Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
MK Nutrition Tagliatelle Low Carb - keto makaron ze skrobi opornej 2,5g węglowodanów
Makaron MK Nutrition Tagliatelle Low Carb to rodzaj makaronu bezglutenowego o niskiej zawartości węglowodanów. Zawiera w sobie około 70% mniej węglowodanów niż standardowe tagliatelle, co sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób, które chcą zmniejszyć spożycie węglowodanów w diecie.
MK Nutrition Tagliatelle Low Carb
- 95% mniej węglowodanów
- 80% więcej białka
- 19 Razy więcej błonnika!
Makaron, który swoim wyglądałem idealnie przypomina klasyczny pełnoziarnisty makaron to niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnego makaronu, która jest idealna dla osób na dietach nisko węglowodanowych, redukcyjnych oraz każdego, kto dba o sylwetkę
Ze względu na swoją specyfikę makaron najlepiej spisuje się w połączeniu z tłustymi i zawiesistymi sosami - jest wprost idealny dla diety ketogenicznej!
Makaron zawiera wysoką zawartość błonnika, który w większości stanowi skrobia oporna, która nie zawiera praktycznie w ogóle węglowodanów przyswajalnych. Ta forma skrobi klasyfikowana jest jako błonnik, który idealnie wspomaga perystaltykę jelit oraz idealnie odżywia mikroflorę jelitową – tylko ona jest zdolna do trawienie tego typu skrobi.
Makaron MK Nutrition Tagliatelle Low Carb jest bogaty w błonnik, a jednocześnie niskokaloryczny. Może być dobrym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy chcą zrezygnować z glutenu w diecie.
Czym jest skrobia oporna i jakie są jej zalety?
Skrobia oporna to rodzaj skrobi, który przeszła przez przewód pokarmowy niezmieniona i nie uległa trawieniu. Skrobia oporna występuje naturalnie w niektórych produktach spożywczych, takich jak zielone banany, ziemniaki, zielona soczewica, fasola, groch, ciecierzyca oraz niektóre rodzaje zbóż, takie jak owies i jęczmień.
Skrobia oporna działa podobnie do błonnika, ponieważ nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym i przechodzi do jelita grubego, gdzie staje się źródłem pożywienia dla korzystnych bakterii jelitowych. Skrobia oporna może również zmniejszać stężenie glukozy we krwi po posiłku, co jest korzystne dla osób z cukrzycą lub zespołem insulinooporności.
Badania sugerują, że skrobia oporna może mieć wiele korzyści dla zdrowia, takich jak zmniejszenie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych, zapobieganie otyłości i cukrzycy typu 2, poprawa trawienia, wzmocnienie układu odpornościowego oraz zmniejszenie ryzyka raka jelita grubego.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
MK Nutrition Tagliatelle Low Carb - keto makaron ze skrobi opornej o niskiej zawartości węglowodanów
Masa netto: 250g
Składniki: skrobia oporna z tapioki, białko pszenne, błonniki roślinne (owsiany, bambusowy), olej kokosowy, aromaty, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy
Alergeny: pszenica, owies, gluten
Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 1003 kJ / 240 kcal, tłuszcz 2,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 1,1g), białko 21g, sól 1,7g, błonnik 62g
Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Bardzo proste przygotowanie!
- Zagotuj wodę z dodatkiem soli
- Gdy woda zacznie wrzeć dodaj makaron do wody.
- Gotuj około 8 min (woda powinna się lekko gotować)
- Odcedź i dodaj bezpośrednio do przygotowanego sosu!