Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Atkins makaron penne niskowęglowodanowy, 50% białka
Atkins makaron penne niskowęglowodanowy
Od dzisiaj nie musisz wykluczać makaronu ze swojej diety! Dzięki makaronowi, który ma o 70% mniej węglowodanów niż tradycyjny makaron, możesz przygotowywać pyszne i pełnowartościowe dania, nie musząc martwić się o węglowodany. Makaron penne niskowęglowodanowy został stworzony z myślą o osobach będących na diecie i prowadzących zdrowy tryb życia – zmieniając zwykły makaron na penne Atkins ponownie możesz cieszyć się daniami z makaronem!
Niskowęglowodanowy makaron penne Atkins jest wytwarzany we Włoszech, z lokalnych składników: większość mąki pszenicznej zastąpiono bogatym w błonnik owsem oraz białkiem z durum i grochu, co pozwoliło stworzyć pyszny makaron, który ma aż 70% mniej węglowodanów, niż ten tradycyjny.
Dzięki optymalnie dobranym składnikom makaron Atkins zachowuje smak i konsystencję tradycyjnego makaronu. Wysoka zawartość błonnika sprawia, że uczucie sytości pozostaje na dłużej, a ograniczenie szybko przyswajalnych węglowodanów zapobiega skokom cukru we krwi i pozwala uniknąć napadów głodu.
Wprowadzenie makaronu niskowęglowodanowego do diety pozwala uniknąć efektu „jo-jo”, a zawarty w produkcie błonnik pozytywnie wpływa na na zdrowie przewodu pokarmowego oraz sprzyja utrzymaniu zdrowej wagi i sylwetki.
Najważniejsze cechy makaronu niskowęglowodanowego Atkins:
- obniżona zawartość węglowodanów
- wysoka zawartość błonnika
- smak tradycyjnego makaronu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Atkins - 70% les carbs Italian penne pasta - włoski makaron penne o obniżonej zawartości węglowodanów*
Zawiera o 70% mniej węglowodanów na 100g niż przeciętny makaron.
Masa netto: 0,25 kg
Składniki: gluten pszenny, błonnik owsiany, pszenica durum, białko grochu, albumina (białko jaja kurzego).
Alergeny: pszenica, owies, jaja;
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 1389kJ / 329kcal, 2,1g tłuszczu (w tym 1,6g tłuszcze nasycone), węglowodany 23g (w tym cukry 2g, skrobie 10g), białko 50g, błonnik 13g, sól 50mg
Producent: Wyprodukowano we Włoszech dla Atkins Nutritionals, 5 Ulster Street, Mount Maunganui 3116, Nowa Zelandia
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Czas gotowania: gotować do miękkości, 15 minut w dużej ilości osolonej wody