Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Biotech Protein Brownie Baking Mix - mieszanka do wypieku białkoweo ciasta czekoladowego bez dodatku cukru
Biotech Protein Brownie Baking Mix to mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, proteinowego słodkiego, wilgotnego, sycącego ciasta czekoladowego, bez glutenu, bez dodatku cukru i bez oleju palmowego.
Kiedy mowa się o brownie, od razu przychodzi na myśl kuszący smak czekolady, niebiański zapach kakao, miękkie wilgotne ciasto i chrupiąca czekoladowa skorupka na nim. Świeżo upieczone brownie to typowy comfort food, któremu trudno się oprzeć tak, aby nie zjeść całej blachy ciasta! Takie ciasto w wersji fir może być prawdziwą nagrodą po stresującym dniu!
Banalnie proste przygotowanie, wymaga dodania tylko wody i 3 łyżek masła lub dowolnego oleju. Mieszanka Biotech Protein Brownie Baking Mix jest bardzo łatwa w użyciu, nie wymaga nawet użycia miksera, ale przede wszystkim wychodzi z niej ciasto, które genialnie smakuje.
Mieszanka do wypieku keto ciasta Biotech Protein Brownie Baking Mix, najważniejsze informacje:
- bez dodatku cukru
- bez maltitolu
- niska zawartość węglowodanów netto
- bez glutenu, bez zbóż
- bez oleju palmowego
- szybka i łatwa w przygotowaniu
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwe w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 2 składników (woda i olej)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Biotech Protein Brownie Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta proteinowego o smaku czekoladowym, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 600g (do przygotowania 5 x 3 mufinek)
Składniki: czekolada w proszku bez dodatku cukru [masa kakaowa, krem kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (soja), aromat], pełnotłuste mleko w proszku, mąka ryżowa, hydrolizowany kolagen 6,8%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, całe jajo w proszku, koncentrat białka serwatki (mleko) 3,4%, izolat białka serwatki (mleko) 1%, aromaty, substancja słodząca (sukraloza)
Alergeny: mleko, jaja, soja; możliwa obecność mleka, jaj, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 431,0kcal/1805,8kJ, tłuszcze 22,0g (w tym tłuszcze nasycone 13,0g), węglowodany 41,0g (w tym cukry 11,0g), białko 23,0g, sól 0,5g
Wartości odżywcze w 60g suchej mieszanki: wartość energetyczna 258,6kcal/1083,5kJ, tłuszcze 13,2g (w tym tłuszcze nasycone 7,8g), węglowodany 24,6g (w tym cukry 6,6g), białko 13,8g, sól 0,3g
Wartości odżywcze w 100g gotowego ciasta przygotowanego w instrukcji na opakowaniu: wartość energetyczna 342,0kcal/1432,9kJ, tłuszcze 24,0g (w tym tłuszcze nasycone 8,3g), węglowodany 21,0g (w tym cukry 5,9g), białko 12,0g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 1 kawałku ciasta (1/3 porcji, ok 75g gotowego wypieku): wartość energetyczna 256,5kcal/1074,7kJ, tłuszcze 18,0g (w tym tłuszcze nasycone 6,2g), węglowodany 15,7g (w tym cukry 4,4g), białko 9,0g, sól 0,2g
Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Importer i podmiot odpowiedzialny za informacje na temat żywności: BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Sposób przygotowania:
- Rozgrzać piekarnik do 200 °C.
- Wymieszać 1 porcję (120g = 6 kopiastych łyżek) mieszanki z 80ml (= 8 łyżek) wody oraz 30g =(3 łyżki) oleju słonecznikowego.
- Zamieszać ciasto trzepaczką lub mikserem na jednolitą masę
- Piec 15 minut, wyjąć z piekarnika
- Odstawić ciasto na 10 minut i dopiero wówczas pokroić.
- Można również przyrządzać z użyciem oleju kokosowego lub masła.