Stonewall Kitchen Garlic & Avocado Oil Aioli - keto majonez aioli z olejem awokado i czosnkiem
Stonewall Kitchen Garlic & Avocado Oil Aioli to wybitnie dobry pod względem składu, fenomenalny smakowo, przygotowywany w małych partiach w rodzinnej manufakturze majonez czosnkowy typu aioli na bazie oleju awokado (minimum 50%), o w 100% naturalnym składzie przyjaznym osobom na diecie ketogenicznej, bez sztucznych barwników, aromatów czy zagęstników.
W przeciwieństwie do niektórych producentów chwytających keto modę, którzy oferują słoiki majonezu z dużym napisem AWOKADO, w którym jest 3% czy 5% tego drogocennego tłuszczu, majonez alioli Stonewall to autentyczny majonez z oleju awokado, którego jest w nim 50%-60%, w zależności od wersji smakowej.
Bo Stonewall Kitchen to nie moda, tylko wizja.
Aioli to charakterystyczny dla kuchni śródziemnomorskiej, choć współcześnie kojarzony głównie z francuską Prowansją i w nieco mniejszym stopniu hiszpańską Katalonią, sos, którego nazwa w dosłownym tłumaczeniu oznacza "oliwa i czosnek" i znakomicie oddaje jego charakter - przez stulecia poszczególne rejony nadały temu klasykowi swój charakter dodając coś od siebie, w efekcie francuskie receptury przypominają czosnkowy majonez, a hiszpańskie są bardziej czosnkowe i wcale nie wykorzystują jajek. Sos Stonewall Kitchen to esencja aioli, piękno kremowego smaku w najczystszej postaci oplecionej uwodzącym aromatem czosnku.
Trudno znaleźć słowa, by opisać jak dobry jest ten sos, trudno nawet zdecydować czy na większy zachwyt zasługuje starannie skomponowany skład, czy niepowtarzalnie dobry smak. To prawda, że cena tego produktu nie należy do niskich - ale nie jest przypadkowa, ani sztucznie wywindowana, składa się na nią absolutnie najwyższa jakość, perfekcyjny smak, który przenosi cię w stan błogości, otulająca kubki smakowe doskonała kremowa konsystencja.
Stonewall Kitchen Garlic & Avocado Oil Aioli łączy mocny, gładki smak czosnku z lekkim, ale maślanym smakiem oleju z awokado. Wspaniały dodatek na wszelkiego rodzaju kanapki, od wegetariańskich wrapów po kalifornijskie klubowe sandwiche, świetnie nadaje się również do pieczonego łososia, sałatki ziemniaczanej lub jako baza do pysznych sosów i dipów.
Nareszcie! Ketogeniczny majonez o wysokiej zawartości oleju awokado
- krótki, 100% naturalny skład
- keto friendly
- zero węglowodanów
- zero cukru
- bez słodzików
- na bazie zdrowego, czystego oleju awokado
- bez sztucznych barwników, aromatów, zagęstników, konserwantów i emulgatorów
Stonewall Kitchen to klasyczny amerykański sen. 30 lat temu dwaj założyciele, Jim Stott i Jonathan King, sprzedawali swoje domowe marmolady i sosy do grilla na małym targu rolniczym w Maine w USA. Im więcej przetworów szykowali, tym szybciej ich stół się wyprzedawał. Dlatego postanowili znacznie poszerzyć grono smakoszy swoich arcydzieł. Dziś Stonewall Kitchen jest znany jako producent najwyższej jakości ekskluzywnych specjałów dla smakoszy w USA.
Wartości Odżywcze
Stonewall Kitchen Garlic & Avocado Oil Aioli - czosnkowy majonez na bazie oleju awokado z czosnkiem
Masa netto: 291g
Składniki: olej awokado (50%), solone jaja kurze (jaja, sól), oliwa czosnkowa (13%) (czysta oliwa z oliwek, olej rzepakowy, czosnek), biały ocet winny, ocet winny, gorczyca w proszku, pieczony czosnek w proszku (1%), cebula w proszku, naturalny ekstrakt czosnkowy, cebula granulowana, aromat naturalny, przeciwuttleniacz tokoferole (naturalny przeciwutleniacz roślinny).
Alergeny: jaja kurze, gorczyca
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 733,3kcal/3072,6kJ, tłuszcze 73,3g (w tym tłuszcze nasycone 6,6g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 1,5g
Wartości odżywcze w 15g: wartość energetyczna 110,0kcal/460,9kJ, tłuszcze 11,0g (w tym tłuszcze nasycone 1,0g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 0,2g
Warunki Przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze >4°C i spożyć w ciągu 4 tygodni. Przechowywanie w temperaturze <4°C może skutkować nadmiernym zgęstnieniem, a w efekcie rozwarstwieniem i oddzieleniem się oleju, w takim wypadku należy zamieszać majonez energicznie widelcem przed każdym kolejnym użyciem.
Producent: Wyprodukowano w USA przez Stonewall, American Heritage GmbH & Co. KG, Martini Park, Gebäude C4, Provinostr. 52, D 86153 Augsburg
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska