masa netto 200g (2 spody)

Składniki: mieszanka białkowa (35%) (białko pszenne, mąka z nasion słonecznika, białko sojowe), mąka pszenna pełnoziarnista (17%), grys sojowy (12%), otręby pszenne (10%), len (7%), mączka sojowa (6 %), mączka lniana (5%), błonnik owsiany (5%), sól (<2%), woda i drożdże, środek emulgujący (<2%): lecytyna sojowa; regulator(-y) kwasowości (< 2%): dioctan sodu, woda i drożdże. 

Alergeny: pszenica, owies, gluten, soja, łubin; możliwa obecność jęczmienia, żyta, orkiszu, jaja, mleka, orzechów laskowych, sezamu i łubinu.

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 285,0kcal/1194,1kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 12,0g (w tym cukry 3,1g), błonnik 13,0g, białko 28,0g, sól 1,4g

Producent:  wyprodukowano w Hiszpanii dla The Baker House S.L. C/Cobalto 127, Barcelona

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. W celu przedłużenia świeżości chleba można zamrozić  fabrycznie zapakowany bochenek na okres do 6 miesięcy, po rozmrożeniu należy spożyć w ciągu tygodnia.