Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Quevos Keto Egg White Crisps, Quevos Rancheros - pikantne chipsy z białka jaj z olejem awokado
Najlepsze keto czipery na świecie!
Quevos Rancheros Keto Friendly Egg White Chips to keto chipsy o smaku... no właśnie, jakim?
...o smaku jajek z salsą pomidorową!
Huevos rancheros, czyli jajka farmerskie to jedno z popularnych śniadań w Meksyku. Bazą są oczywiście jajka sadzone, podane z aromatycznym pomidorowym sosem, frijoles refritos (smażona czarna fasola) i tortillą. Wariacji jest oczywiście tyle, co ludzi w Meksyku, lecz sens jest jeden – zjeść coś pysznego na dobry początek dnia! A dzięki Quevos smak meksykańskiego śniadania możesz mieć w zasięgu ręki i to o każdej porze dnia. Bez brudnych naczyń. Bez stania przy garach. Bez wyrzutów sumienia. :)
Quevos Rancheros są przepełnione intensywnym smakiem i bardzo chrupiące, smakują jak topowy junk food, ale maja makro najlepszego omleta z białek jaj - to nie przypadek, bo ich bazę stanowią nie ziemniaki, a właśnie białko jaja, zaś źródłem tłuszczu jest nie olej rzepakowy czy słonecznikowy, a olej awokado i ghee. Każdy 'zły' składnik chipsów został zamieniony tak, żeby powstała chrupiąca przekąska, która odżywiając ciało wartościowym paliwem, jednocześnie realizuje chipsowe zachcianki - ale bez zbędnych węgli, bez konserwantów, bez sztucznych aromatów i tłuszczy trans.
Chipsy, chrupki, paluszki, precle, popcorn — kto nie lubi sobie pochrupać? Niestety większość smacznych przekąsek jest niezdrowa. A gdy szukamy czegoś z kategorii helathy food to z reguły jest mdłe i bez wyrazu. Ciężko sobie wyobrazić satysfakcjonujący seans filmowy w towarzystwie chipsów z jarmużu…
Czas na rewolucję w dziale z przekąskami! Teraz zapanują stylowe, kwadratowe chipsy o smaku huevos rancheros. Are you eggcited? :)
Chipsy zrobione z białka jaj są bogate w białko i błonnik, zawierają niewiele węglowodanów i są bez glutenu. Z powodzeniem sprawdzą się jako przekąska w podróży, na uczelni czy w pracy. Niska zawartość węglowodanów jest konieczna w dietach ketogenicznej i cukrzycowej. Błonnik FOS (fruktooligosacharydy) użyty przy produkcji tych smaczków to prebiotyk, który pobudza rozwój korzystnych mikroorganizmów w jelitach, czyli probiotyków. A to ma wpływ na zdrowie całego organizmu żądnego smacznych chipsów!
Co było pierwsze: jajko czy kura? Albumina!
Białko jaja czyli albumina jaj to absolutnie doskonałe białko, charakteryzuje się idealnymi proporcjami aminokwasów i doskonałą wchłanialnością. Albumina jest zaliczana do białek zwierzęcychi jest ceniona ze względu na wzorcową wartość biologiczną BV równą 100, co wynika przede wszystkim z pełnego profilu aminokwasowego, obejmującego wszystkie niezbędne aminokwasy oraz dużej ilości występującej naturalnie w białku kurzym glutaminy. Albumina jaj trawiona jest znacznie szybciej niż kazeina, lecz ma wolniejszy czas wchłaniania niż odżywki oparte o białko serwatkowe, stanowiąc idealne uzupełnienie tych dwóch rodzajów odżywek białkowych.
Białkowe chipsy jajeczne Quevos to keto-musthave. ą doskonale doprawione, idealnie kruche, mają fantastyczną konsystencję, która zaspokaja ochotę na coś kruchego, coś słonego, coś dobrego, która dobrze jest znana weteranom low carb.
Najważniejsze informacje o chipsach Quevos Keto Egg White Chips:
- niskowęglowodanowe
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- źródło białka, błonnika i wartościowych tłuszczy
- bez soi
- bez glutenu
- bez oleju rzepakowego / palmowego/ słonecznikowego - źródłem tłuszczy są olej awokado i ghee oraz olej kokosowy
- podstawowym składnikiem jest albumina białek jaj, uzupełniające źródło białka stanowi izolat białek mleka
- zróżnicowane źródła błonnika rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego: tapioka, nasiona chia, psyllium i siemię lniane
Jak to się zaczęło - czyli co ma jajo do hamburgera?
Twórcami Quevos są Zack Schneier i Nick Hamburger (o ironio!). Zack od dzieciństwa zmagał się z cukrzycą typu 1, co nie pozwalało mu na zajadanie się przekąskami bez konieczności stosowania leków. Skąd się wziął pomysł na jajeczne chrupki? Inspiracją były chrupiące resztki omletu zrobionego z samych białek jaj. Kilka lat eksperymentów pozwoliły przyjaciołom na stworzenie jedynych w swoim rodzaju chipsów!
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Quevos Keto Friendly Egg White Chips, Quevos Rancheros - chipsy na bazie białka jaj o smaku jaj po meksykańsku
Masa netto: 28g
Składniki: białko jaja w proszku, izolat białka mleka, wyokooleisty olej słonecznikowy, fruktooligosacharydy (błonnik), mieszanka przypraw (modyfikowana skrobia z tapioki, czosnek w proszku, cebula w proszku, sól, przyprawy, papryka, ekstrakt drożdży, aromat naturalny, cukier, sezonowana czerwona papryczka kajeńska, destylowany ocet winny, pomidor w proszku, zielona papryka w proszku, naturalne ekstrakty papryki, sok limonki, kwas mlekowy, regulator kwasowości kwas cytrynowy), olej kokosowy, mąka cassava, siemię lniane, ekstrakt ryżu, emulgator lecytyna słonecznikowa, nasiona psyllium, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, olej rzepakowy, przeciwutleniacz ekstrakt rozmarynu, witamina C (przeciwutleniacz kwas askorbinowy).
Alergeny: zawiera jaja kurze, mleko oraz jego pochodne, kokos, drożdże; może zawierać soję, sezam i orzechy, w tym orzechy ziemne
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 535,7kcal/2244,6kJ, tłuszcze 35,7g (w tym tłuszcze nasycone 10,7g), węglowodany 14,2g (w tym cukry 3,5g), błonnik 10,7g, białko 28,5g, sól 2,0g
Wartości odżywcze w 28g: wartość energetyczna 150,0kcal/628,5kJ, tłuszcze 10,0g (w tym tłuszcze nasycone 3,0g), węglowodany 4,0g (w tym cukry 1,0g), błonnik 3,0g, białko 8,0g, sól 0,5g
Producent: Wyprodukowano w USA dla Walrus Snack Brands Inc.
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Podana na opakowaniu data najlepiej spożyć przed jest zapisana w formacie USA, tj. MM/DD/RR