5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
  • 5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka
Kod produktu: 5902837811703

5 Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe - chrupiące wegańskie kuleczki 34% białka

Data ważności: 21.12.2024Dostępny w magazynie

Chrupiące kuleczki z ekstrudowanych płatków drożdżowych, przyjemny dodatek do wegańskich sałatek imitujący smak parmezanu- smakują dokładnie tak samo jak płatki drożdżowe, różni je od nich tylko kulista forma i intensywna chrupkość.

10,00 zł netto

12,30 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 100 g; 12.30zł/100g

Główny smak: Smak ser – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem Smak sól – kliknij, aby pokazać inne produkty z tym smakiem

  

Pięć Przemian ekstrudowane chrupki drożdżowe to mocno chrupiące drobne kuleczki będące alternatywną formą znanych weganom płatków drożdżowych.

ZMIANA PRODUCENTA, PRODUKT BEZ ZMIAN, AKTUALIZACJA ZDJĘCIA W CIĄGU KILKU DNI

Płatki drożdżowe są uzyskiwane w wyniku obróbki drożdży nieaktywnych (głównie  Saccharomyces cerevisiae) z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej, same płatki drożdżowe jako produkt gotowy zawierają niewiele cukru, kuleczki drożdżowe zawierają ponad 1/3 białka

Kulki drożdżowe nieaktywne to produkt spożywczy przeznaczony do stosowania jako dodatek do sosów, zup czy jogurtów, znakomite jako naturalny wzmacniacz smaku (umami), jako wegański substytut parmezanu, jako dodatek do sosów, zup, makaronów a nawet posypka smakowa do sałatek, w sałatkach szczególnie sprawdzają się dzięki kruchej formule.

Płatki drożdżowe najczęściej stosowane są przez osoby, będące na diecie wegańskiej jako zamiennik sera dojrzewającego, mają smak zbliżony do parmezanu. Stanowią doskonałą propozycję dla osób, poszukujących wysokojakościowych produktów żywieniowych. Dodają potrawom unikalny, orzechowo-serowy posmak, dlatego świetnie smakują z warzywami korzeniowymi i strączkowymi. Równie dobrze komponują się z daniami mięsnymi.

Płatki drożdżowe warto więc wykorzystać przede wszystkim jako:

  • alternatywa dla sera,
  • zagęszczacz do zup i sosów,
  • idealny dodatek smakowy do pasztetów i past warzywnych,
  • posypka do ziemniaków lub sałatek,
  • uzupełnienie dań makaronowych,
  • alternatywę dla soli np. przy kanapkach,
  • ciekawy dodatek do jogurtów, maślanek czy kefirów.
  • do wytrawnych ciast, muffinek, by wzbogacić ich walory smakowe,
  • do past kanapkowych, tart warzywnych, farszu jako zastępstwo soli kuchennej.

Wartości Odżywcze

Porcja 5g

Wartości odżywcze w:
Porcja 5g
100g
Kalorie
17.00
340.00
kJ
71.23
1,424.60
Tłuszcze, w tym
0.19
3.70
tłuszcze nasycone
0.04
0.70
Węglowodany, w tym
2.87
57.30
cukry
0.13
2.50
Białko
1.69
33.70
Sól
0.02
0.30

Vita Natura ekstrudowane chrupki drożdżowe

Masa netto: 100g

Składniki: suszone drożdże nieaktywne 100%, mąka ryżowa, substancja wiążąca węglan wapnia, emulgator lecytyna słonecznikowa

Alergeny:  może zawierać orzechy, pszenicę, soję, seler, sezam, migdały

Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 340,0kcal/1424,6kJ, tłuszcze 3,7g (w tym tłuszcze nasycone 0,7g), węglowodany 57,3g (w tym cukry 2,5g), białko 33,7g, sól 0,3g

Wartości odżywcze w 5g: wartość energetyczna 17,0kcal/71,2kJ, tłuszcze 0,1g (w tym tłuszcze nasycone 0,0g), węglowodany 2,8g (w tym cukry 0,1g), białko 1,6g, sól 0,0g

Producent: zapakowano dla Vita Natura Roman Skrzypczak

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu, chronić przed światłem.