• Obecnie brak na stanie
MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
  • MK Nutrition Tagliatelle Low Carb resistant starch pasta
Kod produktu: 5904978307039
MK Nutrition

MK Nutrition Tagliatelle Low Carb - keto makaron ze skrobi opornej 2,5g węglowodanów

Data ważności: 05.04.2026Obecnie brak na stanie

Wyjątkowy makaron, nawet wśród makaronów niskowęglowodanowych, oparty o niezwykły składnik, jakim jest skrobia oporna, dzięki czemu ma smak, wygląd i konsystencję zwykłego makaronu, ale znacznie od niego niższy indeks glikemiczny i o 30% niższą kaloryczność (to zasługa wysokiej zawartości błonnika)

25,74 zł netto

25,74 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 250 g; 10.30zł/100g

  

Makaron MK Nutrition Tagliatelle Low Carb to rodzaj makaronu bezglutenowego o niskiej zawartości węglowodanów. Zawiera w sobie około 70% mniej węglowodanów niż standardowe tagliatelle, co sprawia, że jest idealnym wyborem dla osób, które chcą zmniejszyć spożycie węglowodanów w diecie.

MK Nutrition Tagliatelle Low Carb

  • 95% mniej węglowodanów
  • 80% więcej białka
  • 19 Razy więcej błonnika!

Makaron, który swoim wyglądałem idealnie przypomina klasyczny pełnoziarnisty makaron to niskokaloryczna alternatywa dla tradycyjnego makaronu, która jest idealna dla osób na dietach nisko węglowodanowych, redukcyjnych oraz każdego, kto dba o sylwetkę

Ze względu na swoją specyfikę makaron najlepiej spisuje się w połączeniu z tłustymi i zawiesistymi sosami - jest wprost idealny dla diety ketogenicznej!

Makaron zawiera wysoką zawartość błonnika, który w większości stanowi skrobia oporna, która nie zawiera praktycznie w ogóle węglowodanów przyswajalnych. Ta forma skrobi klasyfikowana jest jako błonnik, który idealnie wspomaga perystaltykę jelit oraz idealnie odżywia mikroflorę jelitową – tylko ona jest zdolna do trawienie tego typu skrobi.

Makaron MK Nutrition Tagliatelle Low Carb  jest bogaty w błonnik, a jednocześnie niskokaloryczny. Może być dobrym wyborem dla osób z nietolerancją glutenu lub dla tych, którzy chcą zrezygnować z glutenu w diecie.

Czym jest skrobia oporna i jakie są jej zalety?

Skrobia oporna to rodzaj skrobi, który przeszła przez przewód pokarmowy niezmieniona i nie uległa trawieniu. Skrobia oporna występuje naturalnie w niektórych produktach spożywczych, takich jak zielone banany, ziemniaki, zielona soczewica, fasola, groch, ciecierzyca oraz niektóre rodzaje zbóż, takie jak owies i jęczmień.

Skrobia oporna działa podobnie do błonnika, ponieważ nie jest trawiona w przewodzie pokarmowym i przechodzi do jelita grubego, gdzie staje się źródłem pożywienia dla korzystnych bakterii jelitowych. Skrobia oporna może również zmniejszać stężenie glukozy we krwi po posiłku, co jest korzystne dla osób z cukrzycą lub zespołem insulinooporności.

Badania sugerują, że skrobia oporna może mieć wiele korzyści dla zdrowia, takich jak zmniejszenie ryzyka chorób sercowo-naczyniowych, zapobieganie otyłości i cukrzycy typu 2, poprawa trawienia, wzmocnienie układu odpornościowego oraz zmniejszenie ryzyka raka jelita grubego.

Wartości Odżywcze

Porcja 62.5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 62.5g
100g
Kalorie
150.00
240.00
kJ
626.88
1,003.00
Tłuszcze, w tym
1.63
2.60
tłuszcze nasycone
0.81
1.30
Węglowodany, w tym
1.56
2.50
cukry
0.69
1.10
Błonnik
38.75
62.00
Białko
13.13
21.00
Sól
1.06
1.70

MK Nutrition Tagliatelle Low Carb - keto makaron ze skrobi opornej o niskiej zawartości węglowodanów

Masa netto: 250g 

Składniki: skrobia oporna z tapioki, białko pszenne, błonniki roślinne (owsiany, bambusowy), olej kokosowy, aromaty, sól, regulator kwasowości: kwas askorbinowy

Alergeny: pszenica, owies, gluten

Wartości odżywcze w 100g suchego makaronu: wartość energetyczna 1003 kJ / 240 kcal, tłuszcz 2,6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g), węglowodany 2,5g (w tym cukry 1,1g), białko 21g, sól 1,7g, błonnik 62g

Przechowywanie: Mieszankę przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem. 

Bardzo proste przygotowanie!

  1. Zagotuj wodę z dodatkiem soli
  2. Gdy woda zacznie wrzeć dodaj makaron do wody.
  3. Gotuj około 8 min (woda powinna się lekko gotować)
  4. Odcedź i dodaj bezpośrednio do przygotowanego sosu!