Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Szarłat Amarantki Kakao - bezglutenowe ciastka kakaowe z amarantusem
Szarłat Amarantki Kakao to bezglutenowe kruche ciastka kakaowe na bazie mąki z amarantusa o prostym, naturalnym składzie - są słodzone tylko cukrem (trzcinowym), ale stanowi on minimalny dodatek smakowy i jest go mniej niż 2g w całym opakowaniu ciastek.
Na uwagę zasługuje niezwykle prosty skład ciastek:
- 3 rodzaje mąk bezglutenowych: amarantusowa, kukurydziana i gryczana
- masło
- cukier trzcinowy
- kakao
Ciastka nie zawierają aromatów, spulchniaczy, wypełniaczy ani konserwantów, nie ma w nich także oleju palmowego.
Szarłat to pierwsza w Polsce firma, która już ponad 20 lat temu tworzyła bezglutenowe produkty z amarantusa w postaci mąki, płatków i ekspandowanych nasion amarantusa, seria bezglutenowych ciastek na bazie tej wartościowej mąki bezglutenowej znana jako Amarantki to wykorzystanie niezwykłych właściwości szarłatu jako składnika zdrowych wypieków o niskiej zawartości cukru dla osób na diecie bezglutenowej.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Szarłat Amarantki Kakao - bezglutenowe ciastka kakaowe z amarantusem o obniżonej zawartości cukru
Masa netto: 130g
Składniki: masło 82% tł. (mleko), mąka z amarantusa ( 19,4%), mąka kukurydziana, mąka gryczana, cukier trzcinowy, kakao ( 4,8%).
Alergeny: mleko; produkt bezglutenowy
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 456,1kcal/1911,1kJ, tłuszcze 23,0g (w tym tłuszcze nasycone 14,5g), węglowodany 51,6g (w tym cukry 1,3g), błonnik 6,4g, białko 7,1g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Polsce dla "SZARŁAT" M i W Lenkiewicz Spółka Jawna, Cibory Gałeckie 46, 16-075 Zawady
Przechowywanie: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu.