Infolinia: 885 925 336
E-mail: sklep@guiltfree.pl
Darmowa dostawa od 285 zł
Szybka wysyłka do 48h
Już 12 949 produktów light
Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
NOWE WIĘKSZE OPAKOWANIE! TERAZ 0,5KG, ODPOWIADA 1 KG CUKRU!
Sukrin Pluss – 100% naturalny, bez kalorii i dwa razy słodszy od cukru!
Naturalna, zdrowa alternatywa dla cukru. Erytrytol zawarty w Sukrin+ pochodzi z glukozy ekstraktowanej z niemodyfikowanej genetycznie skrobii kukurydzianej.
Sukrin+ sprawdza się idealnie w kombinacji z tradycyjnym cukrem lub innymi naturalnymi słodzikami zawsze wtedy, gdy chcesz dodać słodyczy nie zwiększając objętości i nie ryzykując zmianą konsystencji.
Najwżniejsze cechy Sukrin+:
- 100% naturalny
- 0 kalorii
- dwa razy słodszy od cukru
- nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG = 0)
- może być używany z posiłkami proteinowymi
- działa jako przeciwutleniacz w organizmie
- nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego (w przeciwieństwie do ksylitolu nadmiar Sukrin nie powoduje efektu przeczyszczającego)
- nieszkodliwy dla zębów
- nie zawiera żadnych składników modyfikowanym genetycznie
- opakowanie Sukrin nie zawiera Bisfenolu A
Sukrin+ nie podnosi poziomu cukru we krwi - Indeks glikemiczny = 0
Badania pokazują, że Sukrin+ nie ma wpływu na wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększenie wydzielania insuliny. Łącząc Sukrin+ z innymi niskowęglowodanowymi składnikami takimi jak mąka z migdałów czy Fiberfin można w gotowym daniu jeszcze bardziej obniżyć ładunek glikemiczny.
Sukrin+ jest 100% naturalny i bezpieczny
Wiele osób chętnie zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. Erytrytol to alkohol cukrowy występujący naturalnie m.in. w gruszkach, melonach i grzybach oraz produktach naturalnej fermentacji jak wino, jogurty czy sery.
Sukrin+ jest szczególnie polecany dla:
- wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
- osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
- diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
- osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
- wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy
Stosowanie Sukrin
1. Jak używać Sukrin ?
Używaj Sukrin tak samo jak używasz cukru stołowego. Można posypać nim owoce, posłodzić płatki, herbatę lub kawę. Zastąpić w pieczonych w domu ciastach oraz przygotowywanych dżemach, powidłach lub innych przetworach.
2. Jak należy dozować Sukrin?
- Słodkość Sukrin to około 75% słodkości cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g Sukrin, lub w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Wiele osób stosuje jednak Sukrin w proporcjach 1:1.
- Ilość Sukrin lub SukrinPluss używanych w przepisie, nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma zawiera ok. 100 gramów Sukrin, to znaczy, że Sukrin stanowi 10 % całkowitej masy}
- Jeśli przepis wymaga dużej ilości cukru, zaleca się stosowanie SukrinPluss. A dodatkowo można dodać trochę miodu lub cukru brązowego. Mimo to, nadal otrzymamy niskokaloryczny i zdrowszy produkt, nawet jeśli inne składniki przepisu zawierają kalorie.
- Jeśli w swoich przepisach po raz pierwszy stosujesz Sukrin, zaleca się tylko połowę cukru stołowego zastąpić przez Sukrin.
- Jeśli przygotowujesz jednorazowo dużą ilość lukru, połącz Sukrin Melis z cukrem pudrem w proporcjach 1:1.
3. Sukrin w ciastach drożdżowych
Gdy w cieście drożdżowym Sukrin zastąpi cukier stołowy, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło. Absolutnie nie należy się tym martwić, wystarczy wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.
4. Sukrin w kruchych ciastach i herbatnikach
Zzawartość cukru w herbatnikach jest zazwyczaj bardzo wysoka, nie należy więc całkowicie zastępować cukru Sukrinem. Proponujemy w tym przypadku użyć SukrinPluss, aby uzyskać ciasto, które jest o wiele zdrowsze niż tradycyjnie produkowane herbatniki.
5. Dżem z Sukrin
Przygotowując domowy dżem z wykorzystaniem Sukrin najczęściej stosuje się proporcje 4:1, tzn. do 1 kg owoców dodaje się 250 g Sukrin
Wartości Odżywcze
Twoja opinia nie może zostać wysłana
Zgłoś komentarz
Raport wysłany
Twój raport nie może zostać wysłany
Napisz recenzję
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Sukrin Pluss naturalny słodzik z erytrytolem
Masa netto 500g
Skład: erytrytol, rebaudiozydy A (ekstrakt stewii)
Produkt odpowiedni dla wegetarian.
Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla diabetyków.
Produkt bez laktozy.
Wartości odżywcze na 100g produktu: 0kcal, 0g białka, 100g węglowodany (w tym 100g erytrytol), 0g tłuszcze, 0g węglowodany
Producent: Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.