RxBar Almond Butter, Vanilla - proteinowe masło migdałowe z białkiem jaj, waniliowe
RX Nut Butter Almond Vanilla to klasyka gatunku w wersji waniliowo podkręconej - coś dla zdeklarowanych wielbicieli masła migdałowego z nutką egzotycznej wanilii. Idealnie gładkie, kremowe, rozpływa się w ustach.
Receptura maseł, tak jak RX Barów opiera się o białka jaj, daktyle i miód (spoiwo) i oczywiście orzechy. Żadnych bzdetów.
Skład to nie jest coś, czym chwali się większość producentów żywności - najczęściej podkreślają dodatek jednego, dwóch pozytywnych składników, a resztę chowają wstydliwie z tyłu opakowania wypisując tak małą czcionką, jak tylko się da. RX Bar jest inny - składniki są dumnie wypisane na przedniej części słoika, dużą czcionką, tak, żeby każdy od razu wiedział po co sięga. Skąd ta różnica? To proste: RX Bar ma się czym chwalić!
Wszystkie masła RX Nut Butter składają się z 4-7 składników, ich bazę stanowią:
- białko jaj - jako źródło białka
- daktyle i miód - jako naturalne spoiwo i źródło słodyczy
- orzechy ziemne i migdały - wiadomo, to podstawa
- ewentualnie przyprawy, naturalne aromaty, suszone owoce
Czego nie ma? Cukru. Słodzików. Konserwantów. Barwników. Syntetycznych aromatów. Zagęstników. Polioli. Czyli tego wszystkiego, co RX Bar określa zbiorczo jako "No B.S." - tłumacząc elegancko z angielskiego na polski: "Żadnych bzdetów" ;)
Nie ma też glutenu, soi ani mleka - oparcie maseł proteinowych o źródło białka jakim są białka jaj to rzadko spotykane, innowacyjne podejście i ukłon w stronę osób nie tolerujących laktozy i białek mleka.
RX Nut Butter - najważniejsze informacje
- 28% białka
- doskonały smak i kremowa konsystencja
- bez słodzików
- bez dodatku cukru
- każdy składnik ma swoją rolę i jest starannie przemyślany - nic zbędnego
- bez glutenu
- bez soi
- bez mleka
- bez sztucznych aromatów,GMO, konserwantów, wypełniaczy. Żadnych bzdetów
Porcja 32 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 180.00 kcal | 562.50 kcal | ||
kJ | 754.20 kJ | 2,356.88 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 13.00 g | 40.63 g | ||
tłuszcze nasycone | 2.00 g | 6.25 g | ||
Węglowodany, w tym | 7.00 g | 21.88 g | ||
cukry | 3.00 g | 9.38 g | ||
Błonnik | 2.00 g | 6.25 g | ||
Białko | 9.00 g | 28.13 g | ||
Sól | 0.28 g | 0.88 g |
RxBar Nut Butter Almond Butter Vanilla - proteinowe masło migdałowe o smaku waniliowym, bez dodatku cukru i substancji słodzących
Masa netto: 284g
Składniki: migdały, białka jaj, daktyle, olej kokosowy, sól morska, naturalny aromat waniliowy, wanilia, naturalne aromaty.
Alergeny: zawiera orzechy, jaja. Może zawierać soję, gluten, mleko.
Wartości odżywcze w 1 porcji (32g): wartość energetyczna 180kcal/754kJ, tłuszcze 13g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2g), węglowodany 7g (w tym cukry 3g), błonnik 2g, białko 9g, sól 0.28g
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 563kcal/2357kJ, tłuszcze 40.6g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6.3g), węglowodany 21.9g (w tym cukry 9.4g), błonnik 6.3g, białko 28.1g, sól 0.86g
Producent: Wyprodukowano dla RxBar
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska