Parm Crisps Four Cheese - keto talarki 4 sery, bez węglowodanów
Parm Crisps Bites 4 Cheese to zdrowa, bezglutenowa przekąska na bazie 4 wyrazistych gatunków sera łączących się w harmonijną, maślaną, słodkawo-orzechową serową symfonię
- parmezan - to starty Parmigiano-Reggiano, czyli twardy, biały ser, który pierwotnie był produkowany w różnych włoskich prowincjach, w tym w Parmie, i stąd nazwa. Parmezan ma orzechowy, bogaty smak, który doskonale komponuje się z pizzą i makaronem.
- provolone to gatunek sera wytwarzanego tradycyjną metodą pasta filata. Provolone ma słodki smak, ale podczas długiego dojrzewania staje się ostrzejszy, jest kruchy i nie daje się zetrzeć; wiele włoskich pizzerii używa mieszanki mozzarelli i provolone jako sera do pizzy.
- asiago to ser z mleka krowiego pochodzący z północno-wschodniego regionu Włoch, jest uważany za ser górski lub alpejski i może różnić się smakiem w zależności od dojrzewania- podczas gdy świeży ser Asiago (Asiago Pressato) jest półmiękki i ma łagodny smak, dojrzewający Aged Asiago (Asiago D’Allevo) im dłużej dojrzewa, tym będzie twardszy, bardziej suchy i ostry, zwykle dojrzewa około 9 miesięcy. Ser Asiago ma bardzo słodki i orzechowy smak.
- romano - właściwie Pecorino Romano, bo to najczęściej ser owczy (pecora to po włosku owca), który zwykle dojrzewa od 8 miesięcy do 1 roku, jest najczęściej spotykane w środkowych i południowych Włoszech Romano ma nieco ostrzejszy i bardziej słony smak niż parmezan, często jest zamiast parmezanu dodawany do pesto
Opakowanie zawiera około 40 talarków o średnicy ok 2cm, na bazie prawdziwego sera i naturalnych prostych składników - solidna garść talarków to aż 10g białka i okrągłe zero węglowodanów. Bez glutenu, bez cukru, bez węglowodanów.
Parmezanowe talarki Parm Crisps to w ponad 98% prawdziwy ser, resztę stanowią zioła, nie ma żadnych innych składników - to właśnie sprawia, że serowa przekąska jest pełna białka, niskowęglowodanowa, i doskonale sprawdza się na diecie keto, specjalnie dla osób, które właśnie próbują diety ketogenicznej i szukają pysznych słonych przekąsek.
Najważniejsze informacje o serowych talarkach Parm Crisps:
- zero węglowodanów
- źródło białka - garść 20 talarków dostarcza 10g białka, całe opakowanie to 20g czystego białka mleka
- bez glutenu
- z prostych, prawdziwych, naturalnych, najwyższej jakości składników - są tylko dwa składniki: ser i zioła
- mocno chrupiące, świetna alternatywa na diecie niskowęglowodanowej dla chipsów czy grzanek
- ręcznie formowane, wypiekane w małych partiach
- aromat pochodzi tylko z sera i ziół - zero dodanych aromatów
- zero barwników
- zero konserwantów
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
Wartości Odżywcze
Parm Crisps Four Cheese - wypiekana przekąska serowa z sera typu parmezan, romano, provolone i asiago z dodatkiem ziół
Masa netto: 85g
Składniki: ser dojrzewający typu parmezan (częściowo odtłuszczone mleko, serowe kultury bakterii, sól, podpuszczka wegańska), ser dojrzewający typu Romano (częściowo odtłuszczone mleko, kultury bakterii mlekowych, sól, enzymy), ser dojrzewający typu Asiago (częściowo odtłuszczone mleko, kultury bakterii mlekowych, sól, enzymy), ser dojrzewający typu Provolone (częściowo odtłuszczone mleko, kultury bakterii mlekowych, sól, enzymy).
Alergeny: mleko
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 555,5kcal/2327,7kJ, tłuszcze 38,8g (w tym tłuszcze nasycone 25,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 44,4g, sól 2,8g
Producent: Wyprodukowano w USA dla That's How We Roll LLC
Dystrybutor: Guiltree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.