Prozis Zero Bar Fudge Brownie - niskocukrowy baton białkowy 104kcal & 13g białka
Prozis Zero Bar to seria niskokalorycznych batoników proteinowych - mają skład i proporcje składników odżywczych takie same, jak duże batony proteinowe, ale dzięki niewielkim rozmiarom są niskokaloryczne - idealne jako zaspokojenie ochoty na słodycze pod koniec dnia albo szybki zastrzyk słodkiej energii, w 104kcal dostarcza prawie 13g białka i 7g błonnika.
Czy czujesz czasem nieodpartą chęć na coś słodkiego? Nie możesz oprzeć się kuszącym smakom? Nie musisz się więcej obawiać, że będzie Ci to ciążyć na sumieniu – w zasięgu ręki masz zdrowe rozwiązanie!
Prozis Zero Bar to idealne rozwiązanie, dzięki któremu możesz delektować się czekoladowym batonem, jednocześnie mając pewność, że dokonujesz dużo zdrowszego wyboru!
Prozis Zero Bar to idealny wybór dla:
- osób liczących kalorie, którym zdarza się 'wyczerpać' dzienny limit kalorii przed czasem a miewają napad ochoty na słodkości, Zero Snack jest niskokaloryczny a większość kalorii pochodzi z dających duże poczucie sytości białka i błonnika
- zabieganych mam
- pracujących i uczących się sportowców i osób, które muszą mieć pod ręką coś słodkiego do zjedzenia
Prozis Zero to gama produktów stworzonych po to, by dodać wartościowych składników do każdej diety. Możesz wybierać spośród kilku opcji, które odmienią Twoją dietę. Wszystkie wzbogacone są białkiem, pomagają zachować dobrą formę i są częścią zdrowego stylu życia.
Prozis Zero Bar - najważniejsze informacje
- bardzo duża zawartość białka
- źródło błonnika
- niska kaloryczność
- satysfakcjonująco słodki smak
- bardzo mała zawartość cukru
- przyjazny dla sylwetki i osób liczących kalorie
- zdrowa przekąska dla zabieganych, którzy nie mają czasu na samodzielne przygotowywanie fit-posiłków
Wartości Odżywcze
Prozis Zero Bar Fudge Brownie - baton wysokobiałkowy o wysokiej zawartości błonnika o smaku ciasta czekoladowego, zwiera substancje słodzące
Białko przyczynia się do wzrostu i pomaga w utrzymaniu may mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Masa netto: 40g
Składniki: białka mleka, nadzienie (18%) (frukto-oligosacharydy, olej palmowy w proszku [olej palmowy, stearyna palmowa, oleina palmowa, przeciwutleniacze {estry kwasów tłuszczowych kwasu askorbinowego, ekstrakt bogaty w tokoferole}], aromaty, regulator wilgotności [regulator wilgotności gliceryna], emulgator [lecytyny {soja}], sól, barwnik [karmel]), polewa (15%) (substancje słodzące [maltitol], całkowicie uwodorniony olej z ziaren palmowych i odtłuszczone mleko w proszku, kakao częściowo odtłuszczone, emulgatory [emulgator tristearynian sorbitanu, lecytyny], aromaty), frukto-oligosacharydy, regulator wilgotności (regulator wilgotności gliceryna), kolagen, olej palmowy w proszku (olej palmowy, stearyna palmowa, oleina palmowa, przeciwutleniacze [estry kwasów tłuszczowych kwasu askorbinowego, ekstrakt bogaty w tokoferole]), substancja wypełniająca (polidekstroza), regulator wilgotności (maltitol), kakaowe proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego, skrobia, kakao częściowo odtłuszczone, regulator kwasowości [chlorek sodu]), proteinowe chrupki sojowe (izolat białka sojowego, skrobia cassava, sól, stabilizator [substancja spulchniająca węglan wapnia]), aromaty, proszek na bazie oleju kokosowego (mleko), barwnik (karmel), woda, sól.
Spożycie w nadmiernych ilościach może powodować efekt przeczyszczający.
Alergeny: mleko, soja; może zawierać jaja, orzechy, siarczyny, nasiona sezamu i/lub produkty pochodne
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 345,0kcal/1444,0kJ, tłuszcze 14,0g (w tym tłuszcze nasycone 10,0g), węglowodany 23,0g (w tym cukry 3,2g), błonnik 20,0g, białko 29,0g, sól 0,2g
Wartości odżywcze w 40g: wartość energetyczna 138,0kcal/577,6kJ, tłuszcze 5,6g (w tym tłuszcze nasycone 4,0g), węglowodany 9,2g (w tym cukry 1,2g), błonnik 8,0g, białko 11,6g, sól 0,1g
Producent: wyprodukowano w UE dla Prozis, Onsalesit S.A., Hiszpania
Importer: Guiltfree.pl K.Warda-Poniecka, Wola Gołkowska
Przechowywanie: przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu w zamkniętym opakowaniu.