• Obecnie brak na stanie
La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
  • La Granja traditional Spanish sugar free sponge cake
Kod produktu: 8421660062122
La Granja

La Granja Bizcocho Tradicional - bezglutenowy biszkopt bez cukru, laktozy i kukurydzy z hiszpańskiej cukierni

Obecnie brak na stanie

Mięciutkie, wilgotne, słodkie tradycyjne hiszpańskie ciasto biszkoptowe bez cukru, glutenu, laktozy i kukurydzy, odpowiednie dla diabetyków, powstałe w mającej ponad 50-cio letnią historię rodzinnej piekarni-cukierni La Granja z hiszpańskiej Barcelony.

23,67 zł netto

24,85 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 350 g; 7.10zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak mandarynka – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Opakowanie zawiera 6 ukrojonych kawałków ciasta wprost z hiszpańskiej cukierni - gotowe do podania.

La Granja Bizcocho Tradicional to mięciutkie, wilgotne, słodkie tradycyjne hiszpańskie ciasto biszkoptowe z mieloną mandarynką, której zawdzięcza słonecznie żółty kolor, bez cukru, glutenu, laktozy i kukurydzy, odpowiednie dla diabetyków, powstałe w mającej ponad 50-cio letnią historię rodzinnej piekarni-cukierni La Granja z hiszpańskiej Barcelony.

Miękkie, aromatyczne, wilgotne ciasto biszkoptowe smakuje jak autentyczne domowe ciasto - to doskonała forma słodkiego poczęstunku dla osoby przestrzegającej diety opartej o niski indeks glikemiczny lub ogólnie niskocukrowej.

Bizcocho to hiszpańskie określenie ciasta, o tyle ciekawe, że w różnych krajach oznacza coś innego. W Hiszpanii bizcocho jest zarezerwowane dla biszkopta, tymczasem w Urugwaju tym określeniem opisuje się wiele maślanych ciast, włączając w to lokalne croissanty, a dla odmiany urugwajski biszkopt ma swoje własne określenie bizcochuelo. W Chile, Boliwii i na Dominikanie Bizcocho nie ma nic wspólnego z hiszpańskim biszkoptem, bo tam słowem tym określa się surową masę ciastową. Jeszcze inaczej jest w Ekwadorze - tam Bizcocho może odnosić się zarówno do słodkich, jak i wytrawnych wypieków, a w amerykańskim stanie Nowy Meksyk zdrobniałe bizcochito to nazwa popularnych lokalnych ciasteczek. Jak zwał, tak zwał - ile cukierni, tyle kucharzy i tyle biszkoptów, a każdy pyszny :)

Wartości Odżywcze

Porcja 58.33g

Wartości odżywcze w:
Porcja 58.33g
100g
Kalorie
268.90
461.00
kJ
1,126.70
1,931.59
Tłuszcze, w tym
15.75
27.00
tłuszcze nasycone
1.40
2.40
Węglowodany, w tym
29.17
50.00
cukry
0.29
0.50
Białko
2.39
4.10
Sól
0.50
0.86

La Granja Bizcocho Tradicional sin gluten, sin lactosa & sin azúcares añadidos con edulcorante maltitol  - bezglutenowy biszkopt bez laktozy i bez dodatku cukru, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 350g (6 kawałków ciasta)

Składnikijaja, wysokooleinowy olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, substancja słodząca (13%) (maltitol), regulatory wilgotności (sorbitol, gliceryna), skrobia z tapioki, mąka ryżowa, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), suszona mandarynka w proszku, mieszanka błonników roślinnych {grochowy, ziemniaczany, dekstryny ziemniaczane, psyllium, bambusowy, siemię lniane}, mielona łuska psylliu, substancja konserwująca kwas sorbowy, regulator kwasowości kwas mlekowy, eemulgator guma ksatanowa, aromaty.

Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.

Alergeny: jaja; może zawierać soję, sezam i orzechy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 461,0kcal/1931,5kJ, tłuszcze 27,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,4g), węglowodany 50,0g (w tym cukry 0,5g), białko 4,1g, sól 0,8g

Wartości odżywcze w 1 kawałku: wartość energetyczna 268,9kcal/1126,6kJ, tłuszcze 15,7g (w tym tłuszcze nasycone 1,3g), węglowodany 29,1g (w tym cukry 0,2g), białko 2,3g, sól 0,5g

Producent: Wyprodukowano w Hiszpanii przez La Granja Foods 1959, S.L., Polígon Industrial Clot de Moja, Carrer Trepat, 1, 08734 Barcelona, Hiszpania

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze 15°C - 25°C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych, z dala od źródeł intensywnych zapachów.