• Obecnie brak na stanie
PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
  • PEScience Select Protein 157,5g Cake Pop
Kod produktu: 040232288975

PEScience Select Protein Cake Pop 157,5g - odżywka białkowa 24g białka w 120kcal, kazeina & izolat, Biszkopt z Lukrem

Obecnie brak na stanie

Synergistyczna odżywka białkowa ukierunkowana na budowanie LBM (lean body mass - beztłuszczowej/suchej masy mięśniowej) łącząca w sobie 80% kazeiny serwatkowej i 20% doskonałej jakości izolatu białek mleka dostarcza w każdej porcji 5g BCAA i 24g białka w zaledwie 120kcal w formie aksamitnego, słodkiego szejka o świetnym smaku i doskonałej rozpuszczalności.

73,00 zł netto

78,84 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 157.5 g; 50.06zł/100g

Główny smak: Smak biszkopt – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak lukier – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak Wanilia – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

PEScience Select Protein Cake Pop niskokaloryczna odżywka białkowa o smaku cake pop czyli popularnych w USA biszkoptowych ciasteczek na patyku w słodkiej lukrowej polewie dostarcza 24g białka w zaledwie 120kcal, a proporcje zawartego w niej białka (kazeina / izolat) ukierunkowane są na optymalizację budowania suchej beztłuszczowej tkanki mięśniowej.

100% koktajl z białka serwatkowego to nie Święty Graal białka. Optymalną formą podaży białka okołotreningowo jest połączenie białka kazeinowego i izolatu białka serwatkowego - taki połączenie przewyższa swoją skutecznością i efektywnością w procesie syntezy białek na potrzeby budowy masy mięśniowej tradycyjnie dotąd preferowanego WPI. Serwatka + Kazeina to najlepszy wybór bo w tej kombinacji te dwa źródła białka współpracują ze sobą, aby budować beztłuszczową masę mięśniową - nie jest to przypadek, bo właśnie w takim połączeniu izolat białka i białko kazeinowe występują naturalnie w mleku, natura wie co robi!

Najważniejsze informacje o odżywkach proteinowych SELECT Protein | PEScience White Chocolate Rapberry

  • aż 24g białka w 120kcal
  • optymalne dla budowy beztłuszczowej masy mięśniowej połączenie białka kazeinowego i izolatu białek mleka
  • synegistyczne połączenie bodźców antykatabolicznych i hipertroficznych dla maksymalizacji efektów
  • bez glutenu
  • doskonały, dopracowany, naturalny smak
  • świetna konsystencja
  • zawiera peptydy leucyny PepForm®

Zastosowanie mieszanych źródeł białka zapewnia dostarczenie zarówno szybko, jak i powoli trawionych białek dostarczając energii i istotnie wpływając na możliwości regeneracyjne mięśni w dłuższej perspektywie czasu, bo zróżnicowana kinetyka wchłaniania białka uwalnia aminokwasy nawet do 6-7 godzin po spożyciu. Podczas gdy białko serwatkowe poprawia syntezę białek mięśniowych, białko kazeinowe tworzy antykataboliczne łańcuchy aminokwasów chroniąc tkankę mięśniową przed rozpadem - połączenie tych dwóch rodzajów białek synergicznie uzupełnia ich oddziaływanie, ale każde z nich charakteryzuje się wyłącznymi podfrakcjami bioaktywnymi i czynnikami wzrostu aktywowanymi tylko w przypadku jednoczesnego podania.

Wiadomo bezsprzecznie od dawna, że białko serwatkowe przyspiesza syntezę białek mięśniowych, podczas gdy białko kazeinowe tworzy antykataboliczną strużkę aminokwasów, jako komplementarną kombinację, którą należy przyjmować w tym samym czasie. Ale oprócz tego, białko serwatkowe i białko kazeinowe mają swoje własne unikalne bioaktywne podfrakcje i czynniki wzrostu, które działają razem, gdy są spożywane łącznie. Stosowanie 100% izolatu białka serwatkowego WPI może przyspieszyć syntezę białka przy jednorazowym napływie aminokwasów, ale MPS szybko wraca do poziomu wyjściowego, pozostawiając cię w punkcie wyjscia. Wprowadzenie kazeiny, czyli wolniej trawionego białko, które jest zwykle spożywane ze względu na swoje właściwości antykataboliczne, promuje stałe, systematyczne uwalnianie aminokwasów w miarę upływu czasu, w efekcie tego kazeina w praktyce powoduje większą retencję spożywanego białka niż serwatka! Więc choć czyste białko serwatkowe szybko trafia do krwiobiegu, to właśnie białko kazeiny tworzy najsilniejszy balans leucynowy i spożywanie obu rodzaju białek łącznie jest najbardziej efektywnym rozwiązaniem dla hiertrofii.

Białko mleka składa się w 80% z kazeiny i 20% z serwatki i jest ulubionym źródłem kazeiny w produktach PEScience i składnikiem nr 1 SELECT Protein. Dzięki Izolatowi Białka Mleka odżywka PEScience Select Protein ma niską zawartość tłuszczu i węglowodanów, dzięki czemu stosunek białka serwatki do kazeiny wynosi 20/80 i synergiczne czynniki wzrostu pozostają na optymalnie wysoki poziomie.

PEScience Select Protein Cake Pop - odżywka białkowa na bazie izolatu białka serwatkowego i kazeiny o smaku ciasta biszkoptowego z lukrem, zawiera substancje słodzące

Masa netto: 157,5g

Składniki: Autorska mieszanka proteinowa PES Select Protein Blend (izolat białka mleka (składający się z białka kazeinowego mlecznego i białka serwatkowego z mleka ], koncentrat białka serwatkowego 80% (mleko), peptydy leucyny), aromaty, sól, substancja zagęszczająca guma guar, substancja słodząca sukraloza, substancja słodząca acesulfam potasu.

Alergeny: soja, mleko

Wartości odżywcze w 1 porcji (27 porcji w opakowaniu): wartość energetyczna 120,0kcal/502,8kJ, tłuszcze 1,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 2,0g (w tym cukry 1,0g), białko 24,0g, sól 0,6g

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 380,9kcal/1596,1kJ, tłuszcze 3,1g (w tym tłuszcze nasycone 3,1g), węglowodany 6,3g (w tym cukry 3,1g), białko 76,1g, sól 1,9g

Producent:  Wyprodukowano w USA dla PEScience LLC (3665 East Bay Dr. #204-155 Largo, FL 33771 USA)

Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska

Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem i źródłem intensywnych zapachów