Sans Sucre Blondie - bezglutenowa mieszanka do ciasta bez cukru, ze stewią
Wilgotne, maślano-waniliowe ciasto zachwyca smakiem i naturalną słodyczą. To, że dbasz o siebie i chcesz jeść zdrowo nie oznacza, że musisz rezygnować ze słodkich deserów.
Kawałek słodkiego ciasta upieczonego z gotowej mieszanki Sans Sucre ma tylko 120kcal, nie zawiera ani grama cukru, a dodatkowo jest bezglutenowe i bezsojowe. W przeciwieństwie do większości bezglutenowych mieszanek do ciast, w których mąkę pszenną zastępuje się mąką sojową lub jej mieszanką z mąką kukurydzianą, mieszanki do bezglutenowych ciast Sans Sucre bazują na mące ryżowej.
Popularnemu w USA ciasto o nazwie blondie najbliżej do tego, co w Polsce nazywamy ciastem ucieranym - to intensywny w smaku, maślano-waniliowy placek grubości kilku centymetrów, przypominający wyglądem biszkopt,ale znacznie od niego wilgotniejszy.
Najważniejsze informacje o mieszance Blondie Sans Sucre:
- nie zawiera glutenu
- 100% bez cukru
- z dodatkiem stewii
- bez soi
- bez GMO
- bez kukurydzy
- łatwe w przygotowaniu - potrzebujesz niecałej szklanki wody i 4 łyżek oleju kokosowego, przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie więcej niż 45 minut.
Wartości Odżywcze
Sans Sucre Sugar free, Gluten free Blondie Mix with Stevia - Miszanka do wypieku bezglutenowego ciasta o smaku maślano-waniliowym bez cukru, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 454g (masa gotowego wypieku ok 650g)
Składniki: wzbogacona mąka ryżowa (mąka ryżowa, mononitrat tiaminy, niacyna, kwas foliowy, żelazo}, substancja słodząca sorbitol, matodekstryna, jaja kurze, białka jaja kurzego, sól, substancja spulchniająca fosforan monowapniowy i wodorowęglan sodu, naturalne aromaty, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, barwnik E150d, substancja słodząca glikozydy stewiolowe. Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Alergeny: jaja.
Produkt bezglutenowy.Wartości odżywcze w 1 kawałku gotowego wypieku wg instrukcji na opakowaniu (1/16 ciasta): wartość energetyczna 502kJ / 120kcal, tłuszcze 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg
Wartości odżywcze w 100g suchej masy: wartość energetyczna 1436kJ / 321kcal, tłuszcze 0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g), węglowodany 23g (w tym cukry 0g, poliole 11g), białko 2g, sól 312mg
Producent: Wyprodukowano w USA dla Bernard Food Industries, Inc., Evanston, Illinois 60204, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Przygotowanie:
- Potrzebne będą: 2/3 szklanki wody, 4 łyżki oleju roślinnego .
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni jeśli używasz szklanej lub metalowej blachy albo do 175 stopni jeśli używasz silikonowej formy.
- Natłuść blachę bezkalorycznym sprayem.
- Miksuj przez 3 minuty na średnich obrotach wodę z olejem i mieszanką blondie.
- Rozłóż masę równomiernie w formie.
- Piecz 35 do 40 minut lub do momentu gdy włożona wykałaczka wychodzi czysta.
- Schłodzić przed krojeniem. Przechowywać pod przykryciem.