Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin Pluss is a natural sweetener with erythritol
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin Pluss is a natural sweetener with erythritol
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin Pluss is a natural sweetener with erythritol
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
  • Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal
Kod produktu: 7090017542351
Sukrin

Sukrin + Pluss Erytrol & Stewia - naturalny słodzik 2 x słodszy od cukru 0kcal

Data ważności: 31.01.2026Dostępny w magazynie

Słodycz bez kalorii i bez węglowodanów! Sukrin to w 100% naturalny substytut cukru bez kalorii, którysmakuje i wygląda jak cukier. Nie zawiera przyswajalnych przez organizm węglowodanów, jest idealny dla osób na diecie bezcukrowej i nieskowęglowodanowej.

 

36,80 zł netto

39,74 PLN brutto
Ilość produktów:

Masa netto 500 g; 7.95zł/100g

  

NOWE WIĘKSZE OPAKOWANIE! TERAZ 0,5KG, ODPOWIADA 1 KG CUKRU!

Sukrin Pluss – 100% naturalny, bez kalorii i dwa razy słodszy od cukru!

Naturalna, zdrowa alternatywa dla cukru. Erytrytol zawarty w Sukrin+ pochodzi z glukozy ekstraktowanej z niemodyfikowanej genetycznie skrobii kukurydzianej.

Sukrin+ sprawdza się idealnie w kombinacji z tradycyjnym cukrem lub innymi naturalnymi słodzikami zawsze wtedy, gdy chcesz dodać słodyczy nie zwiększając objętości i nie ryzykując zmianą konsystencji.

Najwżniejsze cechy Sukrin+: 

  • 100% naturalny
  • 0 kalorii
  • dwa razy słodszy od cukru 
  • nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG = 0)
  • może być używany z posiłkami proteinowymi
  • działa jako przeciwutleniacz w organizmie
  • nie wywołuje dolegliwości układu trawiennego (w przeciwieństwie do ksylitolu nadmiar Sukrin nie powoduje efektu przeczyszczającego) 
  • nieszkodliwy dla zębów 
  • nie zawiera żadnych składników modyfikowanym genetycznie
  • opakowanie Sukrin nie zawiera Bisfenolu A

Sukrin+ nie podnosi poziomu cukru we krwi - Indeks glikemiczny = 0

Badania pokazują, że Sukrin+ nie ma wpływu na wzrostu poziomu cukru we krwi i zwiększenie wydzielania insuliny. Łącząc Sukrin+ z innymi niskowęglowodanowymi  składnikami  takimi  jak mąka z migdałów czy Fiberfin można w gotowym daniu jeszcze bardziej obniżyć ładunek glikemiczny.

Sukrin+ jest 100% naturalny i bezpieczny

Wiele osób chętnie  zmniejszyłoby spożycie cukru, ale jednocześnie sceptycznie podchodzi do sztucznych substancji słodzących. Sukrin składa się w 100 % erytrytolu, całkowicie  naturalnego alkoholu cukrowego - bez jakichkolwiek   dodatków czy substancji zapobiegających zbrylaniu. Erytrytol to alkohol cukrowy występujący naturalnie m.in. w gruszkach, melonach i grzybach oraz produktach naturalnej fermentacji  jak wino, jogurty czy sery.

Sukrin+ jest szczególnie polecany dla:

  • wszystkich, którzy przechodzą leczenie dietetyczne oraz osób chcących się pozbyć zbędnych kilogramów
  • osób nietolerujących fruktozy oraz laktozy, gdyż nie zawiera fruktozy i nie jest zamieniany na fruktozę w organizmie. Nie zawiera glutenu i laktozy.
  • diabetyków, ponieważ nie podnosi poziomu cukru we krwi
  • osób zakażonych Candida, gdyż nie jest pożywką dla drożdżaków oraz chorujących na celiakię.
  •  wszystkich dbających o profilaktykę jamy ustnej – nie powoduje próchnicy

Stosowanie Sukrin

1. Jak  używać Sukrin ?

Używaj Sukrin tak samo jak używasz cukru stołowego. Można  posypać nim  owoce, posłodzić płatki,  herbatę lub kawę. Zastąpić  w pieczonych w domu ciastach oraz przygotowywanych dżemach, powidłach lub innych przetworach. 

