Celiko Frupp liofilizowana truskawka
Celiko Frupp liofilizowana truskawka w kawałkach to 100% owoców, 100% wartości odżywczych i 100% smaku!
Liofilizacja to proces w wyniku którego w próżni z owoców usuwana jest woda, a pozostaje tylko sama istota czyli witaminy, mikroelementy i smak! Czym różni się liofilizacja od suszenia? Suszenie pozostawia w owocach więcej wody, przez co są mniej trwałe i nieodporne na długo trwałe przechowywanie.
Celiko Frupp liofilizowana truskawka:
- 100% owocu
- chrupiące, pyszne, lekkie, pożywne
- bez dodatku cukru
- owoce poddane metodzie liofilizacji, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze witaminy i mikroelementy
- doskonała alternatywa dla słodyczy dla dzieci
- wygodne opakowanie
- bez barwników i sztucznych konserwantów
Wartości Odżywcze
Celiko Frupp - liofilizowana truskawka w plastrach - 100% owocu
Masa netto: 13g
Składniki: liofilizowana* truskawka w plastrach
*liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartości odżywcze w 1 opakowaniu (13g): wartość energetyczna 175kJ / 42kcal, tłuszcze 0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g), węglowodany 7,2g (w tym cukry 7,2g), błonnik 2,1g, białko 1,0g, sól 0g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 1347kJ / 320kcal, tłuszcze 4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g), węglowodany 55g (w tym cukry 55g), błonnik 16,0g, białko 8,0g, sól 0,01g
Producent: Celiko S.A., ul. Świętego Antoniego 71, 61-359 Poznań
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, spożyć bezpośrednio po otwarciu.