Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
  • Pięć Przemian (5 CHanges) gluten free keto buns baking mix
Kod produktu: 5902837810874
Pięć Przemian

Pięć Przemian mieszanka do wypieku wegańskich keto bułek bezglutenowych

Data ważności: 29.07.2024Dostępny w magazynie

Kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku 9 bezglutenowych, wegańskich bułek o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.

17,75 zł netto

18,64 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 310 g; 6.01zł/100g

  

Pięć Przemian Upiecze Ci się! Keto Bułki to kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku 9 bezglutenowych, wegańskich bułek o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.

Przygotowanie bułek jest proste, poradzą sobie z nimi nawet niedoświadczone osoby, a same bułeczki są smaczne i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa dla osób na diecie ketogenicznej.

Najważniejsze informacje o mieszance na bułeczki 5 Przemian

  • odpowiednia dla diety ketogenicznej
  • odpowiednia dla paleo
  • odpowiednia dla diabetyków
  • łatwa w przygotowaniu
  • bez glutenu
  • wymaga dodania jedynie wody
  • wydajna, z 1 opakowania wychodzi 9 bułek

Wartości Odżywcze

Porcja 83g

Wartości odżywcze w:
Porcja 83g
100g
Kalorie
268.92
324.00
kJ
1,126.77
1,357.56
Tłuszcze, w tym
19.92
24.00
tłuszcze nasycone
2.24
2.70
Węglowodany, w tym
7.89
9.50
cukry
3.24
3.90
Błonnik
10.79
13.00
Białko
8.30
10.00
Sól
1.91
2.30

Pięć Przemian Upiecze Ci się! bezglutenowa mieszanka do wypieku wegańskich keto bułek o niskiej zawartości węglowodanów

Masa netto: 310g 

Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże

Alergeny: może zawierać orzechy

Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku: wartość energetyczna 324,0kcal/1357,5kJ, tłuszcze 24,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,7g), węglowodany 9,5g (w tym cukry 3,9g), błonnik 13,0g, białko 10,0g, sól 2,3g

Wartości odżywcze w 1 bułce: wartość energetyczna 268,9kcal/1126,7kJ, tłuszcze 19,9g (w tym tłuszcze nasycone 2,2g), węglowodany 7,8g (w tym cukry 3,2g), błonnik 10,7g, białko 8,3g, sól 1,9g

Producent:  Wyprodukowano w Polsce przez Simpatiko s.c., ul. Rydygiera 8, bud 18, 01-793 Warszawa

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. 

Sposób przygotowania: 

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. Starannie wyrób ciasto.

3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Włóż do piekarnika.

7. Nastaw 180°C (grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.