FlapJacked Naturalne Naleśniki Proteinowe Jabłka & Cynamon 37g białka
- łatwe & szybkie w przygotowaniu - wystarczy szklanka wody
- wysokobiałkowe - 37g białka
- niskokaloryczne
- o wspaniałym smaku i idealnej konsystencji, z kawałkami jabłek
- bez sztucznych barwników
- bez sztucznych aromatów
- bez GMO
- bez konserwantów
Podkręć swoje naleśniki! Z kompletną mieszanką FlapJacked możesz przygotować furę naleśników i zjeść je bez najmniejszego poczucia winy - mają 100% naturalny skład i zawierają 37g pełnowartościowego białka!
Jesteś tym co jesz a dzięki FlapJacked zmienisz swoją 'naleśnikową filozofię' :) To dlatego Mix FlapJacked zawiera aż 37g białka i prawie 10g błonnika. I co ważne, nie zawiera żadnych zbędnych dodatków - żadnych sztucznych barwników i aromatów czy konserwantów. Nic sztucznego!
Przepyszny smak pochodzi z kawałków jabłek i cynamonu połączonych z pełnymi płatkami owsianymi, mąką quinoa i izolatem białka serwatkowego. Mix jest pełen wartościowych witamin i minerałów a zawartość białka daje siłę i energię na cały dzień - czy twoje naleśniki to potrafią?
Przygotuj naleśniki białkowe FlapJacked
- Wymieszaj szklankę mixu z 3/4 szklanki zimnej wody, aż dobrze się połączą.
- Odstaw ciasto do wyrośnięcia na 3-5 minut, w tym czasie rozgrzewaj patelnię na średnim ogniu
- Jeśli chcesz uzyskać cieńsze naleśniki, dodaj 1-2 Ł więcej wody dla uzyskania pożądanej konsystencji
- Smaż naleśniki porcjami na średnio gorącej patelni spryskanej sprayem do smażenia
- Gdy przestaną się pojawiać pęcherzyki powietrza, przerzuć naleśnik na drugą stronę i smaż na złoto
Jeśli chcesz, dodaj do masy naleśnikowej kropelki czekolady, kawałki orzechów albo owoców.
Przygotuj pączki białkowe FlapJacked
- Wymieszaj 1 i 1/4 szklanki mixu z 1/4 ł proszku do pieczenia, 1 jajkiem, 1/2 szklanki chudego mleka, 1/4 szklanki ogurtu greckiego i 1/4 szklanki soku jabłkowego.
- Wlej ciasto do silikonowej formy na donuty (takiej z dziurką), ciasta wystarczy na 9 donutów
- Piecz 13 - 15 minut w 185 stopniach C
- Gotowe donuty posyp cukrem pudrem lub Sukrin Meliss z cynamonem
Przygotuj gofry białkowe FlapJacked
- Wymieszaj 1 szklankę mixu z 1 jajkiem i 2/3 szklanki zimej wody, zmieszaj dokładnie
- Odstaw na 3 minuty do wyrośnięcia
- Rozgrzej gofrownicę
- Piecz gofry wylewając partie ciasta na rozgrzaną gofrownicę
Porcja 53 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | ||||
kcal | 200.00 kcal | 377.40 kcal | ||
kJ | 850.10 kJ | 1,603.90 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 3.00 g | 5.70 g | ||
tłuszcze nasycone | 1.00 g | 1.90 g | ||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 19.00 g | 35.80 g | ||
cukry | 6.00 g | 11.30 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 20.00 g | 37.70 g | ||
Błonnik | 5.00 g | 9.40 g | ||
Erytrytol | ||||
Sód | 350.00 mg | 660.40 mg | ||
(ekwiwalent soli) | 875.00 mg | 1,651.00 mg | ||
Uwagi |
FlapJacked Cinnamon Apple Protein Pancake Mix - mieszanka do wypieku naleśników wysokobiałkowych z jabłkam i cynamonem
Masa netto: 340g
Składniki: pełnoziarnista mąka owsiana, izolat białka serwatkowego (z mleka), emulagtor lecytyna sojowa), maślanka w proszku {maślanka z kulturami bakterii z pasteryzowanego mleka}, białko grochowe, organiczna maka kokosowa, suszone jabłka, przyprawy, proszek do pieczenia, sól, substancja zagęszczająca guma ksantanowa.
Alergeny: mleko, gluten, soja.
Wartości odżywcze na porcję 53g (6 porcji w opakowaniu): 837kJ / 200kcal, 3g tłuszczu (w tym 1g tłuszcze nasycone), 19g węglowodanów (w tym 6g cukry), 20g białka, 5g błonnika, 350mg sodu (ekwiwalent 875mg soli)
Wartości odżywcze na 100g: 1579kJ / 376kcal, 5,64g tłuszczu (w tym 1,88g tłuszcze nasycone), 35,72g węglowodanów (w tym 11,3g cukry), 37,6g białka, 9,4g błonnika, 658mg sodu (ekwiwalent 1645mg soli)
Producent: Wyprodukowano w Stanach Zjednoczonych dla JaceyCakesⓒ, LLC, Broomfield, Colorada 80021, USA
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.