• Obecnie brak na stanie
Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
  • Italian penne with reduced carbohydrate content
Kod produktu: a25060074628611
Atkins

Atkins makaron penne niskowęglowodanowy, 50% białka

Obecnie brak na stanie

Atkins Italian penne to oryginalny włoski makaron niskowęglowodanowy, który zawiera aż o 70% mniej węglowodanów, niż tradycyjny makaron. Porcja makaronu Atkins zawiera tylko 10g węglowodanów, a przy tym aż 25g białka i prawie 7g błonnika.

16,85 zł netto

16,85 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 6.74zł/100g

  

Atkins makaron penne niskowęglowodanowy

Od dzisiaj nie musisz wykluczać makaronu ze swojej diety! Dzięki makaronowi, który ma o 70% mniej węglowodanów niż tradycyjny makaron, możesz przygotowywać pyszne i pełnowartościowe dania, nie musząc martwić się o węglowodany. Makaron penne niskowęglowodanowy został stworzony z myślą o osobach będących na diecie i prowadzących zdrowy tryb życia – zmieniając zwykły makaron na penne Atkins ponownie możesz cieszyć się daniami z makaronem!

Niskowęglowodanowy makaron penne Atkins jest wytwarzany we Włoszech, z lokalnych składników: większość mąki pszenicznej zastąpiono bogatym w błonnik owsem oraz białkiem z durum i grochu, co pozwoliło stworzyć pyszny makaron, który ma aż 70% mniej węglowodanów, niż ten tradycyjny.

Dzięki optymalnie dobranym składnikom makaron Atkins zachowuje smak i konsystencję tradycyjnego makaronu. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że uczucie sytości pozostaje na dłużej, a ograniczenie szybko przyswajalnych węglowodanów zapobiega skokom cukru we krwi i pozwala uniknąć napadów głodu.

Wprowadzenie makaronu niskowęglowodanowego do diety pozwala uniknąć efektu „jo-jo”, a zawarty w produkcie błonnik pozytywnie wpływa na na zdrowie przewodu pokarmowego oraz sprzyja utrzymaniu zdrowej wagi i sylwetki.

Najważniejsze cechy makaronu niskowęglowodanowego Atkins:

  • obniżona zawartość węglowodanów
  • wysoka zawartość błonnika
  • smak tradycyjnego makaronu

Wartości Odżywcze

Porcja 30g

Wartości odżywcze w:
Porcja 30g
100g
Kalorie
98.70
329.00
kJ
413.55
1,378.51
Tłuszcze, w tym
0.63
2.10
tłuszcze nasycone
0.16
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
6.90
23.00
cukry
0.60
2.00
poliole
skrobie
3.00
10.00
Białko
15.00
50.00
Błonnik
3.90
13.00
Erytrytol
Sód
6.00
20.00
(ekwiwalent soli)
15.00
50.00
Uwagi

Atkins - 70% les carbs Italian penne pasta - włoski makaron penne o obniżonej zawartości węglowodanów*

Zawiera o 70% mniej węglowodanów na 100g niż przeciętny makaron.

Masa netto: 0,25 kg

Składniki: gluten pszenny, błonnik owsiany, pszenica durum, białko grochu, albumina (białko jaja kurzego).

Alergeny: pszenica, owies, jaja;

Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1389kJ / 329kcal, 2,1g tłuszczu (w tym 1,6g tłuszcze nasycone), węglowodany 23g (w tym cukry 2g, skrobie 10g), białko 50g, błonnik 13g, sól 50mg

Producent:  Wyprodukowano we Włoszech dla Atkins Nutritionals, 5 Ulster Street, Mount Maunganui 3116, Nowa Zelandia

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Czas gotowania: gotować do miękkości, 15 minut w dużej ilości osolonej wody