Muscle Mousse Butterscotch - Mus Białkowy Maślany Herbatnik
Najważniejsze informacje o musach białkowych Muscle Mousse®:
- wysoka zawartość białka: 60,9g / 100g
- białko wysokiej jakości o kompletnej strukturze aminokwasowej (białka mleka i białka jaj)
- doskonały, czysty smak białej czekolady
- bardzo łatwe do przygotowania - po prostu mieszaj z wodą przez 20 sekund
- słodzone stewią
- bezglutenowe
- z białka z mleka z ekologicznych szwajcarskich upraw, od krów karmionych trawą

Porcja 50 g | W 100 g | |||
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 200.00 | |||
kcal | 176.50 kcal | 353.00 kcal | ||
kJ | 739.50 kJ | 1,479.10 kJ | ||
Tłuszcze, w tym | 0.30 g | 0.70 g | ||
tłuszcze nasycone | 0.30 g | 0.50 g | ||
tłuszcze trans | ||||
tłuszcze jednonienasycone | ||||
tłuszcze wielonienasycone | ||||
Węglowodany, w tym | 12.50 g | 25.00 g | ||
cukry | 6.50 g | 12.90 g | ||
poliole | ||||
skrobie | ||||
Białko | 30.20 g | 60.40 g | ||
Błonnik | ||||
Erytrytol | ||||
Sód | ||||
(ekwiwalent soli) | 0.30 mg | 0.52 mg | ||
Uwagi |
Muscle Mousse® Protein Mousse Dessert Milk Butterscotch Flavour - Wysokobiałkowa, bezglutenowa mieszanka deserowa w postaci musu o smaku maślanych herbatników z masą toffee
Masa netto: 750g
Składniki: Mieszanka białkowa {koncentrat białek mleka, koncentrat białka serwatkowego (z mleka), albumina (z białka jaj)}, substancja zagęszczająca skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca żelatyna, aromaty, leucyna, karmelizowany cukier, ekstrakt kurkumy, substancje słodzące sukraloza i glikozydy stewiolowe, sól.
Alergeny: mleko, jaja; zapakowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, orzechy w tym orzechy ziemne, ryby i soję
Wartości odżywcze w 100g suchego produktu: 353kcal / 1495 kJ, 0,7g tłuszczu (w tym 0,5g tłuszcze nasycone), 25g węglowodany (w tym 12,9g cukry), 60,4g białka, 0,52g soli
Wartości odżywcze na 1 porcję 200ml po przygotowaniu (15 porcji w opakowaniu): 176kcal / 748 kJ, 0,35g tłuszczu (w tym 0,25g tłuszcze nasycone), 12,5g węglowodany (w tym 6,5g cukry), 30,2g białka, 0,26g soli
Producent: Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii dla Genetic Supplements, Durham
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Sposób przygotowania: zmieszaj 50g musu z 150ml zimnej wody, roztrzep widelcem lub trzepaczką (20-30 sekund) i wstaw do lodówki do schodzenia na 30 minut, po tym czasie mus stężeje i będzie gęsty. Po przygotowaniu przechowuj gotowy mus w lodówce i zjedz w ciagu 48h.