Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns - mix do wypieku keto bułek i bagietek
Najlepszy mix do keto bułek jaki testowaliśmy (Best Ever - nazwa zobowiązuje!). Bułki, bagietki, buły hamburgerowe, bułki do hotdogów - wszystko keto, na wyciągnięcie ręki, banalnie proste w przygotowaniu i bezbłędnie puszysto-puchate.
Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej, niskowęglowodanowego, bogatego w błonnik, bezglutenowego pieczywa, bułeczek, bułek hamburgerowych i bagietek. Nie zawiera ani cukru ani żadnych sztucznych słodzików. Zawiera źródło naturalnego błonnika.
Jedna bułka (cała!) to tylko 2g węglowodanów netto
Puszyste, mięciutkie, aromatyczne, satysfakcjonujące, sycące pieczywo przygotowane z mieszanki Keto Bakes ma tylko 2g węglowodanów netto w całej porcji, z mieszanki przygotujesz 8 - 12 bułeczek lub mini-bagietek - proste do przygotowania, cudownie puchate sprawią, że przestaniesz tęsknić za 'zwykłym' pieczywem!
Najważniejsze informacje o mieszance chlebowej Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns
- niskowęglowodanowe - tylko 2g węgli w porcji
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- bez cukru
- źródło błonnika
- bez glutenu
- bez mleka, laktozy
- bez soi
- bez GMO
- bez sztucznych słodzików
- bez wypełniaczy, maltodekstryny, skrobi itd.
- bez sztucznych aromatów
- łatwe i szybka w przygotowaniu, wystarczy dodać białka jaj, wodę i ocet
- odpowiednie dla diet: keto, diabetycznej, niskowęglowodanowej, LCHF
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Keto Bakes Best Ever Sandwich Buns Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowych bułek, zawiera substancje słodzące
Masa netto: 251g
Składniki: blanszowane migdały, organiczne nasiona psyllium, bezglutenowy błonnik owsiany, substancja słodząca erytrol, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, drożdże, proszek do pieczenia (bez aluminium), różowa sól mineralna, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.
Alergeny: zawiera migdały i bezglutenowy owies.
Mieszanki Keto Bakes są przygotowywane i pakowane w dedykowanym bezglutenowym zakładzie, w którym nie są przetwarzane produkty inne niż Keto Bakes.
Wartości odżywcze w 1 porcji (24g suchego produktu): wartość energetyczna 150,0kcal/628,0kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 3,0g (w tym cukry 0,5g , poliole 1,0g), białko 5,0g, błonnik 8,0g, sól 0,7g
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 483,8kcal/2025,8kJ, tłuszcze 35,4g (w tym tłuszcze nasycone 1,6g), węglowodany 9,6g (w tym cukry 1,6g , poliole 3,2g), białko 16,1g, błonnik 25,8g, sól 2,3g
Producent: Wyprodukowano przez Mission Freedom LLC, Columbia TN 38401, USA
Dystrybutor: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowuj w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu
Najlepiej spożyć przed końcem: data na opakowaniu obok kodu kreskowego
Przygotowanie:
Przygotuj dodatkowo: 300g białek jaj (białka z 7 dużych lub 8 średnich jaj), 2 łyżki octu, najlepiej jabłkowego, 225ml wody
1. Rozgrzej piekarnik do 175°C
2. Do naczynia miksującego wlać białka jaj (mogą być pasteryzowane z butelki), wodę i ocet.
3. Dodaj suchą mieszankę do płynu, ubijając ręcznie lub mikserem elektrycznym przy niskiej, a następnie średniej prędkości przez 1 minutę, aż masa będzie gęsta a składniki całkowicie połączone. Na początku masa będzie miała konsystencję podobną do owsianki. Odczekaj 5 minut, aż zgęstnieje.
4. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Podziel masę na 8-12 równych części formując równe kulki. Jeśli chcesz przygotować bagietki, uformuj wałek nie grubszy niż o średnicy 5cm
5. Piec na środku piekarnika przez ok.:
55 minut jeśli ciasto jest podzielone na 8 bułek,
60-65 minut na bagietki
40 minut gdy robisz małe bułki (12szt z całej porcji).
Jeśli lubisz miękkie, białe pieczywo możesz pokusić się o ich wcześniejsze wyjęcie, ale potrzebują pełnego czasu na wyschnięcie w środku. Jeśli zrobią się zbyt spieczone, przykryj je pod koniec pieczenia folią aluminiową.
5. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw do ostygnięcia i ustaw minimum na 10 minut przed pokrojeniem.
Gotowe bułki należy przechowywać w temperaturze pokojowej, jeśli jesz tego samego dnia. Alternatywnie przechowuj 1 tydzień w lodówce lub do 4 tygodni w zamykanych torebkach w zamrażarce.