2. Jak należy dozować Sukrin?

  • Słodkość Sukrin  to około 75% słodkości  cukru. Należy zatem w przepisach zastąpić 100 g cukru od 120 g do 140 g Sukrin, lub w zależności od indywidualnych upodobań smakowych. Wiele osób stosuje jednak Sukrin w proporcjach 1:1.
  • Ilość Sukrin lub  SukrinPluss  używanych w przepisie, nie powinna przekraczać jednej piątej, tzn. powinna stanowić  około 20% wszystkich składników. {Przykład: Tort o wadze jednego kilograma zawiera ok. 100 gramów Sukrin, to znaczy, że Sukrin stanowi 10 % całkowitej masy} 
  • Jeśli przepis wymaga dużej ilości cukru, zaleca się stosowanie SukrinPluss.  A dodatkowo można dodać trochę miodu lub cukru brązowego. Mimo to, nadal otrzymamy niskokaloryczny i zdrowszy produkt, nawet jeśli inne składniki przepisu  zawierają kalorie.
  • Jeśli  w swoich przepisach po raz pierwszy stosujesz Sukrin, zaleca się tylko połowę cukru stołowego zastąpić  przez Sukrin. 
  • Jeśli przygotowujesz jednorazowo dużą ilość lukru, połącz Sukrin Melis z cukrem pudrem w proporcjach 1:1.

3. Sukrin w ciastach drożdżowych

Gdy w cieście drożdżowym Sukrin zastąpi cukier  stołowy, to może się zdarzyć, że na początku ciasto będzie wolniej rosło. Absolutnie nie należy się tym martwić, wystarczy  wydłużyć czas, a ciasto podrośnie.

4. Sukrin w kruchych ciastach i herbatnikach 

Zzawartość cukru w herbatnikach  jest zazwyczaj bardzo wysoka,  nie należy więc całkowicie zastępować cukru Sukrinem.  Proponujemy w tym przypadku użyć SukrinPluss, aby uzyskać ciasto, które jest o wiele zdrowsze niż tradycyjnie produkowane herbatniki.

5. Dżem  z Sukrin

Przygotowując domowy dżem z wykorzystaniem Sukrin najczęściej stosuje się proporcje  4:1, tzn.  do 1 kg owoców dodaje się  250 g Sukrin

 

Wartości Odżywcze

Porcja 15g

Wartości odżywcze w:
Porcja 15g
100g
Kalorie
0.00
0.00
kJ
0.00
0.00
Tłuszcze, w tym
0.00
0.00
tłuszcze nasycone
tłuszcze trans
tłuszcze jednonienasycone
tłuszcze wielonienasycone
Węglowodany, w tym
0.00
0.00
cukry
poliole
skrobie
Białko
0.00
0.00
Błonnik
Erytrytol
15.00
100.00
Sód
(ekwiwalent soli)
Uwagi

Sukrin Pluss naturalny słodzik z erytrytolem

Masa netto 500g

Skład: erytrytol, rebaudiozydy A (ekstrakt stewii)

Produkt odpowiedni dla wegetarian.

Produkt bezglutenowy.

Produkt odpowiedni dla diabetyków.

Produkt bez laktozy.

Wartości odżywcze na 100g produktu: 0kcal, 0g białka, 100g węglowodany (w tym 100g erytrytol), 0g tłuszcze, 0g węglowodany

Producent:  Sukrin Ltd, Rochester House, 48 Rochester Gardens, Hove, East Sussex BN3 3AW, Wielka Brytania

Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.