Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Biotech Protein White Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku białkowych muffinek bez dodatku cukru
Biotech Protein White Chocolate Muffin Mix to mieszanka do przygotowania niskowęglowodanowego, proteinowego słodkiego, wilgotnego, sycącego ciasta biszkoptowego z białą czekoladą, bez glutenu, bez dodatku cukru i bez oleju palmowego.
Kruchy przysmak o smaku białej czekolady, którym możesz uzupełnić swoje spożycie białka? Przedstawiamy naszą mieszankę do pieczenia Protein Muffin, z którą - w ramach zrównoważonej diety - nie będziesz już musiał(a) wybierać pomiędzy jednym a drugim, smacznym ciastkiem a swoimi celami utrzymania sylwetki! Nieodparty smak muffinek tworzą również wiórki białej czekolady dodane do mieszanki do pieczenia, a część jego zawartości białka pochodzi z białek serwatkowych!
Z mieszanki do pieczenia Protein Muffin w parę chwil przyrządzisz apetyczne muffinki, oprócz mieszanki będziesz potrzebować nieco tłuszczu i wody!
Mieszanka do wypieku Biotech Protein White Chocolate Muffin Mix, najważniejsze informacje:
- bez dodatku cukru
- bez maltitolu
- niska zawartość węglowodanów netto
- bez glutenu, bez zbóż
- bez oleju palmowego
- szybka i łatwa w przygotowaniu
- odpowiednia dla diabetyków
- łatwe w przygotowaniu, wymaga dodania tylko 2 składników (woda i olej)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Biotech Protein White Chocolate Muffin Mix - mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego ciasta proteinowego z kawałkami białej czekolady, bez dodatku cukru, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 750g (do przygotowania 10 x 3 mufinek)
Składniki: wiórki białej czekolady {tłuszcz kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, mleko w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator [lecytyny (soja)], aromaty}, pełnotłuste mleko w proszku, mąka ryżowa, hydrolizowane białko 6,8%, całe jajo w proszku, koncentrat białka serwatki (mleko) 3,5%, izolat białka serwatki (mleko) 1,1%, aromaty, proszek do pieczenia [substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), skrobia kukurydziana], błonnik bambusowy, substancja spulchniająca (węglany sodu), substancja słodząca (sukraloza).
Alergeny: mleko, jaja, soja; może zawierać mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, skorupiaki, ryby, inne mięczaki, dwutlenek siarki i orzechy.
Wartości odżywcze w 100g suchej mieszanki: wartość energetyczna 449,0kcal/1878,0kJ, tłuszcze 22,0g (w tym tłuszcze nasycone 13,0g), węglowodany 46,0g (w tym cukry 14,0g), białko 22,0g, sól 1,4g
Producent: wyprodukowano w Unii Europejskiej dla BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Importer i podmiot odpowiedzialny za informacje na temat żywności: BioTech USA Polska Sp. z o.o. ul. Grota Roweckiego 24 lok. nr.14, Pabianice 95-200, Polska.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.
Sposób przygotowania:
Piekarnik zagrzać do 180 °C. Wymieszać 1 porcję (75 g = 4 czubate łyżki stołowe) mieszanki z 60 ml = 6 łyżek stołowych wody i 10 g = 1 łyżką stołową oleju słonecznikowego, do uzyskania jednolitej masy. Piec 14 minut w foremkach do muffinek, następnie wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut. Ta ilość wystarczy do wykonania 3 muffinek. Można przyrządzać również z olejem kokosowym lub masłem.