Flatout Fold-It pełnoziarniste wrapsy niskowęglowodanowe 90kcal
Najnowszy wypiek Flatout dla zwolenników zdrowego żywienia i życia fit to doskonałe do opiekania, grilowania i tostowania pełnoziarniste wrapsy o wysokiej zawartości białka i błonnika a przy tym niskiej zawartości węglowodanów. Specjalnie dobrany kształt ułatwia ich złożenie i równomierne rozłożenie dodatków.
Miękkie i delikatne na zimno, apetycznie chrupiące po przypieczeniu - wzbogacone siemieniem lnianym niskowęglowodanowe wrapsy Flatout Artisana to przeznaczone dla sportowców i osób odchudzających się wrapsy o wysokiej zawartości białka i błonnika. Dzięki wysokiej zawartości białka i błonnika wrapsy na dłuuugo dają uczucie sytości, choć mają 2 razy mniej kalorii niż zwykłe wrapsy i aż o 43% mniej węglowodanów niż chleb tostowy!
Dzięki swojej unikalnej formule mają bardzo niską zawartość węglowodanów (8g), 7g błonnika (30% dziennego zapotrzebowania) i wysoką zawartość białka (aż 7g białka na porcję) a przy tym mają jedynie 90 kcal - 2 razy mniej niż tradycyjne wrapsy!
Pyszne, delikatne, gotowe do złożenia wrapsy z łatwością wypełnisz surówką z kawałkami soczystego mięsa błyskawicznie przygotowując sobie zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Włóż napełnione dodatkami wrapsy do tostera lub opiekacza, poczekaj minutę i delektuj się doskonałym aromatem pysznych, chrupiących kanapek.
Zamknięcie typu zip zapewnia, że wrapsy na długo zachowają świeżość i aromat.
Wartości Odżywcze
Flatout Bread Foldit Artisan Flatbreads 5 grain flax - Wrapsy z pełnoziarnistej mąki wzbogacone siemieniem lnianym
Masa netto: 255g (6 wrapsów)
Składniki: woda, pełnoziarnista mąka pszenna, witalny gluten pszenny, błonnik owsiany, mieszanka zbóż (cięta pszenica, otręby pszenne, cięte żyto, mąka kukurydziana, kasza jęczmienna, pszenica bulgur, cięte ziarna owsa, płatki owsiane, żółta kasza kukurydziana, płatki jęczmienne, otręby żytnie, proso, płatki pszenne), mączka z nasion lnu, olej sojowy, drożdże, substancja słodząca malitol, cukier, melasa, polepszacz E450 (ii), substancja spulchniająca wodorowęglan sodu, izolat białka pszennego, regulator kwasowości E297 (kwas fumarowy), substancje konswerujące sorbinian potau i propionian sodu, substancje zagęszczające guma celulozowa i guma guar, stabilizator siarczan wapnia, substancja zagęszczająca guma ksantanowa, sól, polepszacz E930, enzymy.
Alergeny: produkt zawiera pszenicę, owies, jęczmień, żyto i soję.W zakładzie przetwarzane są produkty zawierające mleko.
Wartości odżywcze 1 wrapsa: wartość energetyczna 377kJ / 90kcal, tłuszcze 2,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 8g (w tym cukry 1g), białko 7g, błonnik 7g, sól 0,9g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 876kJ / 209kcal, tłuszcze 5,8g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, tłuszcze trans 0g), węglowodany 18,6g (w tym cukry 2,3g), białko 16,2g, błonnik 16,2g, sól 2,1g
Producent: Flatout, Inc., 1422 Woodland Dr., Saline, MI 48176, Stany Zjednoczone
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce lub zamrażalniku. W zamrażalniku można przechowywać przez okres do 4 miesięcy. Przed otwarciem produktu nie jest konieczne trzymanie go w lodówce, jednak ma to znaczący wpływ na przedłużenie trwałości i świeżości produktu, dlatego rekomendujemy trzymanie wrapsów w lodówce. Po każdym otwarciu opakowania starannie zamknij je tak by było szczelne, w przeciwnym wypadku wrapsy obeschną i stwardnieją.