Torras Stevia Negro con Frutas del Bosque - ciemna czekolada bez cukru z owocami leśnymi, słodzona stewią i erytrolem
Torras Stevia Negro con Frutas del Bosque to wzbogacone błonnikiem z cykorii (inuliną) wegańska, bezmleczna, bezglutenowa kolumbijska ciemna czekolada 60% kakao z dodatkiem owoców leśnych i naturalnym aromatem owocowym i waniliowym, bezcukrowa, słodzona tylko stewią i erytrolem.
Wykwintna, pochodząca z kolumbijskich upraw wytrawna ciemna czekolada nie zawiera dodatku cukru, jest słodzona tylko erytrolem i stewią, a jej skład uzupełnia błonnik roślinny - dzięki temu ma niewiele ponad 400kcal w 100g, czyli o ponad 25% mniej kalorii niż tradycyjna ciemna czekolada.
Najważniejsze informacje o czekoladach z serii Torras Stevia Negro:
- bez cukru lub o znikomej zawartości cukru pochodzącej z dodatku owoców
- z prawdziwymi owocami i naturalnymi aromatami, bez syntetycznych aromatów
- bez maltitolu - słodzona wyłącznie stewią i erytrolem
- z upraw kakao z terenu Kolumbii
- wysoka zawartość kakao 60%
- wegańska
- bez mleka, bez laktozy
- bezglutenowa
- bez soi (zamiast lectyny sojowej zawiera lecytynę słonecznikową)
- bez oleju palmowego
- z dodatkiem błonnika cykoriowego
- o obniżonej o 25% kaloryczności w porównaniu do tradycyjnej czekolady
Wartości Odżywcze
Torras Stevia Negro con Frutas del Bosque - czekolada gorzka 60% kakao bez dodatku cukru z owocami leśnymi, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 35g
Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrol, glikozydy stewiolowe), masło kakaowe, inulina, kakao częściowo odtłuszczone, liofilizowane mieszane owoce leśne (2%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (waniliowy i owoców leśnych).
Produkt bez dodatku cukru. Zawiera substancję słodzącą erytrol, nadmierne spożycie może powodować efekt przeczyszczający.
Zawartość kakao min. 60%
Alergeny: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 406,0kcal/1699,8kJ, tłuszcze 36,0g (w tym tłuszcze nasycone 22,0g), węglowodany 34,0g (w tym cukry 1,0g , poliole 29,0g), białko 7,0g, błonnik 18,0g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 1 batoniku: wartość energetyczna 142,1kcal/594,9kJ, tłuszcze 12,6g (w tym tłuszcze nasycone 7,7g), węglowodany 11,9g (w tym cukry 0,3g , poliole 10,1g), białko 2,4g, błonnik 6,3g, sól 0,0g
Producent: wyprodukowano w Kolumbii dla Chocolates Torras S.A., Ctra, Girona-Banyoles km15, 17844 Cornella de Terri, Hiszpania
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.