Olimp Veggie Protein Bar Double Brownie - wegański baton proteinowy bez białka sojowego, smak czekoladowy
Olimp Veggie Protein Bar to baton proteinowy odpowiedni dla wegan, bez glutenu, bez laktozy, bez białka sojowego, o niskiej zawartości cukru, a jednocześnie niesamowicie pyszna przekąska, która dzięki zawartemu w niej białku wspomoże budowanie masy mięśniowej a także wyeliminuje Twój głód, bez ryzyka dla codziennej diety!
Będąc weganinem i wegetarianinem nie trzeba rezygnować ze słodyczy! Marka Olimp z dumą prezentuje swój nowy produkt z zakresu żywności funkcjonalnej, który może okazać się Twoim nowym wsparciem podczas realizacji diety i w trakcie prac nad wymarzoną sylwetką. Oto Veggie Protein Bar – wyjątkowy i wysokobiałkowy baton, który został pozbawiony jakichkolwiek odzwierzęcych składników. Dzięki technologii laboratoriów firmy Olimp postał produkt, który bez najmniejszego ryzyka pozwoli uzupełnić codzienną dietę o optymalną dawkę pełnowartościowych protein, wysoką ilość błonnika, a przede wszystkim raz na zawsze zastąpić niezdrowe słodycze!
Najistotniejszym faktem dotyczącym składu Veggie Protein Bar jest brak odzwierzęcych dodatków! Formuła batona bazuje na izolacie białka grochu i koncentracie protein z ryżu.
Optymalna dawka protein została zestawiona z dużą zawartością błonnika pokarmowego i dodatkiem węglowodanów (przy zaledwie kilku gramach polioli!).
To jednak nie koniec zalet Veggie Protein Bar który został pozbawiony laktozy i jest bezglutenowy, co zmniejsza ryzyko wystąpienia niekorzystnych reakcji alergicznych ze strony przewodu pokarmowego. Co więcej, wegański baton od firmy Olimp odznacza się niską zawartością cukru i zawiera tylko kilka gram tłuszczów nasyconych.
Veggie Protein Bar to produkt rekomendowany przede wszystkim dla wegan i wegetarian pragnących uzupełnić codzienną dietę w optymalną dawkę białka roślinnego i błonnika. Produkt z uwagi na niską zawartość cukru i tylko kilka gram tłuszczy nasyconych może być stosowany w okresie odchudzania i redukcji tkanki tłuszczowej, jako bezpieczna i zdrowa alternatywa dla słodyczy. Z kolei jako produkt bezglutenowy i bez dodatku laktozy nie stwarza niepotrzebnego ryzyka dla osób z nietolerancjami czy alergiami pokarmowymi. Niewielki rozmiar, trzy niesamowite smaki, a przede wszystkim pełnowartościowy skład – wybierz Veggie Protein Bar i poznaj prawdziwą moc prosto z roślin!
Wartości Odżywcze
Olimp Veggie Protein Bar Double Brownie - wegański baton proteinowy, smak ciastko czekoladowe typu brownie, zawiera substancję słodzącą
Masa netto: 50g
Składniki: 31,5% protein blend (izolat białek grochu, koncentrat białek ryżu białego), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy*, 13,4% polewa o smaku czekoladowym zawierająca substancje słodzącą (substancja słodząca – maltitole; tłuszcze roślinne (palmowy, z nasion palmowych, shea), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy 13%), emulgator – lecytyny (słonecznikowe)), olej rzepakowy, 6% kakao, emulgator – lecytyny (sojowe); 3% kawałki czekolady zawierające substancje słodząca (substancja słodząca – maltitole; miazga kakaowa, emulgator – lecytyny (sojowe); kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (tłuszcz kakaowy <1%), naturalny aromat waniliowy), substancja utrzymującą wilgoć – glicerol; aromat, substancja zagęszczająca – karboksymetyloceluloza; przeciwutleniacz – mieszanina tokoferoli; substancja słodzącą – glikozydy stewiolowe.Alergeny: soja. Uwaga! Produkt może dodatkowo zawierać orzechy, orzeszki ziemne (arachidowe) i nasiona sezamu.
Wartość energetyczna 1 batona: wartość energetyczna 838kJ / 201kcal, tłuszcz 11g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g), węglowodany 8,1g (w tym cukry 1,7g, poliole 4,1g), błonnik 12g, białko 14g, sól 0,26g
Wartość energetyczna na 100g: wartość energetyczna 1677kJ / 401kcal, tłuszcz: 22g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7g), węglowodany 16,0g (w tym cukry 3,5g, poliole 8,1g), błonnik 24g, białko 27,0g, sól 0,51g
Producent: OLIMP Laboratories Sp. z o.o.
Dystrybutor: Walden Farms Kornelia Warda-Poniecka, Płaczącej Wierzby 11, 05-503 Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, spożyć bezpośrednio po otwarciu.