Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
  • Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix 8.9 oz
Kod produktu: 850015058011
Keto Bakes

Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns - mix do wypieku keto bułek i bagietek

Data ważności: 30.06.2024Dostępny w magazynie

Mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego pieczywa, bułeczek, bułek hamburgerowych i bagietek. Nie zawiera ani cukru ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika.

Jedna bułka (cała!) to tylko 2g węglowodanów netto

78,85 zł netto

82,79 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 251 g; 32.98zł/100g

Główny smak: Smak owies – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Najlepszy mix do keto bułek jaki testowaliśmy  (Best Ever - nazwa zobowiązuje!). Bułki, bagietki, buły hamburgerowe, bułki do hotdogów - wszystko keto, na wyciągnięcie ręki, banalnie proste w przygotowaniu i bezbłędnie puszysto-puchate. 

Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns  to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego pieczywa, bułeczek, bułek hamburgerowych i bagietek. Nie zawiera ani cukru ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika.

Jedna bułka (cała!) to tylko 2g  węglowodanów netto

Puszyste, mięciutkie, aromatyczne, satysfakcjonujące, sycące pieczywo przygotowane z mieszanki Keto Bakes ma tylko 2g węglowodanów netto w całej porcji, z mieszanki przygotujesz 8 - 12 bułeczek lub mini-bagietek - proste do przygotowania, cudownie puchate sprawią, że przestaniesz tęsknić za 'zwykłym' pieczywem!

Najważniejsze informacje o mieszance chlebowej Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns

  • niskowęglowodanowe - tylko 2g węgli w porcji
  • odpowiednie dla diety ketogenicznej 
  • bez cukru
  • źródło błonnika
  • bez glutenu
  • bez mleka, laktozy
  • bez  soi
  • bez GMO
  • bez sztucznych słodzików
  • bez wypełniaczy, maltodekstryny, skrobi itd.
  • bez sztucznych aromatów
  • łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać białka jaj, wodę i  ocet
  • odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF

Wartości Odżywcze

Porcja 31g

Wartości odżywcze w:
Porcja 31g
100g
Kalorie
150.00
483.87
kJ
628.02
2,025.87
Tłuszcze, w tym
11.00
35.48
tłuszcze nasycone
0.50
1.61
Węglowodany, w tym
3.00
9.68
cukry
0.50
1.61
poliole
1.00
3.23
Białko
5.00
16.13
Błonnik
8.00
25.81
Sól
0.73
2.34

Keto Bakes Best  Ever Sandwich Buns Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułek, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 251g

Składniki: blanszowane migdały, organiczne nasiona psyllium, bezglutenowy błonnik owsiany, substancja słodząca erytrol, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, drożdże, proszek do pieczenia (bez aluminium), różowa sól mineralna, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.

Alergeny: zawiera migdały i bezglutenowy owies. 

Mieszanki Keto Bakes są przygotowywane i pakowane w dedykowanym bezglutenowym zakładzie, w którym nie są przetwarzane produkty inne niż Keto Bakes.

Wartości odżywcze w 1 porcji (24g suchego produktu): wartość energetyczna 150,0kcal/628,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 3,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 1,0g), białko 5,0g, błonnik 8,0g, sól 0,7g

Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 483,8kcal/2025,8kJ, tłuszcze 35,4g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 9,6g (w tym cukry 1,6g , poliole 3,2g), białko 16,1g, błonnik 25,8g, sól 2,3g

Producent: Wyprodukowano przez Mission Freedom LLC, Columbia TN 38401, USA

Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu

Najlepiej spożyć przed końcem: data na opakowaniu obok kodu kreskowego

Przygotowanie:

Przygotuj dodatkowo: 300g białek jaj (białka z 7 dużych lub 8 średnich jaj), 2 łyżki octu, najlepiej jabłkowego, 225ml wody

1. Rozgrzej piekarnik do 175°C

2. Do naczynia miksującego wlać białka jaj (mogą być pasteryzowane z butelki), wodę i ocet.

3. Dodaj suchą mieszankę do płynu, ubijając ręcznie lub mikserem elektrycznym przy niskiej, a następnie średniej prędkości przez 1 minutę, aż masa będzie gęsta a składniki całkowicie połączone. Na początku masa będzie miała konsystencję podobną do owsianki. Odczekaj 5 minut, aż zgęstnieje.

4. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Podziel masę na 8-12 równych części formując równe kulki. Jeśli chcesz przygotować bagietki, uformuj wałek nie grubszy niż o średnicy 5cm

5. Piec na środku piekarnika przez ok.:

55 minut jeśli ciasto jest podzielone na 8 bułek,

60-65 minut na bagietki

40 minut gdy robisz małe bułki (12szt z całej porcji).

Jeśli lubisz miękkie, białe pieczywo możesz pokusić się o ich wcześniejsze wyjęcie, ale potrzebują pełnego czasu na wyschnięcie w środku. Jeśli zrobią się zbyt spieczone, przykryj je pod koniec pieczenia folią aluminiową.

5. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do ostygnięcia i ustaw minimum na 10 minut przed pokrojeniem.

Gotowe bułki należy przechowywać w temperaturze pokojowej, jeśli jesz tego samego dnia. Alternatywnie przechowuj 1 tydzień w lodówce lub do 4 tygodni w zamykanych torebkach w zamrażarce.