Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Frupp Malina w Czekoladzie 89kcal - liofilizowany baton owocowy w czekoladzie 70%
Frupp Malina w Czekoladzie, mocno malinowy, intensywnie czekoladowy chrupiący batonik z liofilizowanych owoców to pyszna i zdrowa przekąska.
Owocowe batony liofilizowane Frupp nie zawierają tłuszczu ani soli i są idealną słodką przekąską < 100kcal zarówno dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę.
Ciekawostką jest fakt, że owocowe batony Frupp są słodzone trehalozą - to naturalna substancja słodząca w formie dwucukru (rodzaj węglowodanu, jest zbudowana z dwóch cząsteczek glukozy), o łagodnym, delikatnie słodkim smaku i słodkości równej 50% słodkości sacharozy, czyli białego cukru. Trehaloza charakteryzuje się powolnym metabolizowaniam przez organizm, dzięki czemu poziom glukozy we krwi nie podnosi się gwałtownie, lecz równomiernie, ze względu na małą ilość enzymów trawiących ten cukier spożycie trehalozy nie skutkuje zmianą stężenia cukru we krwi, pomimo, że sama w sobie ma dość wysoki indeks glikemiczny IG72. Trehaloza występuje naturalnie w niedużych ilościach w winie, piwie czy chlebie, a więc produktach poddawanych fermentacji, ale także w grzybach, homarach czy miodzie, w Polsce często dodaje się ją często jako stabilizator i 'klej' do ryżu do sushi.
Owoce podane w formie pysznego, chrupiącego batonika, są zdrową alternatywą dla niskowartościowych i wysokokalorycznych słodyczy dostępnych obecnie na rynku. Do produkcji batoników Frupp nie używa się żelatyny jako środka zagęszczającego jak w wielu powszechnie dostępnych produktach, stosuje się natomiast naturalną pektynę owocową.
Frupp Malina w Czekoladzie zachwyca wspaniałym smakiem, a wysokiej jakości czekolada zapewnia słodkie chwile przyjemności w codzienności!
- tylko 89kcal w batonie
- wysokiej jakości czekolada
- min. 70% kakao w czekoladzie
- wysoka zawartość błonnika (14% błonnika)
- wyśmienita przekąska
- idealny w pracy, szkole, domu lub podróży
- bez dodatku: konserwantów, tłuszczu i soli!
- maksimum smaku - minimum kalorii
- wyłącznie naturalne składniki
- odpowiedni dla wegetarian
- bezglutenowy
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Frupp Malina w Czekoladzie - liofilizowany baton owocowy w czekoladzie 70%
Masa netto: 20g
Składniki: liofilizowany baton malinowy [maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny], czekolada [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz roślinny kakaowy, emulgatory: lecytyny sojowe, ekstrakt z wanilii]
Alergeny: soja; może zawierać jajka, mleko, orzechy, orzeszki arachidowe, zboża zawierające gluten i ich pochodne.
Masa kakaowa w czekoladzie minimum 70%.
Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna 445,0kcal/1864,5kJ, tłuszcze 20,0g (w tym tłuszcze nasycone 13,0g), węglowodany 44,5g (w tym cukry 49,5g), błonnik 14,0g, białko 5,5g, sól 0,0g
Wartości odżywcze w 20g: wartość energetyczna 89,0kcal/372,9kJ, tłuszcze 4,0g (w tym tłuszcze nasycone 2,6g), węglowodany 8,9g (w tym cukry 9,9g), błonnik 2,8g, białko 1,1g, sól 0,0g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego w składnikach sodu.
Wartość energetyczna średnia uwzględnia sezonową zmienność owoców.
Producent: Celiko S.A., ul. Świętego Antoniego 71, 61-359 Poznań
Warunki przechowywania: produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.