Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods White Bread Flour - niskowęglowodanowa mieszanka do chleba (keto-freindly)
LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze może smakować chleb low carb, o ile ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ta - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.
Mówiąc w skrócie: z tej mieszanki wychodzi najlepsza keto chleb niskowęglowodanowy na świecie, nie mamy co do tego żadnych wątpliwości. Oprócz tego, że jest bogaty w białko i błonnik i ma znikomą zawartość węglowodanów, to przede wszystkim smakuje jak prawdziwy chleb i ma dokładnie taką konsystencję, jakiej oczekujesz od chleba: jest miękki i puszysty
LC Foods White Bread Flour sprawdza się także do innych wypieków: bułeczek, bułek burgerowych i hotdogowych itp.
W zakładce skład znajdziesz listę pozostałych składników (woda, drożdże, sól, oliwa, odrobina słodzidła) oraz wskazówki dotyczące przygotowania - pamiętaj, aby solidnie wyrobić ciasto tak, żeby gluteny się aktywował i zaczęła dziać się magia :)
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Low Carb White Bread, Hamburger, Hotdog & Dinner Rolls Flour - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku miękkiego białego pieczywa
Masa netto: 454g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do wypieku 17 bułek)
Składniki: opatentowana mieszanka izolatu białka pszenicy, pszenicznej skrobi opornej, mąki z siemienia lnianego i witalnego glutenu pszennego.
Alergeny: gluten, pszenica, może zawierać orzechy
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 396,3kcal/1660,6kJ, tłuszcze 7,6g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 6,0g (w tym cukry 0,0g), błonnik 30,4g, białko 45,7g, sól 0,8g
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki na 1 bochenek
- 1,5 szklanki LC Foods Low Carb White Bread® (145g)
- szczypta cukru lub słodzika
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki drożdży instant (nie ma w zestawie)
- 1½ łyżeczki miękkiego masła
- ¼ szklanki wody (60ml)
Przygotowanie chleba:
- wymieszaj suche składniki, dodaj mokre
- zagniataj ciasto ręcznie lub robotem kuchennym aż aktywujesz gluten i ciasto stanie się elastyczne a przestanie się kruszyć (około 10 minut)
- włóż ciasto do formy i zostaw ciasto w cieple (26-27°C) przykryte ściereczką do wyrastania na 30 minut, aż ciasto się podwoi-potroi.
- piecz na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 180°C przez 17-20min. Odczekaj minimum 15 minut przed wyjęciem chleba z formy i ułożeniem na kratce do całkowitego wystudzenia