Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Stonewall Kitchen Ghost Pepper Aioli - keto majonez aioli z piekielną papryczką i czosnkiem
Stonewall Kitchen Ghost Pepper Aioli to doskonały pod względem składu, fenomenalny smakowo, przygotowywany w małych partiach w rodzinnej manufakturze majonez czosnkowy typu aioli z czosnkiem i piekielną papryczką Ghost, o w 100% naturalnym składzie przyjaznym osobom na diecie ketogenicznej, bez sztucznych barwników, aromatów czy zagęstników.
Bo Stonewall Kitchen to nie moda, tylko wizja.
Aioli to charakterystyczny dla kuchni śródziemnomorskiej, choć współcześnie kojarzony głównie z francuską Prowansją i w nieco mniejszym stopniu hiszpańską Katalonią, sos, którego nazwa w dosłownym tłumaczeniu oznacza 'oliwa i czosnek' i znakomicie oddaje jego charakter - przez stulecia poszczególne rejony nadały temu klasykowi swój charakter dodając coś od siebie, w efekcie francuskie receptury przypominają czosnkowy majonez, a hiszpańskie są bardziej czosnkowe i wcale nie wykorzystują jajek. Sos Stonewall Kitchen to esencja aioli, piękno kremowego smaku w najczystszej postaci oplecionej uwodzącym aromatem czosnku.
Papryczka Jolokia Ghost w niektórych rejonach świata bywa nazywanej Naga (w wolnym przekładzie z języka hindi: wężowa papryka chili). Uprawiana tradycyjnie w Indiach i Bangladeszu papryczka Naga Jolokia Ghost jest uznawana za najostrzejszą występującą naturalnie w przyrodzie, niemodyfikowaną przez człowieka odmianę papryczki na świecie! Tak tylko mimochodem wspominamy, że szacuje się, że Jolokia Ghost jest 700 razy ostrzejsza od zwykłej papryczki chilli
Nareszcie! majonez całkowicie bez cukru i bez węglowodanów
- krótki, 100% naturalny skład
- keto friendly
- zero węglowodanów
- zero cukru
- bez słodzików
- bez sztucznych barwników, aromatów, zagęstników, konserwantów i emulgatorów
Stonewall Kitchen to klasyczny amerykański sen. 30 lat temu dwaj założyciele, Jim Stott i Jonathan King, sprzedawali swoje domowe marmolady i sosy do grilla na małym targu rolniczym w Maine w USA. Im więcej przetworów szykowali, tym szybciej ich stół się wyprzedawał. Dlatego postanowili znacznie poszerzyć grono smakoszy swoich arcydzieł. Dziś Stonewall Kitchen jest znany jako producent najwyższej jakości ekskluzywnych specjałów dla smakoszy w USA.
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Stonewall Kitchen Ghost Pepper Aioli - czosnkowy majonez z czosnkiem i bardzo ostrą papryczką Ghost Pepper
Masa netto: 298g
Składniki: olej rzepakowy, solone jaja kurze (jaja, sól), papryczka Ghost Pepper (puree z solą), biały ocet winny, gorczyca w proszku, pieczony czosnek w proszku (1%), naturalny, przeciwutleniacz tokoferole (naturalny przeciwutleniacz roślinny).
Alergeny: jaja kurze, gorczyca
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 600,0kcal/2514,0kJ, tłuszcze 66,6g (w tym tłuszcze nasycone 3,3g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 2,5g
Wartości odżywcze w 15g: wartość energetyczna 90,0kcal/377,1kJ, tłuszcze 10,0g (w tym tłuszcze nasycone 0,5g), węglowodany 0,0g (w tym cukry 0,0g), białko 0,0g, sól 0,3g
Warunki Przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią, światłem i gorącem. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze >4°C i spożyć w ciągu 4 tygodni. Przechowywanie w temperaturze <4°C może skutkować nadmiernym zgęstnieniem, a w efekcie rozwarstwieniem i oddzieleniem się oleju, w takim wypadku należy zamieszać majonez energicznie widelcem przed każdym kolejnym użyciem.
Producent: Wyprodukowano w USA przez Stonewall, American Heritage GmbH & Co. KG, Martini Park, Gebäude C4, Provinostr. 52, D 86153 Augsburg
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Wola Gołkowska