Foodspring Vegan Extra Layer Roasted Peanut - wegański baton proteinowy w polewie czekoladowej 180kcal
Foodspring Vegan Extra Layer Roasted Peanut - ten wegański baton proteinowy na bazie białka grochu i ryżu to idealny pomysł na wartościową, szybką wegańską przekąskę po treningu, znakomity deser lub zamiennik śniadania w obliczu braku czasu. To baton stworzony z myślą o fanach orzeszków ziemnych, delikatnie przyprażonych na patelni z odrobiną soli. Połączonych z wegańską czekoladą, która otula naszą przekąskę gwarantuje odlot dla naszych kubków smakowych. Wszystko w koncepcji czystej etykiety, najlepszych białek grochu i ryżu, z najlepszej jakości składników. Zero sztucznych barwników i konserwantów.
Foodspring Vegan Multilayer Bar Peanut – czysta etykieta, czysty smak i czyste sumienie. Idealna kombinacja słodyczy zawartej w czekoladowej otoczce bazującej na prawdziwym maśle kakaowym z zmielonymi orzechami połączonymi naturalną pastą arachidową. Wszystko w wersji wegańskiej, by każdy mógł sięgnąć po nasz Foodspring Vegan Multilayer Bar Peanut.
Czytanie etykiet stało się podstawą by świadomie wybierać , w szerokim wachlarzu różnych produktów dostępnych na rynku, to co chcemy dostarczyć do naszego organizmu. W tym przypadku, nie musimy się długo zastanawiać, krótki i rzetelny skład obiecuje nam dobry wybór tej przekąski na dodatek do śniadania, małe co nieco pomiędzy posiłkami, źródło białka przed lub po treningu.
Jaka jest różnica między białkiem soi, a ryżu i grochu?
Przede wszystkim soja jest alergenem. Często wiele osób wykazuje się nietolerancją produktów jej pochodzenia. Białka ryżowego możemy używać jako substytut posiłku przy diecie redukcyjnej (niska zawartość tłuszczu i węglowodanów), a także po treningu - w celu zwiększenia masy mięśniowej i jej regeneracji. Brak glutenu i laktozy sprawia, że białko ulega szybkiemu strawieniu. Jest bogate w cysteinę i metioninę, a ubogie w lizynę. Dlatego jest mieszane z białkiem grochu, które ma wysokie stężenie lizyny, a niskie cysteiny i metioniny.
Źródłem błonnika w batonach Foodspring jest polidekstroza, rodzaj rozpuszczalnej w wodzie frakcji błonnika pokarmowego, która nie podlega trawieniu w górnej części przewodu pokarmowego. Mająca naturalne właściwości zagęszczające polidekstroza ma mniej kalorii niż zwykły cukier (1 kcal / gram w porównaniu do 4 kcal / gram w normalnie trawionych węglowodanach) i charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym (GI = 4-7) co oznacza, że nie ma istotnego wpływu na podniesienie poziomu glukozy i insuliny we krwi, dlatego jest wykorzystywana w produktach dla diabetyków.
Foodspring Vegan Multilayer Bar Peanut to:
- aż 10g białka w batonie
- aż 9,2g błonnika w batonie
- wegańska alternatywa dla słodkiej i zdrowej przekąski
- bez glutenu
- bez laktozy
- bez dodatku cukru
- białka z najlepszych źródeł ryżu i grochu
- zero konserwantów, zero alergenów i zero sztucznych składników
Wartości Odżywcze
Foodspring Vegan Extra Layer Roasted Peanut - wysokobiałkowy wegański baton bez dodatku cukrów z prażonymi orzechami ziemnymi w polewie czekoladowej, z substancjami słodzącymi
Masa netto: 45g
Składniki: mieszanka białek (częściowo hydrolizowane białko grochu, hydrolizat białko ryżu), błonnik pokarmowy (błonnik z korzenia cykorii, polidekstroza) substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja słodząca (maltitol), prażone kawałki orzeszków ziemnych (8%), masło kakaowe, masa kakaowa, pasta arachidowa (3,5%), olej słonecznikowy, aromat naturalny, mąka ryżowa, sól, emulgator (lecytyna słonecznikowa)
Alergeny: orzechy ziemne; Uwaga! Może zawierać orzechy niż wymienione w składzie, pszenicę i inne zboża zawierające gluten oraz mleko i soję. Pomimo starannej selekcji surowców możliwa jest obecność fragmentów pestek lub łupin innych owoców i orzechów.
Z uwagi na zawartość substancji słodzących spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 400,0kcal/1665,0kJ, tłuszcze 19,0g (w tym tłuszcze nasycone 7,3g), węglowodany 29,0g (w tym cukry 3,0g , poliole 13,0g), białko 23,0g, błonnik 20,0g, sól 0,7g
Wartości odżywcze w 1 batonie: wartość energetyczna 180,0kcal/749,2kJ, tłuszcze 8,5g (w tym tłuszcze nasycone 3,2g), węglowodany 13,0g (w tym cukry 1,3g , poliole 5,8g), białko 10,3g, błonnik 9,0g, sól 0,3g
Producent: wyprodukowano w Niemczech dla Foodspring GmbH, Lobeckstr. 30-35, 10969 berlin
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.