Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Biotech Protein Brownie Vegan - wegańska mieszanka do wypieku białkoweo ciasta czekoladowego bez dodatku cukru
Biotech Vegan Protein Brownie Baking Mix to mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, proteinowego słodkiego, wilgotnego, sycącego ciasta czekoladowego, bez glutenu, bez dodatku cukru i bez oleju palmowego oraz odpowiedniego dla wegan - czyli także bez mleka, laktozy i innych składników pochodzenia zwierzęcego.
Kiedy mówimy o brownie to czy Tobie też od razu przychodzi do głowy mieszanka tego nieodpartego smaku czekolady, boskiego aromatu kakao, miękkiego ciasta oraz chrupiących kawałków czekolady? Świeżo wypieczony brownie jest typem słodkiego ciasteczka, przy którym ciężko się powstrzymać, aby nie spałaszować od razu całej tacki! To prawdziwa nagroda na koniec pełnego stresów dnia.
Jeżeli ten czekoladowy przysmak jest również Twoim ulubieńcem, to Tobie również warto wypróbować opracowaną przez nas na nowo wersję, teraz już z białkami roślinnymi!
Z proszku podstawowego Vegan Protein Brownie z wykorzystaniem jedynie odrobiny oleju i wody możesz szybko i łatwo przygotować smaczną przekąskę, wolną od glutenu i oleju palmowego, a w dodatku nie zawiera dodanego cukru! Zawiera 7,9g białka, na które w większej części składa się izolat białka grochu oraz białko ryżu. Nie twierdzimy, że możesz z tego spożywać nieograniczone ilości, ale od czasu do czasu doskonale dopasuje do zrównoważonej diety!
Mieszanka do wypieku keto ciasta Biotech Vegan Protein Brownie Baking Mix, najważniejsze informacje:
- bez dodatku cukru
- bez mleka i laktozy
- odpowiednia dla wegan i wegetarian
- bez maltitolu
- niska zawartość węglowodanów netto
- bez glutenu, bez zbóż
- bez oleju palmowego
- szybka i łatwa w przygotowaniu
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwe w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 2 składników (woda i olej)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Biotech Vegan Protein Brownie Mix - wegańska mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta proteinowego o smaku czekoladowym, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 600g (do przygotowania 5 x 3 mufinek)
Składniki: mąka ryżowa, wiórki czekoladowe [masa kakaowa, krem kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (soja), aromat], mąka migdałowa, izolat białka grochu 10%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, białko ryżowe 6%, błonnik z bambusa, aromaty, substancja wypełniająca (węglany sodu), sól, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja słodząca (sukraloza).
Alergeny: soja; może zawierać jaja, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki i składniki żywności zawierające dwutlenek siarki.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 427,0kcal/1789,1kJ, tłuszcze 21,0g (w tym tłuszcze nasycone 9,0g), węglowodany 40,0g (w tym cukry 1,1g), błonnik 5,7g, białko 20,0g, sól 1,3g
Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Importer i podmiot odpowiedzialny za informacje na temat żywności: BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Sposób przygotowania:
Nagrzej wstępnie piekarnik z dolnym i górnym pieczeniem na 200 °C, a piekarnik z cyrkulacją powietrza na 190°C. Za pomocą miksera wymieszaj w miseczce tak, aby nie było grudek 1 porcję (120 g = 8 czubatych łyżek stołowych) proszku ze 160 ml (= 18 łyżek stołowych) wody i 25 g (= 4 łyżki stołowe) oleju słonecznikowego. Ciasto wlej do silikonowej formy do pieczenia o wymiarach ok. 12x14 cm lub wysmarowanej olejem brytfanny, a następnie wypiekaj 40 minut w piekarniku z dolnym i górnym pieczeniem, a w piekarniku z cyrkulacją powietrza 25 minut. Pozostaw gotowy produkt na 10-15 minut, aby wystygł, a następnie pokrój. W miejsce oleju słonecznikowego można wykorzystać 30 g oleju kokosowego.