• Obecnie brak na stanie
Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
  • Diet Food organic cashew butter with matcha
Kod produktu: b25906395147595
Diet Food

Diet Food Bio krem z nerkowca z japońską matcha

Obecnie brak na stanie

Tylko dwa składniki: naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

27,65 zł netto

29,03 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 200 g; 14.52zł/100g

Główny smak: Smak cashew – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak zielona herbata (matcha) – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

Naturalny, certyfikowany ekologicznie krem (masło) z orzechów nerkowca, przygotowane jedynie z prażonych orzechów i organicznej japońskiej zielonej herbaty matcha, w składzie tego masła nie ma soli, cukru, utwardzonych tłuszczów, konserwantów i polepszaczy smaku.

Matcha to zielona herbata w proszku o charakterystycznym, intensywnie zielonym kolorze młodego groszku. Matcha jest od stuleci ściśle związana z japońską tradycją i kulturą jest uznawana obecnie za najcenniejszy rodzaj herbaty, jej coroczna produkcja jest ograniczona i wymaga specjalnie zacienianych plantacji - odpowiednie zacienienie jest gwarantem intensywnie zielonego, a nie żółtawego odcienia gotowego proszku. Ze względu na swoje właściwości matcha jest jednym z najzdrowszych sposobów na uzupełnienie codziennej diety. Matcha jest zdecydowanie najbogatszym naturalnym źródłem antyoksydantów, które spowalniających procesy starzenia się organizmu i przyczyniają do zapobiegania wielu poważnym chorobom. Ponieważ matcha to sproszkowane liście herbaty, pijąc ją przyjmujemy wszystkie zawarte w nich wartości odżywcze zarówno te rozpuszczalne w wodzie jak i te nierozpuszczalne - i na tym polega najważniejsza różnica pomiędzy matchą a pozostałymi zielonymi herbatami.

Herbata matcha jest bogatym źródłem katechin. Te przeciwutleniacze wyróżniają się na tle innych przez szczególne właściwości w neutralizowaniu aktywności wolnych rodników. Dzięki temu katechiny zmniejszają ryzyko miażdżycy, działają przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo, obniżają poziom cholesterolu we krwi. Odgrywają dużą rolę w procesie ochrony skóry przed szkodliwym działaniem promieniowania słonecznego. Szczególnie silnym antyoksydantem jest obecna w matchy pochodna katechiny o nazwie EGCG, występująca także w innych odmianach zielonej herbaty i zielonej kawie. Ten organiczny związek chemiczny wykazuje silne działanie przeciwnowotworowe i jest przeciwutleniaczem 100 razy silniejszym niż witamina C. Ponieważ pijąc matchę, spożywamy całe zmielone liście herbaciane, jedna filiżanka tej herbaty pod względem zawartości antyoksydantów odpowiada 10 wypitym filiżankom zwykłego naparu z zielonej herbaty. Katechiny zawarte w herbacie matcha, nie tylko wspomagają walkę z wolnymi rodnikami, mają również właściwości antybiotyczne i wzmacniają nasz układ odpornościowy działając antybakteryjnie i antywirusowo.

Tradycyjna matcha w proszku, ma czterokrotnie większą zawartość L-teaniny (39 mg na porcję), niż zielona herbata serwowana w torebce. Słodki, roślinny zapach i smak charakterytyczny dla matcha pochodzi on z aminokwasu L-teanina, który powstaje w wyniku uprawy w warunkach poprawnego zacienienia liści. To właśnie L-teanina daje czysty, jedwabisty, delikatny smak herbacie. 

Poziom energii po wypiciu filiżanki matchy może się utrzymywać ponad 6 godzin - choć jedna filiżanka tej japońskiej herbaty dostarcza niemalże tę samą ilość kofeiny co jedna filiżanka kawy, to mmatcha, w przeciwieństwie do kawy, dodaje energii stopniowo i pozwala uniknąć nagłego spadku siły, dzięki temu mimo wysokiej zawartości kofeiny w matchy, po jej spożyciu nie pojawiają skutki uboczne typowe dla stanu po wypiciu kawy, takie jak nadpobudliwość, wysokie ciśnienie i nerwowość. Poczucie przypływu energii, jest stabilniejsze, niż w przypadku stymulacji kawą, bo kofeina rozprowadzana jest we krwi w miarowych dawkach. Nie ma też zagrożenia poczuciem odpływu energii, na które skarżą się konsumenci mocnych kaw. Uznaje się, że 80 miligramów kofeiny w filiżance matchy, odpowiada 90-150 miligramom w porcji kawy.

Zielona herbata matcha przyspiesza metabolizm organizmu powodując 4-krotnie szybsze spalanie tłuszczu. W przeciwieństwie do wielu diet dostępnych na rynku, matcha to naturalny suplement diety nie powodujący żadnych skutków ubocznych takich jak przyspieszone bicie serca czy podniesione ciśnienie krwi.

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
85.50
570.00
kJ
2,366.00
15,773.33
Tłuszcze, w tym
6.60
44.00
tłuszcze nasycone
1.29
8.60
Węglowodany, w tym
4.28
28.50
cukry
0.72
4.80
Białko
2.13
14.20
Sól
0.09
0.60

Naturalny, certyfikowany ekologiczny krem z orzechów nerkowca z dodatkiem japońskiej herbaty matcha, bez sztucznych dodatków.

Masa netto 200g

Składniki: bio, zmielone, prażone orzechy nerkowca (95%), bio matcha (5%),

Informacja alergiczna: Może zawierać sezam i inne orzechy.

Wierzchnia warstwa oleju jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem dobrze wymieszaj.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g: wartosc energetyczna 2366 kJ / 570 kcal, tłuszcz 44 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8,6 g, weglowodany 28,5 g, - w tym cukry 4,8 g, białko 14,2 g, sól 0,6 g

 Kraj pochodzenia: Polska