Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
  • Celiko Fix for cream - a mixture of powder for whipping cream
Kod produktu: 5900038002265
Celiko

Celiko Fix do śmietany - mieszanka proszku do ubijania śmietany

Data ważności: 30.11.2025Dostępny w magazynie

Bezglutenowa kremowa baza do ubijania deserów typu bita śmietana

0,86 zł netto

0,93 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 9 g; 10.33zł/100g

  

Pytanie o to ile kalorii ma Śnieżka w proszku jest jednym z najczęściej zadawanych przez Klientów Guiltfree w ramach akcji "Wy pytacie - my liczymy". Pojawia się na tyle często, że przygotowaliśmy wpis na bloga na ten temat, w którym bierzemy pod lupę różne fixy i mixy do ubijania bitej śmietany i porównujemy kaloryczność samego proszku Śnieżki oraz gotowych mas. Jeśli chcesz sprawdzić ile kalorii ma twoja Śnieżka w proszku, wpadnij na naszego bloga.

Fix do śmietany Celiko - zachowuje właściwą konsystencję bitej śmietany.

Bita śmietana z dodatkiem fixu stanowi doskonały produkt do przygotowania różnego rodzaju ciast, tortów, deserów. Dodatek Fixu do ubijania śmietany ogranicza jej wsiąkanie w biszkopt.

Produkt bezglutenowy (PL-064-038)

Sposób przygotowania:

  • 200 - 250 ml dobrze schłodzonej słodkiej śmietanki (30-36% tłuszczu) krótko ubić mikserem.
  • Fix wymieszać z 2 łyżeczkami cukru pudru i 1 łyżeczką cukru waniliowego, dodać do śmietany w trakcie dalszego ubijania. Ubijać do uzyskania sztywnej konsystencji.

Wartości Odżywcze

Porcja 9g

Wartości odżywcze w:
Porcja 9g
100g
Kalorie
35.73
397.00
kJ
149.71
1,663.43
Tłuszcze, w tym
0.02
0.20
tłuszcze nasycone
0.01
0.10
Węglowodany, w tym
8.91
99.00
cukry
8.91
99.00
Białko
0.00
0.00
Sól
0.00
0.01

Celiko Fix do śmietany, bezglutenowa baza w proszku do ubijania deserów na bazie śmietany

Masa netto: 9g 

Składniki: glukoza, skrobia modyfikowana

Alergeny: możliwa obecność mleka i soi. Produkt bezglutenowy

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 397,0kcal/1663,4kJ, tłuszcze 0,2g (w tym tłuszcze nasycone 0,1g), węglowodany 99,0g (w tym cukry 99,0g), białko 0,0g, sól 0,0g

Wartości odżywcze w 9g: wartość energetyczna 35,7kcal/149,7kJ, tłuszcze 0,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 8,9g (w tym cukry 8,9g), białko 0,0g, sól 0,0g

Producent:  wyprodukowano w Polsce przez Celiko

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.