Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
LC Foods Brownie Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do ciasta czekoladowego (keto-freindly)
LC Foods to jednak z ciekawszych keto-marek, produkty ketogeniczne produkowali, a właściwie tworzyli, nbo to istne arcydzieła, dekadę wcześniej zanim keto stało się modne i popularne. LC Foods nie dba o reklamę ani o krzykliwe opakowania, a mimo to produkty marki sprzedają się jak świeże bułeczki - za tym sukcesem nie stoi żaden tajemniczy trik, wyjątkowe mieszanki do wypieku są wychwalane pod niebiosa przez osoby na diecie ketogenicznej czy diabetycznej, które po tygodniach czy miesiącach wyrzeczeń są tak zachwycone tym, jak dobrze może smakować czekoladowe ciasto low carb, o ile ma tak wyjątkowy, dopracowany skład jak ten mix - że bardzo chętnie dzielą się w internecie swoimi entuzjastycznymi opiniami na temat mieszanek LC Foods wciągając w krąg wtajemniczonych wielbicieli LC Foods kolejne osoby.
LC Foods Brownie Mix to mieszanka do przygotowania odpowiedniego dla diety ketogenicznej ciasta czekoladowego typu brownie - o zawartości 1g węglowodanów w kawałku! Doskonała, wilgotna konsystencja, intensywnie słodki, autentycznie czekoladowy smak domowego ciasta, do tego krótka lista składników i proste przygotowanie - to wszystko składa się na przepis na sukces w kuchni. Gotowe ciasto nie zawiera sztucznych słodzików, maltitolu ani ksylitolu, jest za to źródłem błonnika - mieszanka składa się w ponad 50% z błonnika!
Przygotowanie zajmie ci nie więcej niż 5 minut, wszystko, czego potrzebujesz, to jajka, masło, śmietana lub jogurt i wanilia - najlepsze ciasto czekoladowe jakie zjesz od początku swojej przygody z low-carb już wyrasta w piekarniku!
Fantastyczne jest to, że mieszanka jest bazą, z której możesz wyczarować czekoladowe cuda używając odrobiny wyobraźni i kreatywności! Dodaj do ciasta orzechy, kawę rozpuszczalną albo ekstrakt mięty lub olejek pomarańczowy by podkręcić smak. Dodaj kropelki czekolady bez cukru (ciemnej, mlecznej, białej albo ich mieszankę!) aby stworzyć genialne ciągnące brownie, podziel na mniejsze części i upiecz muffinki, możesz nadziać je dżemem albo masłem orzechowym, albo udekorować gotową polewą do ciasta bez cukru! Możliwości są naprawdę nieograniczone, a jedna pyszniejsza od drugiej!
Najważniejsze informacje o LC Foods Brownie Mix:
- odpowiednie dla diety ketogenicznej
- odpowiednie dla diety paleo
- bez glutenu
- bez cukru
- tylko 1g węglowodanów w kawałku (po uwzględnieniu wszystkich składników!)
- 100% naturalny skład
- bez sztucznych słodzików
- bez konserwantów
- bez sztucznych barwników i aromatów
- bardzo wysoka zawartość błonnika (ponad 50%!)
- łatwe i szybkie w przygotowaniu
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
LC Foods Low Carb Chocolate Brownie Mix - niskowęglowodanowa mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, bez cukru, z substancjami słodzącymi
Masa netto: 329g (opakowanie zawiera mieszankę bazową do wypieku 12 mufinek albo krojonego na 25 kawałków ciasta w formie prostokątnej o wymiarach 22cm x 28cm). Przybliżona masa gotowego ciasta ok 0,65kg
Składniki: opatentowana mieszanka (mąka z tapioki, mąka migdałowa, mąka kokosowa), mąka z siemienia lnianego, kakao, inulina (błonnik z korzenia cykorii), polidekstroza (błonnik), substancja spulchniająca proszek do pieczenia, sól, substancja słodząca glikozydy stewiolowe, substancja słodząca monk fruit.
Alergeny: migdały, może zawierać gluten, pszenicę i orzechy
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: wartość energetyczna 396,9kcal/1663,2kJ, tłuszcze 13,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 7,6g (w tym cukry 0,0g), błonnik 53,4g, białko 7,6g, sól 0,3g
Producent: Wyprodukowano w USA przez LC Foods Corporation, 5112 Black Diamond Court, Raleigh, NC 27604, United States
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
PRZYGOTOWANIE CIASTA
Składniki na ciasto:
- 2 średnie jajka, ubite na puszystą pianę (aby zwiększyć objętość ciasta możesz dodać jedno dodatkowe jajko)
- 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
- 75g roztopionego niesolonego masła
- 125g kwaśnej śmietany min. 18% (nie używaj śmietany niskotłuszczowej), ewentualnie tłustego jogurtu naturalnego
- zawartość opakowania LC-Brownie Mix®
Przygotowanie ciasta:
- wymieszaj mokre składniki
- dodaj mokre składniki do mieszanki LC-Brownie Mix® i dokładnie wymieszaj, ręcznie lub elektrycznym mikserem
- wylej ciasto do natłuszczonej formy
- piecz w temperaturze 190°C przez 19-21 minut do suchego patyczka, jeżelli piezcesz mufinki skróć czas pieczenia o około 4 minuty
- po wyjęciu ciasta z piekarnika odczekaj min 15 minut przed wyjęciem go z formy, w przeciwnym razie może się rozpaść lub kruszyć podczas krojenia
- świeżo upieczone ciasto można pokroić na kawałki i zamrozić na okres do 3 miesięcy