Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Diabetki czekoladki bez dodatku cukru z orzechami laskowymi
Diabetki z Orzechami to orzechowe miękkie cukierki w deserowej czekoladzie, smakowite nadzienie z drobinami orzechów laskowych z nutą orzechów włoskich wewnątrz płaszcza ze znakomitej belgijskiej czekolady.
Składniki, z których tworzone są Diabetki, nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny. Wykorzystywane są wyłącznie nieutwardzone tłuszcze, istotny jest dodatek zdrowego masła shea – które obniża zawartość cukru we krwi. Nie ma dodatku białego cukru, masa jest słodzona fruktozą z owoców a czekolada maltitolem – słodkim wyciągiem z ziaren zbóż. Efektem są pyszne orzechowe czekoladowe cukierki o niskim indeksie glikemicznym. Diabetki mogą jeść również wegetarianie i każdy kto lubi słodycze, a jeszcze bardziej ich zdrową wersję.
Diabetki to bezcukrowe pralinki przeznaczone m.in. dla tych, którzy nie mogą cieszyć się smakiem innych słodyczy: diabetyków i osób nie tolerujących lub unikających cukru. Stworzone z pasją stanowią odpowiedź na oczekiwania wymagających konsumentów - dzięki Diabetkom ograniczenia dietetyczne nie pozbawiają przyjemności. Diabetki zostały przygotowane z myślą o tych, dla których istotny jest nie tylko smak i przyjemność, ale również skład łakoci. Pomyślane są tak, by w minimalnym stopniu podnosiły indeks glikemiczny i nie zawierały glutenu.
Aksamitna struktura pralinek, ich delikatność przyjemnie przełamana chrupiącymi dodatkami wewnątrz nadzienia, otulona znakomitą belgijską czekoladą, zabiera nas w podróż do paryskiej kafejki czy brukselskiej szokolaterii.
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Diabetki czekoladki bez dodatku cukru z nadzieniem z orzechów laskowych i orzechów włoskich, zawierają substancje słodzące
Masa netto: 100g
Składniki: substancja słodząca: maltitol, czekolada (25%) [miazga kakaowa, substancja słodzaca: maltitol, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat naturalny waniliowy], tłuszcz roślinny (z ziarna palmy), orzechy laskowe (21,5%), mleko pełne w proszku, orzechy włoskie (5,5%), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz roślinny (shea), mleko odtłuszczone w proszku,
emulgator: lecytyny (z soi), naturalne aromaty.
Alergeny: soja, mleko, orzechy włoskie, orzechy laskowe; może zawierać inne orzechy i jaja
Ze względu na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Masa kakaowa minimum 54%
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna: 2274 kJ / 545 kcal, tłuszcze 31,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,8g, węglowodany 56,9g, w tym cukry 8,1g, białko 6,9g, sól 0,4g
Producent: wyprodukowano w Polsce przez ALMA BONBONS Sp. z o.o. Sp. k., ul. Dolna 20a, 98-160 Sedziejowice
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.