Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Pięć Przemian mieszanka do wypieku wegańskich keto bułek bezglutenowych
Pięć Przemian Upiecze Ci się! Keto Bułki to kompletna mieszanka (wymaga dodania tylko wody) do wypieku 9 bezglutenowych, wegańskich bułek o niskiej zawartości węglowodanów i niskim indeksie glikemicznym, odpowiednich dla diabetyków, osób na diecie ketogenicznej.
Przygotowanie bułek jest proste, poradzą sobie z nimi nawet niedoświadczone osoby, a same bułeczki są smaczne i stanowią doskonałą alternatywę dla tradycyjnego pieczywa dla osób na diecie ketogenicznej.
Najważniejsze informacje o mieszance na bułeczki 5 Przemian
- odpowiednia dla diety ketogenicznej
- odpowiednia dla paleo
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwa w przygotowaniu
- bez glutenu
- wymaga dodania jedynie wody
- wydajna, z 1 opakowania wychodzi 9 bułek
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Pięć Przemian Upiecze Ci się! bezglutenowa mieszanka do wypieku wegańskich keto bułek o niskiej zawartości węglowodanów
Masa netto: 310g
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże
Alergeny: może zawierać orzechy
Wartości odżywcze w 100g gotowego wypieku: wartość energetyczna 324,0kcal/1357,5kJ, tłuszcze 24,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,7g), węglowodany 9,5g (w tym cukry 3,9g), błonnik 13,0g, białko 10,0g, sól 2,3g
Wartości odżywcze w 1 bułce: wartość energetyczna 268,9kcal/1126,7kJ, tłuszcze 19,9g (w tym tłuszcze nasycone 2,2g), węglowodany 7,8g (w tym cukry 3,2g), błonnik 10,7g, białko 8,3g, sól 1,9g
Producent: Wyprodukowano w Polsce przez Simpatiko s.c., ul. Rydygiera 8, bud 18, 01-793 Warszawa
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody. Starannie wyrób ciasto.
3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Włóż do piekarnika.
7. Nastaw 180°C (grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.