Piekarnia Kiełtyka, keto bułka tarta, panierka, 8g węglowodanów
Unikalna bułka tarta idealna do keto panierki na bazie mąki migdałowej i błonnika ziemniaczanego wg autorskiej receptury podkarpackiej piekarni Kiełtyka, o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej i LCHF, ma tylko 8g węglowodanów w 100g.
Bułka tarta Kiełtyka idealna do panierowanych dań na diecie, obtaczane w niej kawałki mięsa warto piec lub smażyć z użyciem spray'ów PAM aby uzyskać chrupiącą panierkę przy minimalnym zużyciu tłuszczu, świetnie sprawdza się także w air fryerze
Niskowęglowodanowa bułka tarta Kiełtyka w smaku niczym nie różni się od tradycyjnej bułki tartej z białej mąki, ale ma wielokrotnie lepsze proporcje składników odżywczych, doskonale nadaje się do panierowania pieczonych i smażonych mięs i ryb, obsypywania formy do ciasta, zagęszczania sosów a nawet do przygotowania niskowęglowodanowej smażonej z masłem bułki tartej - idealnej dla osób na dietach wysokotłuszczowych, unikających węglowodanów.
Wartości Odżywcze
Piekarnia Kiełtyka KETO bułka tarta o wysokiej zawartości białka i błonnika
Masa netto: 20g
Składniki: białko pszenne, mąka migdałowa, błonnik ziemniaczany, inulina, drożdże, sól, woda
Alergeny: gluten, migdały
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 365,0kcal/1529,3kJ, tłuszcze 13,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 8,0g (w tym cukry 1,9g), błonnik 16,0g, białko 37,0g, sól 0,5g
Producent: wyprodukowano w Polsce przez Piekarnia Kiełtyka, Łężany
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, chronić przed światłem.