Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
RUF galaretka marzanka bez cukru i słodzików, podwójne opakowanie
Marzankowa galaretka bez cukru i słodzików RUF to łatwy i szybki do przygotowania deser - możesz połączyć ją z lodami, świeżymi owocami, podać z syropem. Gotową galaretkę możesz podać jako dodatek do lekkiego biszkoptu. Jednym z łatwiejszych do przygotowania ciast jest sernik na zimno przygotowany na bazie twarogu i galaretki - jeśli użyjesz do tego galaretki bez cukru RUF, gotowe ciasto będzie bogate w białko, niskokaloryczne i niskowęglowodanowe.
Jedna porcja galaretki ma tylko 8kcal i 0g węglowodanów - 10 razy mniej kalorii i ponad 30 razy mniej węglowodanów niż tradycyjna galaretka słodzona cukrem. Jeśli lubisz słodkie desery albo chcesz podać galaretkę bez dodatków jako samodzielny deser, dodaj do niej ulubiony słodzik - najlepiej sprawdzi się erytrol albo ksylitol.
Galaretka bez cukru RUF:
- niskokaloryczna
- niski indeks glikemiczny
- odpowiednia dla diabetyków
- bez cukru
- bez tłuszczu
- bez sztucznych barwników
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
RUF Götter Speise Waldmeister - galaretka instant bez cukru o smaku marzanki cytrynowej
Masa netto: 24g (2 x 12g, masa 1 sugerowanej porcji po przyrządzeniu: 147g)
Składniki: żelatyna, regulator kwasowości kwas fumarowy, barwnik (koncentrat krokosza barwierskiego), aromaty.
Alergeny: może zawierać: mleko, soję, jaja, fragmentu łupin orzechów
Wartości odżywcze 1 porcji po przygotowaniu wg. polskojęzycznej instrukcji na etykiecie (147g, opakowanie wystarcza do przygotowania 8 porcji): wartość energetyczna 6,4kcal / 28kJ, tłuszcze 0g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 0g (w tym cukry 0g), białko 2g, błonnik 0g, sól 30mg
Producent: RUF Lebensmittelwerk KG D-496610 Quakenbruck
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Sposób przygotowania:
- Wsyp zawartość 1 saszetki do dużego garnka; jeśli chcesz możesz dodać słodzik* - wybierz taki, który nie zmienia smaku w wysokiej temperaturze, np. tagatozę, erytrol, ksylitol, stewię albo sukralozę.
- Zalej zimną wodą i mieszaj, aż proszek się całkowicie rozpuści
- Podgrzewaj cały czas mieszając - nie dopuść do zagotowania
- Zostaw do ostygnięcia, po ostygnięcia wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła na około 5h
- Serwuj w salaterkach, samą galaretkę, lub z dodatkiem owoców albo ulubionych syropów
- Jeśli chcesz do galaretki dodać owoce zanim zastygnie, unikaj ananasa, kiwi i papai - zawarte w nich enzymy utrudniają zastyganie
* Budyń można przygotować z cukrem lub dowolną inną substancją słodzącą odporna na wysokie temperatury, np. z ksylitolem. Taka zmiana przełoży się na zmianę wartości odżywczych podanych na polskojęzycznej etykiecie uwzględniających użycie erytrolu.